破產聯盟

查看: 13813|回復: 88

大頭仔.收貨囉喂

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
  好多野食....比大頭仔?
smallcat 發表於 13-1-2014 22:21: y1 I$ l3 T9 c% S$ o
好多野食....比大頭仔?

8 o8 }# u7 @; W% J; p7 u8 Z係比大頭仔呀,唔通我食咩?佢啲餸仲好過我
wahtung 發表於 13-1-2014 22:30
2 v& m% |$ f" N. U" X係比大頭仔呀,唔通我食咩?佢啲餸仲好過我
& _& a, Q& o. D3 @( v9 S
唔係 wor, 人既罐頭都仲係貴個貓既# O: o! ^+ X, H5 g4 E# [3 v- }  ^
9 G) n7 V8 y$ |" ]5 h) a2 _6 ^
炒3絲 13, 14蚊  午餐肉20蚊
smallcat 發表於 13-1-2014 22:466 I* r1 k( |+ p! ]  [
唔係 wor, 人既罐頭都仲係貴個貓既1 d9 w6 C, ~( H" i6 d* M

% y- W" b6 |* @# M, [) z炒3絲 13, 14蚊  午餐肉20蚊

0 K$ ~( j  H: S2 [" Z4 }唔係喎,相中有WELLNESS CORE無穀物都$22.00一罐架,另一隻貴族MAKAROSE無穀物都要是14.00一罐架
wahtung 發表於 13-1-2014 22:511 m; P  b8 [7 r/ f2 I' q
唔係喎,相中有WELLNESS CORE無穀物都$22.00一罐架,另一隻貴族MAKAROSE無穀物都要是14.00一罐架 ...
* j  @( B4 ~" h/ o" Y6 f' p
  咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食. B% h: M+ g- i5 q2 J; s

& a& g+ a. b( U1 Y獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓都無乜興趣
smallcat 發表於 13-1-2014 22:54
' R. [4 ^! Z; E4 z( Y4 Z咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食8 q' N) \" ~; U- p

- h! N0 V5 x6 d* T& V& @! A. r& k; a獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓 ...

. _, r, Y( P7 l: `! K7 H+ W# R( A1 {獸醫果啲係處方糧,唔可亂食,一般都係希爾斯及皇家啲商業貓糧嚟,質素麻麻哋架
smallcat 發表於 13-1-2014 22:54
( }! B$ C6 T3 a" m咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食6 }' e; T, D3 i) M/ n) l

8 z4 `# e9 }$ p: r( h. T% e4 ]獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓 ...

4 g& L) j# m. b, T+ v. P: g( J貓基本上唔好食穀物食物,有啲會敏感,最佳都係食無穀物貓糧
穀物食物  偉嘉都係 三文魚個D  無試過穀物食物
0 l. k, V+ c% f7 E& ?: y
9 l; ~+ n; n% k" ^hi ~hi~點解要食罐頭?唔餵新鮮?
bb_q_888 發表於 13-1-2014 23:12
- W5 \9 r+ F: |# P9 Bhi ~hi~點解要食罐頭?唔餵新鮮?

4 B+ P# X# H6 b: j) R. f2 m5 b呢個係折學問題。好似香港 BB 要食奶粉,唔食人奶一樣!
bb_q_888 發表於 13-1-2014 23:12; A/ ?& b$ l" b0 o
hi ~hi~點解要食罐頭?唔餵新鮮?

. e4 D& z' z2 J  w新鮮??佢唔食生肉呀
wahtung 發表於 14-1-2014 01:13
  R( [- t! b' }7 [' C( T% W新鮮??佢唔食生肉呀

) a2 q& j2 q, q6 ]. d# s2 G唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,
* @; ]8 O; ]7 L' G+ z不如食新鲜比較有益。
; }1 R0 u, c1 ^1 t( Z1 s+ d: {
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:138 ~! }. o% m: T* A# {5 G: v
唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,
4 l4 n# J7 k" U2 w不如食新鲜比較有益。
7 m. q) B. }; {# L0 v, J. b. L' g0 f! J ...

9 n0 l1 k: k- c# A帶子應該好貴喎
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:135 v. S' U6 z7 w! W" G% a
唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,: ?8 b8 {* C! j# m: t( ~& h
不如食新鲜比較有益。/ K2 ]2 `( _/ s# u
...
  l0 K# r) E1 b/ V9 A
海鮮可以, 但以魚為主
+ |5 J# p" Z/ F4 c, P$ ]+ [
1 \/ a5 D) L- `2 |$ ^: D/ z以前有九棍魚, 依家街市都好少, 紅衫個D 貓都食, 但可能要煎香
wahtung 發表於 14-1-2014 12:33
0 }' m. O/ `, H4 T2 \6 |3 a帶子應該好貴喎
! p8 _* z0 i1 ~, Q1 x& g& i9 M9 P
  有錢人食, 不過, 我隻貓唔食帶子, 可能食涼粉都唔定
' t' V; h* c# ^& A- O5 D: ]7 V. K+ g6 j8 t% Z5 Z; \
新鮮魚煎會食  倉魚呀, 或蒸魚都食, 但我會走左D汁及油個D, 只係啖啖肉比佢食
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:13
& b7 r. X" T. Y8 g' d唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,8 [% k# s- B9 [# _
不如食新鲜比較有益。& f+ {% o/ V  I/ n& s. H: r/ k: g( D
...

( Z( P" `1 A9 s仲有 貓餅 架
wahtung 發表於 14-1-2014 12:33
. I; [1 l0 z0 c1 _; r& {帶子應該好貴喎

( n' r6 C& t" h. F; X/ ]5 _我諗唔洗餐餐食,有時呢D有時果D。你都可以自己煑來食(^_-)0 e: }/ ?" }: d
7 R; D3 ~- s1 B5 B( K
7 ?& P2 r( M/ y/ i
smallcat 發表於 14-1-2014 15:53
4 @# j: N- @6 a8 R/ o2 F- w海鮮可以, 但以魚為主7 B# ~0 ~; F5 y, r: U$ N6 \
% D) i" D( B& F9 g1 B- L
以前有九棍魚, 依家街市都好少, 紅衫個D 貓都食, 但可能要煎香 ...
0 {# p( T6 {# Z9 {, }
细個時餵貓,我地都係干煎,無油痴到c,不停煎直到灑哂為止。而家食新鮮鱼都好貴,選擇少左……