破產聯盟

四年了

我仲有半年 恭喜你 呢四年真係度手如年
日*        
呢4年平圴每月還2200左右,日子過得好快,外判又年年加我生㓉費,算係好彩了。
劫後餘生 發表於 10-8-2017 19:50
我仲有半年 恭喜你 呢四年真係度手如年

半年好快牙 加油...
恭喜咁多位,我都希望4年快快過^^
只要充份同外判合作 生活費年年加 四年好快過
先死後生 發表於 10-8-2017 20:11
呢4年平圴每月還2200左右,日子過得好快,外判又年年加我生㓉費,算係好彩了。 ...

巴打你外判一年加幾多生活費比你,我都冇加,我隻係今年自己加。我收入唔固定,前倆年用年結,外判無同我對數,又無話我唔岩。今年第三年又係用年結,突然吵我話要月結,已經好幾個月了,但依然冇同我對數,我都唔知外判想點。
我每年平均加1200人工 要求加1000生活費 外判年年批 可能係我月月準時入數 又交齊文件 從來沒煩佢 四年 只見過主任一次 那就是入學時傾生㓉費的一次 真係算好彩
你遇上好外判,我的也是個好外判,隻係外判助理有問題,年結收表係外判助理,吵的都係外判助理。我依家覺得用月結好唔妥,我有月供,有時供唔到冇供,年結時再供一次。收入唔固定,計生活費時把雙糧花紅拿去平均,甘樣要月供固定的錢額就好有問題。
我自己收入stable 月月按時入數 年頭交報表 所以沒太大問題
sandysoso 發表於 10-8-2017 22:53
你遇上好外判,我的也是個好外判,隻係外判助理有問題,年結收表係外判助理,吵的都係外判助理。我依家覺得 ...

其實月供都係好小錢 問題不大牙
先死後生 發表於 21-7-2017 15:39
多謝多謝

恭喜
希望大家都順順利利
我岩岩開始,加油,唔想再同你做同學
我也不想再入學 五做同學 可以做朋友或者網友阿
HKSSHK 發表於 16-8-2017 23:54
恭喜樓主

多謝...
sandysoso 發表於 10-8-2017 22:53
你遇上好外判,我的也是個好外判,隻係外判助理有問題,年結收表係外判助理,吵的都係外判助理。我依家覺得 ...

C hing, 我是新入學的,原來有分月供&年供?咁可唔可以俾我地選擇?如果有雙糧/花紅,計晒入全年收入,再計平均數月供,咁咪仲好?有冇得咁揀?因為雙糧全份上繳,好慘!!!
月供定年供冇得選擇,雙糧,花紅係一定要上繳,破得預咗呢4年係冇雙糧同花紅,我已經上繳咗2年,仲有2年
Appleapple 發表於 17-8-2017 19:36
C hing, 我是新入學的,原來有分月供&年供?咁可唔可以俾我地選擇?如果有雙糧/花紅,計晒入全年收入,再 ...

我呢三年冇係雙糧花紅月上繳,但有還款。我收入唔穩定,我用年結,外判都冇同我對數,我都唔知最終結局會點。傾完生活費後有問過助理雙糧花紅點計算,佢話計埋總收入度,冇叫我獨立繳。