破產聯盟

黃x錫

我車費批左$830,佢會照計每月工作日,另加$200比你出街車費
佢會問你每日一程車費幾多費,一週返幾多天,佢會計算及另加$200出街車費
我補充,今日批生活費,由頒領日維持年半,之後有需要提高生活費,傳真等批
anna 發表於 7-4-2016 23:30
我開大會個日,傾生活費當日見我是同一個人,佢同我講無咁快傾生活費,都要等幾個月至半年,我開大會是1月 ...

我記得開大會個日黃X錫有兩個男人在場, 一個係坐係主任隔離, 一個係坐近門口, 我見個個係坐近門口
咁多位師兄,我老破左都年半,之前批個生活費用係7千9蚊,但公司兒家加左我人工,公司知道我老破所以改出現金票比我,我想問我係銀行拎左錢之後入番8千蚊落戶口,其他自己儲起佢咁樣行吾行得通?
嘿。。當然不行啦。。除非公司沒有同你報稅啦。。外判會要求你給收入証明的
Chuenchak: 點解公司會知你老破?我問主任會吾會公司知道我老破,他說: 只會通知公積金供款公司,不可給老破人取筆款項
Cl475867: 大會的主任就等於傾生活費的主任,我問佢好多問題,主任不斷問我有無問題要問,我就好快到1年,會收到主任寄出的年報,到時填寫生活費,依照主任批的生活費表格x12個月填寫,傳真或寄出便宜(2星期內),到了年半後,又未到兩年,可以申請提高生活費項目,傳真等批便宜。
我想問申請加生活費要年半先可以申請, 咁即係如果明年1月加人工都唔可以申請, 要等到出年6月先得, 即係上繳金額多咗
Cl475867: 正常係,如果你有特別事原因,就試下申請等批。主任講,批出的生活費計算,由頒領日至年半期間,年半後可以申請生活費項目需要,傳真等批
我今過月加人工都要上繳
anna 發表於 9-4-2016 16:11
Cl475867: 大會的主任就等於傾生活費的主任,我問佢好多問題,主任不斷問我有無問題要問,我就好快到1年, ...

咁即係大會同我講傾生活費要帶咩文件個個男人就係黎緊會跟我既Case
我12月頒令, 1月加咗400人工, 唔知會點計呢
你未傾生活費?
係,大會個男人就係黎緊會同你傾生活費個Case
我有點覺得批出的生活費年半時間,對主任會好做d,因為主任係呢年半時間吾哂理會老破的人,好似簽了合約(手機分期)
我再問幾次,膳食費批得好緊喎?主任就話跟其他項目拉上補下,到了最後主任講,過去交費都吾只呢條數(每月上繳$1040),過去的數是透支。
anna 發表於 9-4-2016 16:57
你未傾生活費?

未, 等待中
要等幾耐傾生活費?
出糧筆錢,我一出糧已經上繳