破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

大頭仔.收貨囉喂

bb_q_888 發表於 15-1-2014 05:50" T3 d# z: L3 s/ c' O3 Y+ y
细個時餵貓,我地都係干煎,無油痴到c,不停煎直到灑哂為止。而家食新鮮鱼都好貴,選擇少左…… ...

9 F+ d* R$ c4 L" f4 q$ N. e. p' [" C, O 可以比少少油, 就唔比出面有油既隻貓食, 入面D用都幾清清
; V$ |( ~! T7 e% r/ k
6 G2 @1 F6 `+ ~依家乜魚都貴, 唔貴個D又好腥下  
smallcat 發表於 15-1-2014 10:01, F8 M. K" J7 P- x5 R- u
可以比少少油, 就唔比出面有油既隻貓食, 入面D用都幾清清8 r( H6 }- I4 |3 l3 P
6 M/ m5 v9 X# M) }2 C
依家乜魚都貴, 唔貴個D又好腥下   ...
3 }% ~0 `+ n0 X3 ~4 L+ E8 G
搞咁多嘢都係俾啲貓糧算啦
bb_q_888 發表於 15-1-2014 05:43
& ?/ r9 \" T/ l4 w我諗唔洗餐餐食,有時呢D有時果D。你都可以自己煑來食(^_-)
* i, p. I8 s" f: R( R
我自己都係煮即食麵及生麵食,烚啲菜,基本上星期一至五晚上都食素(當然唔係全素,啲即食麵啲湯料,即味精都有肉味)
wahtung 發表於 15-1-2014 10:418 n4 h& L: u; v7 Z
搞咁多嘢都係俾啲貓糧算啦

+ ?+ x- k- }: Q0 J貓糧唔好處係比較咸D
wahtung 發表於 15-1-2014 10:44% S9 k/ C# P! @- [9 b
我自己都係煮即食麵及生麵食,烚啲菜,基本上星期一至五晚上都食素(當然唔係全素,啲即食麵啲湯料,即味精都 ...
2 c' d1 o7 [  C) Y! |! A
  最好唔好食個包湯包, 好傷身, 比4份1包吊下味
smallcat 發表於 15-1-2014 14:36
! A# F5 j- [) ^最好唔好食個包湯包, 好傷身, 比4份1包吊下味
, ]3 z0 g' c3 x
唔食湯包等如清水,算吧,無錢係咁
smallcat 發表於 15-1-2014 14:35
1 S: R; i: _) O2 U3 C貓糧唔好處係比較咸D

7 S' o1 m% r, S4 d食天然糧囉
smallcat 發表於 15-1-2014 14:36$ u$ ?* O/ H# A/ O% J- G! L7 U
最好唔好食個包湯包, 好傷身, 比4份1包吊下味

: n2 Q; _# f1 d. k' y最精髓就係包湯包嘛,實實際際食即食麵,我唔好學人認屎認屁作大的
wahtung 發表於 15-1-2014 15:55
% ^8 N" H1 h5 G7 `唔食湯包等如清水,算吧,無錢係咁
6 k" }+ T" L2 t% x2 B
  但湯包味精勁  唔係wor, 我食蝦子麵去代替公仔麵, 蝦子麵 + 菜  + 少少蠔油 + 少少辣醬就好好味架喇
& [) O5 @0 d; J4 @, g( J/ V. L6 y
wahtung 發表於 15-1-2014 15:58
; n2 H) S/ \" q: I/ s4 ~9 |最精髓就係包湯包嘛,實實際際食即食麵,我唔好學人認屎認屁作大的 ...

