破產聯盟

黃x錫

如有去藥房買藥,所有單據或看醫生單據,全部可作平均而定立每月醫療費
因我不需要租金,所以要上繳
anna 發表於 7-4-2016 22:31
cl475867: 嘩!你總欠債額很少喎,你欠的12萬係吾係現金透支?如果係,佢會幫債權人上繳,但都要因每個人收 ...

我月入10416, 有個細佬, 唔駛交租, 我原本既欠債金額唔止咁少, 我開大會個日先知最大債主AEXN, 同最細債主花X冇登交到債權証明, 個筆數係96000同20000, 所以最後得出呢個金額
筆數唔係現金透支, 係消費得來
他說我是透支?我心想可能上繳機會高。
佢會問你家庭有幾多人同住及有無工作,如有工作所有家庭開支平均除人數,如照你不是透支而欠債不高,有個小朋友養,不需上繳會高
記得有什麼單據,全部提供
anna 發表於 7-4-2016 22:50
佢會問你家庭有幾多人同住及有無工作,如有工作所有家庭開支平均除人數,如照你不是透支而欠債不高,有個小 ...

我係單身, 父母已退休
我要上繳交番頒領日至今,如果無能力上繳之前的數,佢會幫你平均除開每月上繳幾多錢,我每月上繳$500元,直到上繳期數完,同一時間每個月上繳定立的數
現在出糧,要留住d錢,等佢助手打來,上去取入數戶口號碼,佢話都要等兩個月先收到來電
你單身,供養父母會比較多,因我有5兄弟姊妹,他給我各人$1千
雙糧個筆錢已經上繳咗, 因為一早已經問咗主任話個筆錢唔用得, 黎緊等傾生活費, 之後先知要上繳幾多, 一直都有就住用, 不過旺角區食飯一d都唔平
如果家庭只有你支出,理論上吾哂上繳,祝你好運
anna 發表於 7-4-2016 23:05
現在出糧,要留住d錢,等佢助手打來,上去取入數戶口號碼,佢話都要等兩個月先收到來電 ...

我記得開大會個日, 個個男人都話要等3個月先有機會傾生活費, 即係快既都要6月中
佢批飯錢比我,只有3千,我話好緊喎,佢就話:其他開支拉上補下,細數目吾會根根計較
我話飯錢日後可否提高?佢話:今日的三
今日的開支維持年半,之後可以傳真要求等批吾批
車費批咗幾多
我開大會個日,傾生活費當日見我是同一個人,佢同我講無咁快傾生活費,都要等幾個月至半年,我開大會是1月頭,傾生活費是3月尾,但是當日我吾得閒要改期,所以約會4月頭