破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: cybele
打印 上一主題 下一主題

請各位幫忙

回復 #11 cybele 的帖子

請你先冷靜控制自己情繙先勿陣腳大亂
才能聽到聯盟D大佬幫你深入分析的方案
E家係你有難,啋佢都惾啦(指追數D同事)他門是你的魔鬼,可用拖,字決.玩翻轉頭
買另一張电話卡用住先.搬或避風頭先必要時
先电黃律師免費咨詢意見,破產得/否她會幫到你
生命有價,請不要浪費,踏實地生活4年後又一條好漢,沒甚係大不了
條條大路通羅馬.比自己一絛生路行,祝你成功'衝出黑暗

果d濕鳩同事就吾駛再理佢地,不過你可以推介破產聯盟比佢地,等佢地有需要時可以係呢地尋求援助.
唔好再諗D傻事先啦.

我建議你盡快找律師幫手,睇下佢有乜意見.

另外反正你而家都無力償還債務,依個世界窮人最惡,有乜好驚喎,講真一句,大不了咪破産,一切重生黎個.仲有你個D咁既同事,暗示叫你去死等佢地唔使上身,佢都吾諗你切身問題,你仲唯佢地諗黎做乜.
我仲想問下因為之前輸錢
近e兩個月冇晒錢開始用信用咭透支找公司數
一攞就幾萬咁.......但我以前都未試過透支
一透支幾個月跟手冇晒錢攞就破產..
會唔會被銀行告多條資產轉移嫁
你現在最好先咨詢律帥意見:因各人的CASE不同
律師曾對我說:

不要杞人憂天.我都想你瞓到覺,肯接到手的Case都能順利過渡,不用担心
與其空著急'不如揾夠money帶齊文件,得既O.k,唔得走人,唔會打你一身嘅.
ACTION 最實際,如果我是曾''經歴過,不會同你講以上的說話.救救自己先,冇惾啦  快 快-----
嗯.... 金融騙局.....

人永遠係自私既 你都自身難保 仲去顧及你同事

細心去思考下 擬似警訊片段 所謂既同事係咪枚黎架

你唔好以為你有保險自殺就會有得賠  我同你講 你既保險屬於你既財產

你自殺都係賠比銀行同財仔 佢地屬於債權人 你屋企人一毫子都唔會有

有敢氣去死 就唔好自殺 邊個搞到你咁 你就去覽埋佢地一齊死 自殺自己死幾咁可恥

假如你已經冷靜落黎 咁就去搵老破神啦 有乜咁大不了 人生總會有起落架啦

未來係點邊個知  餐餐失意就話要自殺 你有幾多條命先夠死

評分

參與人數 1城市人氣 +15 收起 理由
gpo4074 + 15

查看全部評分

原帖由 一怒殺龍手 於 2009-5-1 17:36 發表
嗯.... 金融騙局.....

人永遠係自私既 你都自身難保 仲去顧及你同事

細心去思考下 擬似警訊片段 所謂既同事係咪枚黎架

你唔好以為你有保險自殺就會有得賠  我同你講 你既保險屬於你既財產

你自殺都係賠比銀行 ...

一怒講得好,唔該版主,可唔可以响我d積分,扣我5分加比一怒(獎勵)

評分

參與人數 1城市人氣 -1 收起 理由
gpo4074 -1

查看全部評分

原帖由 cybele 於 2009-5-1 13:59 發表
我仲想問下因為之前輸錢
近e兩個月冇晒錢開始用信用咭透支找公司數
一攞就幾萬咁.......但我以前都未試過透支
一透支幾個月跟手冇晒錢攞就破產..
會唔會被銀行告多條資產轉移嫁 ...

有問題。唔係資產轉移。係明知還唔到而去再借。你咁落去,衰硬。

老實講,你一 cash advance,你個銀行就有注意旗仔。
既然你 POST 得上黎哩道,都係想有識之士俾下意見,睇下點樣搞掂唧!
其實,錢都只係人生上的其中一部份唧,若然係破產可以解決的話,都不失為一件好事,起碼四年都係一條好漢丫!
唔好成日諗住死咗會點,會唔會有保險賠,不如乾脆集中火力睇下點樣可以搞好個破產好過喇!
原帖由 AngelaKwok 於 2009-5-4 16:32 發表
既然你 POST 得上黎哩道,都係想有識之士俾下意見,睇下點樣搞掂唧!
其實,錢都只係人生上的其中一部份唧,若然係破產可以解決的話,都不失為一件好事,起碼四年都係一條好漢丫!
唔好成日諗住死咗會點,會唔會有保險賠,不如乾脆集 ...

多謝 angela 幫忙。