破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: wahtung

背肌比拼

北鬼首 發表於 4-1-2014 10:569 I8 w7 ?) C3 l( H2 B6 v! w0 s
多吃素小心,小心呀,食番茄可能會犯官非

% b# o0 f5 J7 h+ d) s6 [ 食豆腐   豆腐呢樣野   白雪雪滑lu lu
dopod123 發表於 4-1-2014 14:47
5 s  l. j& h9 z4 o- p其實判刑來講16個月係多,因為香港冇動物法及案例不多、而且最高好以只係三年,但是一種進步,今次有16個 ...

7 M  o; Z' S$ @8 Y6 o# J; |/ f但是一種進步,今次有16個月下次捉到呢啲人,' g7 B3 h; S: W$ R

0 S! k) h' e* O. r& j+ R可能會再重啲. h& i2 B2 r+ o6 y/ F. Y$ w  p

7 w& @8 S6 Y0 ?2 N8 j& S; C" K都未必,毒狗案都判兩個月啦,現時係睇個官心情,而上年貓咪麗麗被割腳果單都徹消控罪啦,其實動物被虐殺案例係好難告得入的,今次呢單判16個月都搞成年,關鍵都係有兩名證人作供
+ }2 p  j5 ^0 X# t
smallcat 發表於 4-1-2014 15:15
. k( j6 @9 L$ ?. {8 q食豆腐   豆腐呢樣野   白雪雪滑lu lu
  B& C, Q( P# r1 l1 i% i
豆腐係愛嚟磨,唔係愛嚟食
wahtung 發表於 4-1-2014 15:218 S$ o& `/ a, N1 q. X" f& V: j! u
但是一種進步,今次有16個月下次捉到呢啲人,
& Q9 m6 {, k2 ~& }# W! i. w; l4 j% |* k$ t7 z3 j
可能會再重啲

! |- I& P$ H- }* |5 K毐狗案案情不同的,但已經係多咗啦,以前未必判受把% S1 H/ n. d4 D8 Y/ e- t" p5 }

4 a/ r( m# x# x; k我想講嘅係重法庭來講已經開始意識到社會訴求,將刑罰加重中
* E& U. k5 S' }! S& `* A' h) P; c2 L) l6 x9 v' _
至於告唔告得入,告唔告就係証據問題,刑事案件入罪要求比較高的& e! W: c; l% E
: I7 x! R- G. G( Y" M
呢纇事情同點都要巿民幫手,毐狗案咪村民自發捉佢
wahtung 發表於 4-1-2014 15:21
) Z; E$ z' {7 T; x+ r/ F5 R' l) o但是一種進步,今次有16個月下次捉到呢啲人,
$ ]) I, j7 n6 D& O: X( q
' [( D- C! s# C' v) e$ w7 f' D+ J可能會再重啲

# @1 W8 I' O( P% @2 r! G$ g7 y如果你信中國人古時既話, 細時偷針, 大時偷金, 雖然無百份百, 但已反映出一種統計學上既推論, 係細個已經咁殘暴, 將來殺人仔真係唔覺得有乜大問題
# [) `' a2 r: ?2 i3 o/ d. e
0 D7 F2 ^& M: V早D入去, 好過到時犯下更大單, 到時唔方唔重, 老終都始, 一世在入面過
wahtung 發表於 4-1-2014 15:23
$ j; [' h$ }1 g7 N4 O豆腐係愛嚟磨,唔係愛嚟食
& D, R) s  a# b2 I# }
  先磨再食, 百福豆腐咁滑
smallcat 發表於 4-1-2014 15:34
' v1 A2 m# c3 ]. o5 m如果你信中國人古時既話, 細時偷針, 大時偷金, 雖然無百份百, 但已反映出一種統計學上既推論, 係細個已經 ...
  f4 ?8 }+ Z9 D2 M
我之前在本文講過,好多人魔年青時已有變態虐殺動物前科啦
dopod123 發表於 4-1-2014 15:32
9 w# A8 n1 B' i( \* j( W毐狗案案情不同的,但已經係多咗啦,以前未必判受把5 d* ~# n# H# q0 ?

