破產聯盟

現今通行証 ( MC 預付信用卡 )

我想問問,你上面個張卡,係邊到有得買?
機場嘛??
minako1024 發表於 15-6-2016 14:28
我想問問,你上面個張卡,係邊到有得買?
機場嘛??

無錯,
機場分店可即購即用,
中環 IFC 或 尖咀 K11 商場有分店.

301 發表於 15-6-2016 14:37
無錯,
機場分店可即購即用,

謝謝你~
但仲想問下... 有無試過訂機票,酒店咁?
301 發表於 15-6-2016 14:37
無錯,
機場分店可即購即用,

我以前去分店問過啦,唔多著數,開卡要畀八舊水,再抽六十蚊手續費
nakamura 發表於 16-6-2016 22:42
我以前去分店問過啦,唔多著數,開卡要畀八舊水,再抽六十蚊手續費

開卡要畀八舊水...
咁搶$....  

最終我都係開左張T&G
minako1024 發表於 17-6-2016 10:16
開卡要畀八舊水...
咁搶$....  

但T&G冇實卡去鋪頭碌卡/刷卡呢
佢始終係一張虛擬卡
T & G..有實咭喔。。。我就有一張。。
c128heidi 發表於 17-6-2016 13:07
T & G..有實咭喔。。。我就有一張。。

有實卡咩?唔係得虛擬版手機卡咩?
有~。你同她說要實體咭就可以啦
minako1024 發表於 17-6-2016 10:16
開卡要畀八舊水...
咁搶$....  

我都有張實體卡啦~
Dear Cardholder,
尊敬的用戶,

IMPORTANT NOTICE: Regarding Your Cash Passport™ MasterCard Card
關於您持有的現金通行證™萬事達卡的重要通告

We are writing to advise you that following a business review of the Cash Passport MasterCard card we have decided to discontinue XXX Cash Passport MasterCard Card (“Card”).
謹此通知您,經過我司對現金通信證萬事達卡的業務評估,我司決定停止發行XXX現金通行證萬事達卡(“預付卡”)。

What does this mean for you?
對於用戶有何影響?

• After 10th November, 2016 you will no longer be able to reload your Card. You can continue to access any remaining funds by using your Card to make purchases at merchants (including online merchants) or withdraw funds from an ATM until the 12th November 2016.
2016年11月10日之後,您將無法為您的預付卡增值。如卡內仍有余額,在2016年11月12日前,您可以繼續在商戶使用該卡,或從ATM提取現金。

• 12th November 2016 will be the final day for using your Card at merchants or withdrawing funds from an ATM, so you should aim to have spent all funds on your Card before this date. Remember you may be able to use your remaining funds at participating merchants for partial payments if your Card balance is not sufficient for the whole transaction.
您的預付卡可在商戶消費或從ATM提款的最後日期為2016年11月12日。至該日為止,如您在商戶消費但卡內余額不足,您仍可以使用卡內的全部金額進行支付,并以其他方式補齊余額。

---------------------------------------------------------------------------

市場競爭下,
又被淘汰了.
301 發表於 10-10-2016 23:18
Dear Cardholder,
尊敬的用戶,

我上兄弟網見到話啱啱出左新主題信用卡,但我本身已經有佢卡
唔知仲申唔申請到呢?
nakamura 發表於 12-10-2016 14:31
我上兄弟網見到話啱啱出左新主題信用卡,但我本身已經有佢卡
唔知仲申唔申請到呢? ...

係,
剛剛新鮮出爐兩天新卡;
唔知會否是綜合額,
要問過先.

301 發表於 12-10-2016 19:29
係,
剛剛新鮮出爐兩天新卡;
唔知會否是綜合額,

我寄信申請緊啦,有咩消息再同大家講
301 發表於 12-10-2016 19:29
係,
剛剛新鮮出爐兩天新卡;
唔知會否是綜合額,

各位如果本身持有兄弟卡既,唔駛再申請果張新卡啦
尋日兄弟果邊有個女人打黎話只可以持有一張卡咋~

好,多謝通知.  發表於 14-10-2016 21:41
四年完左!但冇去整解破信!可以申請嗎
原先介紹之( MC 預付信用卡 )  稍後停辦,
不用申請了.
jimmylok1980225 發表於 9-11-2016 16:59
四年完左!但冇去整解破信!可以申請嗎

冇就一定唔批...
至於兄弟那張卡如果申請了,
聯絡須要補上,
如果無應該唔批既.