破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

求助!

本人情況如下

星剪 153600,每期3917,分60個月,還左20個月
兄弟 90000,每期4120,分36個月,還左10個月
幫人循環戶口 30000,每期1560,每月續借,剛還一期
UX 10000,每期1066,分1年,還左1個月
日本仔 10000,每期1118,分1年,還左3個月
中X信用卡 56000

月入13000,想問下做唔做到IVA或者DRP呢?麻煩大家!

Iva 可能做到,但咁多財仔息口未必便,最好找左日本通,我有朋友做左iva佢都打黎追數,叫你清左佢條數先
kktree 發表於 11-10-2017 02:44
Iva 可能做到,但咁多財仔息口未必便,最好找左日本通,我有朋友做左iva佢都打黎追數,叫你清左佢條數先 ...

日本仔我都諗住清。問過iva佢叫我星剪, ux, 幫人可以停還住先,兄弟同中x第一同二個月照還。日本仔就還足4個月。佢話大概5500分87期。iva費用就分4期加埋26000。但因為我中銀出糧要再係第二間銀行開個戶口用黎出糧
係轉左出糧戶口去無欠債銀行先,因為等iva期間會凍結
kktree 發表於 12-10-2017 12:52
係轉左出糧戶口去無欠債銀行先,因為等iva期間會凍結

明白。唔該師兄。我諗住11月先開始申請iva。因為今個月d錢還左。果4500拎唔到出黎住