9 n, B) W0 F1 k' f' L2 C# z5 [我想講嘅係重法庭來講已經開始意識到社會訴求,將刑 ...

$ }0 g4 I0 O2 ]' O8 y0 z+ {- i由舊年到現在都好多虐殺貓狗個案,好多都CLOSE FILE(三個部門側側膞公安部,漁記,愛協鐵三角配合得天衣無縫),能成功入罪小之有小,所以咪要爭取成立動物警察必要囉
smallcat 發表於 4-1-2014 15:34. o9 Z  g+ ?1 }
如果你信中國人古時既話, 細時偷針, 大時偷金, 雖然無百份百, 但已反映出一種統計學上既推論, 係細個已經 ...

' L% Q# E& x7 m香港愛護動物協會SPCA曾經在香港電台節目中重申,香港現時由警方 + SPCA + 漁護署組成的 鐵三角 一直行之有效,因此,絕不需要動物警察。& T+ E8 h* o5 z7 Q2 h& P5 ^
) d1 p7 X7 r2 H* M7 U
但事實上 腦殘政府 + 邀功動保組織 + 是但部門 組成的 “鐵三角”= 絕望虐殺都市
1 P+ `9 W" ~. d( L4 T: F
wahtung 發表於 4-1-2014 16:12
/ J& }% ~% B& H! r5 e) j由舊年到現在都好多虐殺貓狗個案,好多都CLOSE FILE(三個部門側側膞公安部,漁記,愛協鐵三角配合得天衣無縫 ...
; J$ ?, `3 J, Y# [: s1 P; j
冇計架,政府話自己冇錢
dopod123 發表於 4-1-2014 16:45
+ P! y: P" H# a  n3 d$ q) R* G冇計架,政府話自己冇錢

]/ x3 C: l- Q大次把公安啦,年幾前仲揾佰幾個公安圍阿長毛啦
wahtung 發表於 4-1-2014 17:00( T  k: B' f$ t$ g( ?, B" y$ n% B
大次把公安啦,年幾前仲揾佰幾個公安圍阿長毛啦
8 R# ?$ P! c% e: T/ ~7 K- f& g1 i$ S
公安只係(圍穩)唔係圍賊
dopod123 發表於 4-1-2014 17:198 \' o( p6 R6 n! [- k0 W/ o
公安只係(圍穩)唔係圍賊
$ n! x7 B5 L" [" j6 j( D
係咪架,咁去做賊啦
wahtung 發表於 4-1-2014 16:002 H  j" j7 z0 `9 S
: i+ o4 N' e3 ]8 F1 j
死火, 睇左生夜惡會唔會出事
wahtung 發表於 4-1-2014 16:14- f+ G. \6 _! e, |
香港愛護動物協會SPCA曾經在香港電台節目中重申,香港現時由警方 + SPCA + 漁護署組成的 鐵三角 一直行之 ...

, X) m! L1 U! r, u! s2 b 鐵3角係無用既, 你睇  鷹仔, 召波波, 章志光 就知鐵3角一獲粥* S( @1 e2 }, x) Q5 S
2 c2 Z0 q! [4 Q/ B" d/ }# |+ _
所謂鐵3角, 不如叫  咸蛋, 皮蛋, 酸菜 可能仲好聽D
wahtung 發表於 4-1-2014 16:004 J, H2 x6 g7 n: k. i
; G0 c2 P6 [1 E/ g  ^2 Q
無錯, 如果少時有惻隱之心之心, 大個一定唔會虐待動物
smallcat 發表於 4-1-2014 23:12
9 l) U$ {3 p) ^( ~6 ^! L死火, 睇左生夜惡會唔會出事

2 \( x- }4 N( g可能會,有可能打飛滋
wahtung 發表於 5-1-2014 14:11$ i- G2 \5 ^' H1 [
可能會,有可能打飛滋
7 \- n# \0 r  Z3 {
可能少時睇AV  大時拍AV 9 U$ O/ x* j3 F$ N9 u

, o) m+ n' P& B6 k4 A吸收左生夜惡故事, 依家好多題材可以拍