破產聯盟

申請左入學... 但好擔心... 有冇人可以解答到我...

小弟今年3x, 月月局供頂左年幾, 最近舊公司拖糧搞到遲下要上勞審, 結果轉左新工, 計過數如果一路死供會係條死路, 決定搵律師傾,
發現只有入學一個出路, 結果今日入左申請紙...

好擔心, 成世人未諗過會行依步,
依家發現我有兩大難題:

1: 我d賬全部銀行/一線, 唯獨早半個月因為舊公司拖糧, 唯有諗住搵wxxlxxd 拎三皮左右頂住先, 但舊公司一拖再拖, 依家申請入學, 好怕佢地收到fax之後會唔知對我做d咩, 我可以點做? 會唔會告我? 最怕搞到屋企人...
2: 同樣因為屋企人, 唔想佢地擔心, 依家諗緊方法之後既信件唔寄我屋企, 我可以點做!? 申請轉遞? 定係可以提供另一個居住地址俾律師行/破產署?

我好徬徨, 早幾日直頭有一刻想不如就咁跳出街算... 依家只想平穩度過依段期間, 之後努力捱四年... 有冇人可以解答我?

你岩岩先借完財仔唔夠一個月就攪破可能真會有問題。。最好頂佢兩三個月先啦
欠幾多數,同你人工幾多?
你到底欠幾多間?
破産係一條生路,唔好諗住去死!!!!本人13年前都破過産、欠銀行40幾萬、四年後又一條好漢!!!
三皮左右頂住先, 唔大問題, 你借貸時冇諗住破產就得....另外三皮都解釋到用左去生活費就得
三皮解釋到去向就得