破產聯盟

老破前三個月內透支俾既家用,駛唔駛嘔返出黎?

請問老破前三個月內透支信用咭俾既家用,其實每個月都係大約2000蚊左右,主任會唔會要求我嘔返出呢?
生活費洗咗,嘔咩呀!咁你都要開飯,搭車
要破都不會在乎6000元
cl475867 發表於 22-9-2017 17:01
生活費洗咗,嘔咩呀!咁你都要開飯,搭車

佢而家要我書面解釋老破前三個月內透支既錢用左係邊,咁生活費呢家野除左水電煤屋租電話費同上網費我可以俾到單,其他食,行,同家用我又真係俾唔到單播,所以唔知佢會唔會要我嘔返果三個月既家用出黎,我而家一分錢都冇,要我嘔既話都唔知係邊到死返出黎
hkykh 發表於 22-9-2017 22:45
佢而家要我書面解釋老破前三個月內透支既錢用左係邊,咁生活費呢家野除左水電煤屋租電話費同上網費我可以 ...

人要生活,食飯架嘛,照講喇.我果時破前20日仲有2萬都冼埋.
我都要生活架,不過主任問都冇問.
6000食飯,交通3個月乜都用咗啦,呢d边有單架,玩野咩
hkykh 發表於 22-9-2017 22:45
佢而家要我書面解釋老破前三個月內透支既錢用左係邊,咁生活費呢家野除左水電煤屋租電話費同上網費我可以 ...

幾千亦無需要嘔回,
解譯則必然.
咁少額求其講幾樣已經夠數.
受託人循例做野.
搵張A4紙,如果只是三個月6000左右,如果問到,就搵張A4紙,老老實實解釋翻(大約用字) "用作基本生活支出,包括飯錢及交通費",簽個名,完成交代,佢其實都會叫你咁做.
千其唔好諗住嘔翻任何嘢出來嘅想法,因為你嘔得第一筆,就另人有衝動去懷疑你有無收埋第二筆可以嘔