破產聯盟

大頭仔.收貨囉喂

bb_q_888 發表於 15-1-2014 05:50
; F. c& Q, A! A  Z6 E细個時餵貓,我地都係干煎,無油痴到c,不停煎直到灑哂為止。而家食新鮮鱼都好貴,選擇少左…… ...
3 p! c5 u) }; S3 T: P" ~
可以比少少油, 就唔比出面有油既隻貓食, 入面D用都幾清清
3 a" D, {8 l6 p# @9 J9 r. D" }1 h  X- F1 e: {9 P
依家乜魚都貴, 唔貴個D又好腥下  
smallcat 發表於 15-1-2014 10:01
7 G7 e& }* B$ }/ ^  f/ e可以比少少油, 就唔比出面有油既隻貓食, 入面D用都幾清清
! S8 n' T9 J7 G: ^( _, Z1 o: F
1 l# D* N, n# t) j1 b依家乜魚都貴, 唔貴個D又好腥下   ...
5 m' X! d3 D" F/ q" h
搞咁多嘢都係俾啲貓糧算啦
bb_q_888 發表於 15-1-2014 05:43
) n) u2 N4 Z: r, P我諗唔洗餐餐食,有時呢D有時果D。你都可以自己煑來食(^_-)
- t5 w# `. I9 U
我自己都係煮即食麵及生麵食,烚啲菜,基本上星期一至五晚上都食素(當然唔係全素,啲即食麵啲湯料,即味精都有肉味)
wahtung 發表於 15-1-2014 10:416 L" B% B2 Y3 B; F( l0 j
搞咁多嘢都係俾啲貓糧算啦

8 c: C9 s, ]  e) f1 F& Z' X$ m貓糧唔好處係比較咸D
wahtung 發表於 15-1-2014 10:442 v# z9 L: a% S+ g1 j7 V: q
我自己都係煮即食麵及生麵食,烚啲菜,基本上星期一至五晚上都食素(當然唔係全素,啲即食麵啲湯料,即味精都 ...
. X# q$ @1 ]- z6 n7 A) p
  最好唔好食個包湯包, 好傷身, 比4份1包吊下味
smallcat 發表於 15-1-2014 14:369 w- A6 A$ s' j( d0 S- a

) S0 g# V: W5 b2 r$ M; u! S唔食湯包等如清水,算吧,無錢係咁
smallcat 發表於 15-1-2014 14:35
4 L4 U; \8 E/ k4 T8 o$ d貓糧唔好處係比較咸D

$ P1 s2 u8 @. f1 [: l8 x食天然糧囉
smallcat 發表於 15-1-2014 14:364 |" M% j6 f$ e0 `9 C8 v% f

/ b5 T# {2 H. n, t* O& _最精髓就係包湯包嘛,實實際際食即食麵,我唔好學人認屎認屁作大的
wahtung 發表於 15-1-2014 15:558 ^5 t5 I) ~# [" l! h2 c
唔食湯包等如清水,算吧,無錢係咁
, b6 o" d$ s7 X+ d1 w) |
  但湯包味精勁  唔係wor, 我食蝦子麵去代替公仔麵, 蝦子麵 + 菜  + 少少蠔油 + 少少辣醬就好好味架喇( N' n5 A: }, l0 l6 r& U, V

2 T3 E+ j8 D7 e! W, P' M; w
wahtung 發表於 15-1-2014 15:58
: C$ F5 e/ b# P9 s最精髓就係包湯包嘛,實實際際食即食麵,我唔好學人認屎認屁作大的 ...
# j6 R, d, q( k, W* d; A: b
  但認屎屁 都要同皇上 比較下, 要羸佢都唔容易
wahtung 發表於 15-1-2014 15:58
8 ^9 |* K. t" f; Y9 w, }3 |/ Y最精髓就係包湯包嘛,實實際際食即食麵,我唔好學人認屎認屁作大的 ...
" n! I1 q: O3 J1 T
我好少吃即食麵,其實D湯包係好正,特別係豬骨味。不過血壓高係要介即食麵,如果要食多數選米粉。- E/ t4 t) J  o) u8 t

