破產聯盟

查看: 13707|回復: 46

信用卡申請

我2010老破2014解破現只有安信信用卡係咪其他銀行無希望
等多1年先TU末刪除資料
cmc903 發表於 30-9-2017 16:05
等多1年先TU末刪除資料

乜唔係要解破後五年先會刪除資料咩??
Sorry我睇計錯數

暫時係得果兩間財仔先批到卡架啦
我2010解除,15年申請兄弟卡,16年申請HS 按揭 批咗,之後申請佢信用卡唔批,ae card 唔批!
後來有過來人同我講您要將份解破交俾TU UPDATE 約兩個星期收到話已經update,紀錄 之後再申請HS AE
全部批晒!,額都唔細,所以,記得,記得要 update TU record ,最重要係接住自己能力使錢呀
請問之前有冇欠HS?

只要系冇牙齒印的銀行,慢慢嚟可以申請的。
利申:2張VS,1張WM,2張白金,全部正常申請的(冇用資産及冇該銀行户口)
上述的卡共4間銀行,最高果張18萬,第二果張12萬
appleyucn 發表於 17-10-2017 14:29
只要系冇牙齒印的銀行,慢慢嚟可以申請的。
利申:2張VS,1張WM,2張白金,全部正常申請的(冇用資産及冇該 ...

請問你解破左幾多年呢??
nakamura 發表於 17-10-2017 21:20
請問你解破左幾多年呢??

06年解,10年内無申請和開任何户口。15年底才申請依on卡,老老實實用一年讓tu升到B(話説用左3個月信用額以由1萬自動加到3萬),16年開始申請大銀行卡並取消依on卡,咁耐以嚟只有1張中小銀行的白金卡唔批
appleyucn 發表於 18-10-2017 09:39
06年解,10年内無申請和開任何户口。15年底才申請依on卡,老老實實用一年讓tu升到B(話説用左3個月信用額 ...

原來你已經解左咁耐,唔怪之得你申請到銀行信用卡啦!
其實我08年解破 已update環聯 到這2年先申請到依昂 用到而家有六萬limit, TU係B , 但係試過多間冇牙齒印的中小銀行依然係唔批
lionpig 發表於 19-10-2017 02:38
其實我08年解破 已update環聯 到這2年先申請到依昂 用到而家有六萬limit, TU係B , 但係試過多間冇牙齒印的 ...

都係果句,唔好急!於解破5年内咩都唔好搞(包括唔開銀行户口),5年後比錢check TU,make sure所以资料無晒再申請財仔卡,用一排後才申請銀行卡
不要以為解破5年内開銀行户口無問題,因為銀行會check你资料並要求你提供解破証明,而這記錄屬銀行內部資料,故會一直保存,這樣會影响以後申請該行信用卡
我解破後一直只用當時主任比的銀行户口,直到近2年有信用卡後才開始開其他銀行户口
appleyucn 發表於 19-10-2017 10:52
都係果句,唔好急!於解破5年内咩都唔好搞(包括唔開銀行户口),5年後比錢check TU,make sure所以资料無 ...

想問Ching你開第二個戶口時使唔使比解破書銀行睇?
yssuen 發表於 19-10-2017 13:26
想問Ching你開第二個戶口時使唔使比解破書銀行睇?

由於我解破5年内咩都無搞(包括無開任何銀行户口),5年後比錢check完 TU,make sure所以资料無晒。之後分別申請信用卡及在2間冇牙齒印的大行開了2個理財户口都完全無問我拿証明,而且超快
利申:中X銀行無端端又話低息借25萬比我(我有佢信用卡及理財户口)!所以結論:欲速則不達,不要在未清资料前做任何多余動作,避免冇牙齒印銀行的內部資料有你破的記錄
appleyucn   謝謝分享
我update 左啦
我update 左tu la