破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

大頭仔.收貨囉喂

bb_q_888 發表於 15-1-2014 05:50
8 ^2 T; G' h. t& M2 @* U细個時餵貓,我地都係干煎,無油痴到c,不停煎直到灑哂為止。而家食新鮮鱼都好貴,選擇少左…… ...

# X; l1 d; Q8 z% @. v2 @- g( W  r4 J4 P+ Y 可以比少少油, 就唔比出面有油既隻貓食, 入面D用都幾清清
" J1 g0 m! T& ?# t7 \
& w9 s: j! @2 }: {依家乜魚都貴, 唔貴個D又好腥下  
smallcat 發表於 15-1-2014 10:018 i# O, z) y0 c, i; P- |) v
可以比少少油, 就唔比出面有油既隻貓食, 入面D用都幾清清- \- d" M) j  y7 D* m7 F9 L' s
, Q8 U% {4 j' j. `+ r4 L
依家乜魚都貴, 唔貴個D又好腥下   ...

& ?" E, h: \. g0 l搞咁多嘢都係俾啲貓糧算啦
bb_q_888 發表於 15-1-2014 05:43
# d* G' N% D; M" u& }. m我諗唔洗餐餐食,有時呢D有時果D。你都可以自己煑來食(^_-)
2 l# R. I6 G9 a5 d
我自己都係煮即食麵及生麵食,烚啲菜,基本上星期一至五晚上都食素(當然唔係全素,啲即食麵啲湯料,即味精都有肉味)
wahtung 發表於 15-1-2014 10:41
2 x/ ~' u. t+ r* J& ?  ?! @- {搞咁多嘢都係俾啲貓糧算啦

( p7 L: a2 E' d8 [貓糧唔好處係比較咸D
wahtung 發表於 15-1-2014 10:44% _: e# ~! F" _# C( k& F$ z2 y- I& `7 L
我自己都係煮即食麵及生麵食,烚啲菜,基本上星期一至五晚上都食素(當然唔係全素,啲即食麵啲湯料,即味精都 ...
: z/ X1 n: ^( C" w
  最好唔好食個包湯包, 好傷身, 比4份1包吊下味
smallcat 發表於 15-1-2014 14:364 z/ u7 m2 q8 R6 J' y+ V

W5 D1 [& l1 {& V' J* m; {唔食湯包等如清水,算吧,無錢係咁
smallcat 發表於 15-1-2014 14:35
0 E0 \7 U4 g- Q8 y9 n* F  D貓糧唔好處係比較咸D
9 A( Z! M; J& U- e, y- Y
食天然糧囉
smallcat 發表於 15-1-2014 14:36- s. I$ ]- A% _( N0 T2 l0 |' S$ k

$ }+ b* T4 n& N; w; n5 L* _* M最精髓就係包湯包嘛,實實際際食即食麵,我唔好學人認屎認屁作大的
wahtung 發表於 15-1-2014 15:55
  P- i# V  x6 J9 {+ b! V唔食湯包等如清水,算吧,無錢係咁
; j7 ^2 [) G0 ^4 a' T7 p
  但湯包味精勁  唔係wor, 我食蝦子麵去代替公仔麵, 蝦子麵 + 菜  + 少少蠔油 + 少少辣醬就好好味架喇
9 Y) R0 [! o$ J9 q9 X/ V. N7 d, V: o5 {, K. i; G
wahtung 發表於 15-1-2014 15:58" T7 J! S3 Z# k
最精髓就係包湯包嘛,實實際際食即食麵,我唔好學人認屎認屁作大的 ...

e: a7 j) S, f. o& j  但認屎屁 都要同皇上 比較下, 要羸佢都唔容易
wahtung 發表於 15-1-2014 15:58
  k9 S9 b; X7 s- C$ {5 @* L最精髓就係包湯包嘛,實實際際食即食麵,我唔好學人認屎認屁作大的 ...