- |2 _2 g( I6 U8 v( u! Z8 V
smallcat 發表於 15-1-2014 18:11
! x# ?9 S& Z" W5 p+ x但湯包味精勁  唔係wor, 我食蝦子麵去代替公仔麵, 蝦子麵 + 菜  + 少少蠔油 + 少少辣醬就好好味架 ...
, j0 l6 ~4 b! J) O  y( _+ N
唉~我都係懶惰,如要煑咁耐,我令願去樓下食雲吞麵……一樣係味精。好味!
bb_q_888 發表於 15-1-2014 18:26+ a8 |/ E5 R# u; ^
我好少吃即食麵,其實D湯包係好正,特別係豬骨味。不過血壓高係要介即食麵,如果要食多數選米粉。4 {3 r2 v: s* z) Y( p
7 a! G( \. ~) |0 l8 a; B
...

1 z% L+ \) W' u% p但米粉包湯包都好濃架,不過米粉始終唔夠麵咁飽
smallcat 發表於 15-1-2014 18:12
7 t* f! [( W6 G) f' g但認屎屁 都要同皇上 比較下, 要羸佢都唔容易

, d5 S+ D. n, |% a, h! R) R咪係,自己又唔係皇上,認屎認屁俾人笑架
smallcat 發表於 15-1-2014 18:11- s% B; s) ?* `
但湯包味精勁  唔係wor, 我食蝦子麵去代替公仔麵, 蝦子麵 + 菜  + 少少蠔油 + 少少辣醬就好好味架 ...
" J. y/ O0 J4 n
但壽司國啲人都好鍾意食味精,佢國家啲人都好長命喎
wahtung 發表於 15-1-2014 22:12( ^$ [: d, m4 a8 r2 @0 c; l
但壽司國啲人都好鍾意食味精,佢國家啲人都好長命喎

, d, t9 l) K# e! r# { 佢地成日食三文魚食同飲綠茶, 仲有AV 現場實況痴漢電車真人表演, 有D唔同架, 哈哈
- H! E. z/ F6 x8 o, j7 C% w; |. K8 |% M. G
香港男人咁樣都會長命好多
smallcat 發表於 15-1-2014 22:26! V7 Q! b0 B6 P
佢地成日食三文魚食同飲綠茶, 仲有AV 現場實況痴漢電車真人表演, 有D唔同架, 哈哈9 p9 \* c& C8 R! M% F- Z

- k! _. p! R7 m9 W# z香港男人咁樣 ...
0 k+ ?* a, j" K% X
咁香港啲麻甩佬咪上去强國找啲哈爾賓及青島妹玩高鐵痴漢囉,一樣咁長命架
wahtung 發表於 15-1-2014 22:31
$ p3 `. s/ l" ]- c) _0 o: t  |咁香港啲麻甩佬咪上去强國找啲哈爾賓及青島妹玩高鐵痴漢囉,一樣咁長命架 ...

* f! Y; N7 }/ L% {! M/ k( o8 {/ L; Q  個D係 嫌命長  哈爾賓好易變high 野賓妹, 青島好易變 驚青
wahtung 發表於 15-1-2014 22:31
% a5 }6 Z. Z6 \! f) v3 @咁香港啲麻甩佬咪上去强國找啲哈爾賓及青島妹玩高鐵痴漢囉,一樣咁長命架 ...

! ~" ?( E5 D* ~! @) }睇生夜惡應該可以增壽5年
smallcat 發表於 16-1-2014 00:45
0 \9 W. G  V; C! p2 Q* ?個D係 嫌命長  哈爾賓好易變high 野賓妹, 青島好易變 驚青
0 B2 i! w0 x) q: _: ~
姨長到,咪青根暴現囉囉