破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: bb_q_888

開學令人發癲~

dopod123 發表於 4-9-2013 20:37
都唔係有雖要,就一定要出手架

會唔會打人解決問題,就睇你打完之後有冇再傾 ...

通常2~3歲最曳,但好難同佢地講道理,(周街四維走)所以打得多左D.
打得多....但當佢發脾氣就會開如回手....之後我就開始叫佢"面壁思過".

而家打幾下....都已經係最後手段.現在係限時做功課,講明為咩打....
最攪笑係之後,(第一晚)佢林訓話錫返我.我回:嬲...
bb_q_888 發表於 5-9-2013 14:35
通常2~3歲最曳,但好難同佢地講道理,(周街四維走)所以打得多左D.
打得多....但當佢發脾氣就會開如回手.... ...

2-3打有冇用架打完知唔知

唔比糖佢食會唔會好啲
dopod123 發表於 5-9-2013 14:38
2-3打有冇用架打完知唔知

唔比糖佢食會唔會好啲

哈哈~
你咁似老公朋友....佢個仔發脾氣,佢就諗點氹仔.
相信你未有仔女,打/罰站---處罰,食物.玩具.陪伴玩(去公園/街)---獎勵.
如果做錯有糖食,會令他以犯錯得"獎勵",會做多D.
bb_q_888 發表於 5-9-2013 14:57
哈哈~
你咁似老公朋友....佢個仔發脾氣,佢就諗點氹仔.
相信你未有仔女,打/罰站---處罰,食物.玩具.陪伴玩( ...

唔係大先打細就呃咩
dopod123 發表於 5-9-2013 15:17
唔係大先打細就呃咩

咁你夠大啦~我都會選擇呃你先~
我通常用交換條件,例:默書成績好...帶佢去公園/買玩具/食下午茶.(佢想要咩野,由佢提出給我選擇)
bb_q_888 發表於 5-9-2013 15:36
咁你夠大啦~我都會選擇呃你先~
我通常用交換條件,例:默書成績好...帶佢去公園/買玩具/食下午茶. ...

默書成績好都有獎!會唔會多咗。

認真的我就會獎勵不過要全年平均成績先有。一次半次只會說是應該是你的本份

dopod123 發表於 5-9-2013 16:02
默書成績好都有獎!會唔會多咗。

認真的我就會獎勵不過要全年平均成績先有。一次半次只會說是應該是你的 ...

其實有D係搵笨,下午茶係咪都食(當一餐),公園平時間中都去,落街其實係買餸/去超市.
講條件都係迫佢做快D或做D佢唔想做既野.
同贊佢乖一樣,不過呢實質D獎勵對佢比較有效.
回復 支持 1 反對 0

bb_q_888 發表於 5-9-2013 16:47
其實有D係搵笨,下午茶係咪都食(當一餐),公園平時間中都去,落街其實係買餸/去超市.
講條件都係迫佢做快D或 ...

最緊要有較,不過又會唔令啲細路養成,凡事有等價交換?
dopod123 發表於 5-9-2013 17:29
最緊要有較,不過又會唔令啲細路養成,凡事有等價交換?

有可能架~我都要佢話愛我先鍚佢.
佢仲話大個比我洗錢.(聽住先)
大家返工都係為錢,有邊個信係為左服務社會?