破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

大頭仔.收貨囉喂

bb_q_888 發表於 15-1-2014 05:505 a/ N8 q! W+ e' Z& E$ ~7 D
细個時餵貓,我地都係干煎,無油痴到c,不停煎直到灑哂為止。而家食新鮮鱼都好貴,選擇少左…… ...

+ o: u% k4 z/ ^9 Z7 n( \ 可以比少少油, 就唔比出面有油既隻貓食, 入面D用都幾清清# W" p5 G; @4 A/ Y' S7 e

K/ r+ M' p3 j. P( Z! O依家乜魚都貴, 唔貴個D又好腥下  
smallcat 發表於 15-1-2014 10:01% z) r& ]0 u% V8 i
可以比少少油, 就唔比出面有油既隻貓食, 入面D用都幾清清
4 t# h# l* h& t+ m5 P5 C$ Y# Q/ i4 B* x9 ]) X1 b
依家乜魚都貴, 唔貴個D又好腥下   ...
4 H, S  P+ u: i" s0 o
搞咁多嘢都係俾啲貓糧算啦
bb_q_888 發表於 15-1-2014 05:43
' H' ~1 M* u/ N我諗唔洗餐餐食,有時呢D有時果D。你都可以自己煑來食(^_-)
! T7 }- N; F) e2 q! Y9 g& l
我自己都係煮即食麵及生麵食,烚啲菜,基本上星期一至五晚上都食素(當然唔係全素,啲即食麵啲湯料,即味精都有肉味)
wahtung 發表於 15-1-2014 10:41
# S" D. K* C1 m8 x1 p/ W; R! O搞咁多嘢都係俾啲貓糧算啦
# s2 Y; A+ z& d; X% ]1 P
貓糧唔好處係比較咸D
wahtung 發表於 15-1-2014 10:44
( E9 j6 ?2 N- r9 R我自己都係煮即食麵及生麵食,烚啲菜,基本上星期一至五晚上都食素(當然唔係全素,啲即食麵啲湯料,即味精都 ...
7 X" P! I  _5 u7 f3 K
  最好唔好食個包湯包, 好傷身, 比4份1包吊下味
smallcat 發表於 15-1-2014 14:36
/ A! z% T- C7 _+ l. B9 ]最好唔好食個包湯包, 好傷身, 比4份1包吊下味

! ^0 d$ k0 X4 i, b0 x( u4 L& u唔食湯包等如清水,算吧,無錢係咁
smallcat 發表於 15-1-2014 14:35& x, o' F% `% R6 G5 s
貓糧唔好處係比較咸D
5 d- F3 ]( W- s9 i
食天然糧囉
smallcat 發表於 15-1-2014 14:36
9 ]6 Z+ K) p5 j2 E/ F6 j最好唔好食個包湯包, 好傷身, 比4份1包吊下味
! L) O" T8 L1 v! S) X7 |
最精髓就係包湯包嘛,實實際際食即食麵,我唔好學人認屎認屁作大的
wahtung 發表於 15-1-2014 15:55
2 y& q2 {! I5 y唔食湯包等如清水,算吧,無錢係咁
& J1 ^6 \3 C1 `* `  R
  但湯包味精勁  唔係wor, 我食蝦子麵去代替公仔麵, 蝦子麵 + 菜  + 少少蠔油 + 少少辣醬就好好味架喇4 s$ C; X7 O9 o! w( P0 i
! H8 K9 J: N1 `' p" f( P8 r, ?
wahtung 發表於 15-1-2014 15:58
2 Q9 j# j! ~; {5 ^1 f/ g最精髓就係包湯包嘛,實實際際食即食麵,我唔好學人認屎認屁作大的 ...
5 d$ P/ H& Y! m" P
  但認屎屁 都要同皇上 比較下, 要羸佢都唔容易
wahtung 發表於 15-1-2014 15:58
& @! \) ]% v6 F最精髓就係包湯包嘛,實實際際食即食麵,我唔好學人認屎認屁作大的 ...