- u4 }6 }& E& X* X( ]& m我好少吃即食麵,其實D湯包係好正,特別係豬骨味。不過血壓高係要介即食麵,如果要食多數選米粉。8 O" S/ l; f. n! C/ }: X; K

. `; f7 R- S* [# `" U
smallcat 發表於 15-1-2014 18:110 L4 Z* W! b- G+ W0 U( Z- Q
但湯包味精勁  唔係wor, 我食蝦子麵去代替公仔麵, 蝦子麵 + 菜  + 少少蠔油 + 少少辣醬就好好味架 ...

+ y  l1 i" m$ N2 P4 ?2 K; I唉~我都係懶惰,如要煑咁耐,我令願去樓下食雲吞麵……一樣係味精。好味!
bb_q_888 發表於 15-1-2014 18:26
* S( \& f# e( r/ @1 z; W2 y我好少吃即食麵,其實D湯包係好正,特別係豬骨味。不過血壓高係要介即食麵,如果要食多數選米粉。
: f4 D( D% X+ l2 K" z1 c4 |& E5 u
...
; i9 w& C* m& I2 c  D0 W' A& f1 J
但米粉包湯包都好濃架,不過米粉始終唔夠麵咁飽
smallcat 發表於 15-1-2014 18:12
6 l5 s: D  k1 r/ E' [但認屎屁 都要同皇上 比較下, 要羸佢都唔容易
: Z" ^7 m: H0 L& V0 ]) w% p
咪係,自己又唔係皇上,認屎認屁俾人笑架
smallcat 發表於 15-1-2014 18:111 K; i  b! N, w7 K$ K' C4 {
但湯包味精勁  唔係wor, 我食蝦子麵去代替公仔麵, 蝦子麵 + 菜  + 少少蠔油 + 少少辣醬就好好味架 ...
9 U/ K6 `" t: _* d
但壽司國啲人都好鍾意食味精,佢國家啲人都好長命喎
wahtung 發表於 15-1-2014 22:120 @: R* A& o9 G8 r8 F
但壽司國啲人都好鍾意食味精,佢國家啲人都好長命喎
% v+ c& C/ h! L: w/ J
佢地成日食三文魚食同飲綠茶, 仲有AV 現場實況痴漢電車真人表演, 有D唔同架, 哈哈& M  }# ~: V+ _) O5 ]/ v8 {1 p  D

% I! ^2 `  v1 ~3 w% c$ v/ d, l香港男人咁樣都會長命好多
smallcat 發表於 15-1-2014 22:26- {$ [( H1 S9 U& f
佢地成日食三文魚食同飲綠茶, 仲有AV 現場實況痴漢電車真人表演, 有D唔同架, 哈哈5 B( g% K; H$ N" {4 ~9 _; z
! Q/ F# v4 f2 O' V  b( G
香港男人咁樣 ...
; J1 ^! y1 J; H2 b, h
咁香港啲麻甩佬咪上去强國找啲哈爾賓及青島妹玩高鐵痴漢囉,一樣咁長命架
wahtung 發表於 15-1-2014 22:31
7 }0 ^( H2 \2 g; M7 M! i咁香港啲麻甩佬咪上去强國找啲哈爾賓及青島妹玩高鐵痴漢囉,一樣咁長命架 ...
9 u" Z% O; Q+ `& S( m. W
  個D係 嫌命長  哈爾賓好易變high 野賓妹, 青島好易變 驚青
wahtung 發表於 15-1-2014 22:31
; q- P8 l; k6 x) B1 d咁香港啲麻甩佬咪上去强國找啲哈爾賓及青島妹玩高鐵痴漢囉,一樣咁長命架 ...
" C6 K0 v$ B; s- ]& m/ u( a* C
睇生夜惡應該可以增壽5年
smallcat 發表於 16-1-2014 00:45: n5 v- \8 ]2 u3 U
個D係 嫌命長  哈爾賓好易變high 野賓妹, 青島好易變 驚青

5 a3 R: M  [. |7 Z% n5 _姨長到,咪青根暴現囉囉