破產聯盟

查看: 14281|回復: 88

大頭仔.收貨囉喂

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
  好多野食....比大頭仔?
smallcat 發表於 13-1-2014 22:21
8 \1 i6 L- p( ~5 a+ Z好多野食....比大頭仔?
; \/ s( k* V5 h8 m1 b* Y* w, ^7 t
係比大頭仔呀,唔通我食咩?佢啲餸仲好過我
wahtung 發表於 13-1-2014 22:30
1 G" W4 Z% v- B! }2 G係比大頭仔呀,唔通我食咩?佢啲餸仲好過我

8 z8 P! s2 F0 i. h 唔係 wor, 人既罐頭都仲係貴個貓既
2 F. J) u' M' ^; v$ f; P) d
1 `/ ?9 _% G: u炒3絲 13, 14蚊  午餐肉20蚊
smallcat 發表於 13-1-2014 22:46$ ^  C$ Z3 D" b* l
唔係 wor, 人既罐頭都仲係貴個貓既
- X& Y! k* @: z2 e3 \0 d& Z/ g2 E  W' |
炒3絲 13, 14蚊  午餐肉20蚊

1 j! ?9 a: |/ \( R8 k9 X: r唔係喎,相中有WELLNESS CORE無穀物都$22.00一罐架,另一隻貴族MAKAROSE無穀物都要是14.00一罐架
wahtung 發表於 13-1-2014 22:51; M4 r; M# z! j4 ~
唔係喎,相中有WELLNESS CORE無穀物都$22.00一罐架,另一隻貴族MAKAROSE無穀物都要是14.00一罐架 ...

! @% ]/ @. d, r$ R8 @' z& g  咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食
. }* d4 L/ p0 o3 O; S( k3 W  Q% I( ~( N
獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓都無乜興趣
smallcat 發表於 13-1-2014 22:54
( b3 N# c8 Y7 \0 Q咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食
  H# B- b/ {: e0 _4 R1 \
" ~" Z1 z! K( U4 o  `$ l1 Y獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓 ...

4 n/ J7 ~* \6 ~* @  @獸醫果啲係處方糧,唔可亂食,一般都係希爾斯及皇家啲商業貓糧嚟,質素麻麻哋架
smallcat 發表於 13-1-2014 22:54
1 T, Y/ L" g( m2 [. ~  q' K咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食
  S8 _  ^( f7 X) F3 U  U( l# t, V& m# Q" n( ~4 _+ J3 r* k
獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓 ...
$ Q; ]* u1 M! O! ?
貓基本上唔好食穀物食物,有啲會敏感,最佳都係食無穀物貓糧
穀物食物  偉嘉都係 三文魚個D  無試過穀物食物
% u  a( n. L( P: e9 A- r
1 Q- B) p8 ]5 k4 `5 p! ^% e) ]hi ~hi~點解要食罐頭?唔餵新鮮?
bb_q_888 發表於 13-1-2014 23:12. E3 c" F+ B- q2 {: P8 k
hi ~hi~點解要食罐頭?唔餵新鮮?
: b; L/ |+ x- E/ m
呢個係折學問題。好似香港 BB 要食奶粉,唔食人奶一樣!
bb_q_888 發表於 13-1-2014 23:126 s* T. o, P+ _
hi ~hi~點解要食罐頭?唔餵新鮮?

) X# z; @% K6 ~: E$ g, Y3 q新鮮??佢唔食生肉呀
wahtung 發表於 14-1-2014 01:13! n. P/ b5 j6 o7 p; U
新鮮??佢唔食生肉呀
( K! e5 S& I2 `, V% j% Y
唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,
4 N; D* w- P, {/ ]. H不如食新鲜比較有益。6 h2 k/ N! z3 ]' @# \' D1 z% R
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:13
0 d5 K6 B" {% X) R唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,
4 z6 U( \" ^  ?8 Q/ b不如食新鲜比較有益。- o) U5 ~. q3 c5 A. @
...
. V; l* g- |: G* J" d- q9 f% I
帶子應該好貴喎
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:13
; X" k7 `2 n# m0 h" f% u- F0 C唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,
' ]2 M7 P- x4 m* ]# ?% }不如食新鲜比較有益。
6 C# o9 @" Y8 ?4 h) m* o- n0 n ...

; k( u; ?3 W2 w4 i$ k- \" i海鮮可以, 但以魚為主! `( ~7 U# L+ m9 v
$ a8 ]' @; T) u9 p1 s5 t
以前有九棍魚, 依家街市都好少, 紅衫個D 貓都食, 但可能要煎香
wahtung 發表於 14-1-2014 12:33
( ~. k3 D4 R% }* i0 ^帶子應該好貴喎

$ @( t' w9 w- m  |; q  @) g  有錢人食, 不過, 我隻貓唔食帶子, 可能食涼粉都唔定& M; |# w5 R& t! ?9 L+ d, J3 w" ~
7 f  ^' v" ?1 L" P( `- q6 \
新鮮魚煎會食  倉魚呀, 或蒸魚都食, 但我會走左D汁及油個D, 只係啖啖肉比佢食
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:13( _. j2 }/ a9 T8 q  \# S( h
唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,
/ J; I  Q/ w. H& }7 [不如食新鲜比較有益。
: l) L' P  z4 C2 o9 d/ I  F ...
: k- X" ^# P$ V
仲有 貓餅 架
wahtung 發表於 14-1-2014 12:33
& e7 d: i6 Z3 O+ r帶子應該好貴喎

+ Z& m* q4 m( s我諗唔洗餐餐食,有時呢D有時果D。你都可以自己煑來食(^_-)5 I) r# F) X) u& D1 ]2 h

0 o& |7 v9 }4 }; }2 Q8 q  I5 s% w$ G. P: f% }
smallcat 發表於 14-1-2014 15:53( Y9 _9 n- c; K: X( p" ?5 A
海鮮可以, 但以魚為主3 t# g0 R8 T+ A  x) _1 |
( e+ ^- G* v- A. p" u' ^
以前有九棍魚, 依家街市都好少, 紅衫個D 貓都食, 但可能要煎香 ...

: n) z3 F" D) M$ B细個時餵貓,我地都係干煎,無油痴到c,不停煎直到灑哂為止。而家食新鮮鱼都好貴,選擇少左……