2 K3 v. g. D: o3 ]$ u  但認屎屁 都要同皇上 比較下, 要羸佢都唔容易
wahtung 發表於 15-1-2014 15:58
) D2 z6 `1 _3 K) @7 j最精髓就係包湯包嘛,實實際際食即食麵,我唔好學人認屎認屁作大的 ...
6 D; O" a: l. W; ~! I; [
我好少吃即食麵,其實D湯包係好正,特別係豬骨味。不過血壓高係要介即食麵,如果要食多數選米粉。
+ D7 I' x7 t5 K  @9 s7 G0 i. D7 a6 l
+ q: Z9 P( t  e* p0 Y
smallcat 發表於 15-1-2014 18:114 N0 `( k2 f7 f: L
但湯包味精勁  唔係wor, 我食蝦子麵去代替公仔麵, 蝦子麵 + 菜  + 少少蠔油 + 少少辣醬就好好味架 ...
) z% j+ ^8 f, N. ~
唉~我都係懶惰,如要煑咁耐,我令願去樓下食雲吞麵……一樣係味精。好味!
bb_q_888 發表於 15-1-2014 18:26
. L1 j6 ]6 O4 e我好少吃即食麵,其實D湯包係好正,特別係豬骨味。不過血壓高係要介即食麵,如果要食多數選米粉。3 e& _1 }) Y0 a# |! ~

) \% V' d/ {: r, R# Q: q0 F ...

: T+ q! S" j- b' v+ c3 h1 W: I但米粉包湯包都好濃架,不過米粉始終唔夠麵咁飽
smallcat 發表於 15-1-2014 18:12) B8 M1 j/ Q9 ?' C8 Q
但認屎屁 都要同皇上 比較下, 要羸佢都唔容易
9 k* b# y- j4 Q9 H3 Z& t
咪係,自己又唔係皇上,認屎認屁俾人笑架
smallcat 發表於 15-1-2014 18:11
2 H6 Y% |/ [# R$ U* [& H, K但湯包味精勁  唔係wor, 我食蝦子麵去代替公仔麵, 蝦子麵 + 菜  + 少少蠔油 + 少少辣醬就好好味架 ...
% V( N- |" ~# t& ~% D# i
但壽司國啲人都好鍾意食味精,佢國家啲人都好長命喎
wahtung 發表於 15-1-2014 22:12; e7 e5 s0 O4 p3 x( u. C, C
但壽司國啲人都好鍾意食味精,佢國家啲人都好長命喎

+ I, F, s9 v% \7 E- e 佢地成日食三文魚食同飲綠茶, 仲有AV 現場實況痴漢電車真人表演, 有D唔同架, 哈哈
( A) Q, W- r" L4 _3 T. B  z( W( D# x% z+ _# w
香港男人咁樣都會長命好多
smallcat 發表於 15-1-2014 22:26
; c" O5 i; O9 O. I9 Q1 F2 ?佢地成日食三文魚食同飲綠茶, 仲有AV 現場實況痴漢電車真人表演, 有D唔同架, 哈哈. T; \0 E. o: C  C& r8 b
9 Q; \+ a; |/ r: e
香港男人咁樣 ...
: _0 j. n7 x; Q5 f$ A
咁香港啲麻甩佬咪上去强國找啲哈爾賓及青島妹玩高鐵痴漢囉,一樣咁長命架
wahtung 發表於 15-1-2014 22:31
+ b' z9 q8 S% V) V& |; {咁香港啲麻甩佬咪上去强國找啲哈爾賓及青島妹玩高鐵痴漢囉,一樣咁長命架 ...
% |( u3 o7 M/ u6 Q* Y
  個D係 嫌命長  哈爾賓好易變high 野賓妹, 青島好易變 驚青
wahtung 發表於 15-1-2014 22:31- y, O% g5 |- W6 U( n) }
咁香港啲麻甩佬咪上去强國找啲哈爾賓及青島妹玩高鐵痴漢囉,一樣咁長命架 ...
" V% U/ I5 g2 Z7 }
睇生夜惡應該可以增壽5年
smallcat 發表於 16-1-2014 00:45+ }3 _" E9 x6 d( `
個D係 嫌命長  哈爾賓好易變high 野賓妹, 青島好易變 驚青

G) Z+ Q5 Z7 Z" [" }姨長到,咪青根暴現囉囉