+ ^/ {* F& C7 J$ X6 f我好少吃即食麵,其實D湯包係好正,特別係豬骨味。不過血壓高係要介即食麵,如果要食多數選米粉。
1 C$ l3 |( m; q4 R4 x# s5 U
4 o( E% B' x! O3 `% O' B
smallcat 發表於 15-1-2014 18:11. N; ~+ _/ k: L6 f0 ~
但湯包味精勁  唔係wor, 我食蝦子麵去代替公仔麵, 蝦子麵 + 菜  + 少少蠔油 + 少少辣醬就好好味架 ...

1 \5 I3 ?. i' E/ a4 O8 z. O0 }% V唉~我都係懶惰,如要煑咁耐,我令願去樓下食雲吞麵……一樣係味精。好味!
bb_q_888 發表於 15-1-2014 18:263 R0 c0 M0 C; A2 q* L
我好少吃即食麵,其實D湯包係好正,特別係豬骨味。不過血壓高係要介即食麵,如果要食多數選米粉。& k( {4 A5 v3 e8 x
5 i& G0 f# a- C  G
...
# {4 w0 I- M4 V+ ]: S- O8 L! |
但米粉包湯包都好濃架,不過米粉始終唔夠麵咁飽
smallcat 發表於 15-1-2014 18:12! D7 @( J, l! j2 i
但認屎屁 都要同皇上 比較下, 要羸佢都唔容易

5 [/ f' O5 L' S咪係,自己又唔係皇上,認屎認屁俾人笑架
smallcat 發表於 15-1-2014 18:11
1 N8 e8 _) i9 y. K; q4 ~. Y但湯包味精勁  唔係wor, 我食蝦子麵去代替公仔麵, 蝦子麵 + 菜  + 少少蠔油 + 少少辣醬就好好味架 ...
- F; k' e! P. I! S2 w
但壽司國啲人都好鍾意食味精,佢國家啲人都好長命喎
wahtung 發表於 15-1-2014 22:12- j! E0 J% C. G. {( N! L( U0 E/ z
但壽司國啲人都好鍾意食味精,佢國家啲人都好長命喎

' H' j1 |2 Z& [9 H. n! M7 M 佢地成日食三文魚食同飲綠茶, 仲有AV 現場實況痴漢電車真人表演, 有D唔同架, 哈哈& o# r9 ]- k3 k

! q! B1 w8 [0 i* B. e香港男人咁樣都會長命好多
smallcat 發表於 15-1-2014 22:26! G+ b1 p) A& {5 ^3 N& H" v' P
佢地成日食三文魚食同飲綠茶, 仲有AV 現場實況痴漢電車真人表演, 有D唔同架, 哈哈5 h) O* H. |+ T, r7 b( v( ]
; V' h) d9 v6 y' A1 m4 a2 r  s. h
香港男人咁樣 ...
. Y7 o! `9 r$ e* N  ]
咁香港啲麻甩佬咪上去强國找啲哈爾賓及青島妹玩高鐵痴漢囉,一樣咁長命架
wahtung 發表於 15-1-2014 22:31
7 h) }' N& Z+ u$ s咁香港啲麻甩佬咪上去强國找啲哈爾賓及青島妹玩高鐵痴漢囉,一樣咁長命架 ...

8 s' j$ _! c7 ^0 I% O/ V' \5 n" j  個D係 嫌命長  哈爾賓好易變high 野賓妹, 青島好易變 驚青
wahtung 發表於 15-1-2014 22:31) Q# F  E: A2 K3 D: g. \( D
咁香港啲麻甩佬咪上去强國找啲哈爾賓及青島妹玩高鐵痴漢囉,一樣咁長命架 ...

q7 A* t! B9 I1 h# J) [睇生夜惡應該可以增壽5年
smallcat 發表於 16-1-2014 00:45, q4 u6 x( I2 |1 Q
個D係 嫌命長  哈爾賓好易變high 野賓妹, 青島好易變 驚青

# p8 i9 d$ L, z$ B' g! H' q姨長到,咪青根暴現囉囉