破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

上庭會問些什麼?

我12月要上庭了,本來想揾律師,因為吾知點解聽到上庭就震,不過問人借錢搞破產,都係想慳得就慳,請問師兄師姐,上庭須要時間幾耐?個官會問d咩架,我實在好緊張,晚晚都無覺好瞓
上庭預半日... 上到去,先報到,跟住成班人入哂法庭,等叫名一次10+人.
法官==錄音機,講幾分鐘...NEXT... 我搞左半粒鐘到一粒鐘左右.但排後就耐D...
一般佢唔會問野架.

跟住約主任見一見....俾外判CONTACT 我.....
全程快兩粒鐘就OK...

詳情請扒文
即日見埋主任架?我得番最近三個月嘅bank statement,主任會吾會要幾年前架?我需吾需要去補攞番d statement先?
我日日夜夜都有爬文架,因為我係騰雞精
luluchow 發表於 18-11-2014 11:44
即日見埋主任架?我得番最近三個月嘅bank statement,主任會吾會要幾年前架?我需吾需要去補攞番d statemen ...

哎!!! 見一見拎CONTACTS姐. 無野好講,隊張紙我就 山哎拿拿!!!
你想下就明. 成村人,一個主任可能要見20條友.
一日內邊有可能傾得耐.

交文件已經係 主任/外判 另MAKE APPOINTMENT 的事了.
luluchow 發表於 18-11-2014 11:47
我日日夜夜都有爬文架,因為我係騰雞精

放鬆些,妳都宣左誓喇,時間好快過,去到自然就得架喇.

妳成日來爬文,妳都見到咁多師兄師姐健在,又開心快活攪活動,就知道無事喇,唔好想到太恐怖.
吾係呀,我爬文見到外判成日難委d師兄師姐呀