破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: nana

解破後即申請信用卡

我係先比錢攞份TU報告睇,然後Fax份解破書同自已嘅資料比佢,冇耐佢會通知你資料已更新.
咁你係唔係即刻再申請卡?
我用恒生張DEBIT VISA CARD, 可以上網購物. 每次由儲蓄戶口自動增值入張咭內, 方便快趣.
andy168 發表於 26-1-2016 23:05
我用恒生張DEBIT VISA CARD, 可以上網購物. 每次由儲蓄戶口自動增值入張咭內, 方便快趣.  ...

但係用唔到八X達自動增值功能同用唔到拍卡PAYWAVE功能,仲有你自己入錢去張卡度始終額度有限,唔及信用卡個額咁大,斷估你唔會入一兩萬去張消費卡度卦??
nakamura 發表於 27-1-2016 08:39
但係用唔到八X達自動增值功能同用唔到拍卡PAYWAVE功能,仲有你自己入錢去張卡度始終額度有限,唔及信用卡 ...

點解唔會,例如你想買只幾皮野嘅勞,用櫃員機即時過數去買,重可以賺埋CASH DOLLAR,

作為一個過來人,我覺得信用額越大死得越快.
豬公 發表於 27-1-2016 12:55
點解唔會,例如你想買只幾皮野嘅勞,用櫃員機即時過數去買,重可以賺埋CASH DOLLAR,

作為一個過來人,我覺得 ...

果張卡由儲蓄戶口自動增值過消費卡戶口,最大上限增一千,而自己塞錢入消費卡戶口,條數要翌日朝早九點後先見到最新結餘的
nakamura 發表於 27-1-2016 14:15
果張卡由儲蓄戶口自動增值過消費卡戶口,最大上限增一千,而自己塞錢入消費卡戶口,條數要翌日朝早九點後 ...

自動增值是每日最高1000,但手動增值是無限,除非你自己SET左限額,網上轉數要隔日先有,櫃員機轉數即刻有.

補充內容 (28-1-2016 13:04):
就算用存款機入現金都要第二個工作天先有,要用存款機入錢落普通戶口,再用櫃員機由普通戶口轉入消費卡戶口才可即時用,
豬公 發表於 27-1-2016 16:46
自動增值是每日最高1000,但手動增值是無限,除非你自己SET左限額,網上轉數要隔日先有,櫃員機轉數即刻有.

...

仲有邊間可以畀我地已解破人士用?我之前申請過安X呢間財仔既信用卡但唔批!
依昂已經有了,只不過個額幾個月黎都仲係五千...
重新戰士 發表於 25-1-2016 23:23
咁你係唔係即刻再申請卡?

講你都未必信,我去恆生開戶口,貪佢有消費卡,點知佢自動話幫我申請白金卡,最後批埋.
yssuen 發表於 30-1-2016 16:13
講你都未必信,我去恆生開戶口,貪佢有消費卡,點知佢自動話幫我申請白金卡,最後批埋. ...

咁你果陣開戶口入左幾多錢先?
nakamura 發表於 30-1-2016 16:44
咁你果陣開戶口入左幾多錢先?

20個
有恒生 消費card
打錯... 有恒生 消費卡都可以, 有冇師兄破過恒生,都拎到消費卡?
安信幫到你,我三个月就ok
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
糸吾糸爆哂粗呀,屍兄
洗吾洗爆哂粗呀,屍兄
我覺得係以前欠過邊間也好,由入學開始巳經係一筆勺銷,最重要你趺得起起得番身就好,又唔駛粗口罵其他人既,每個人都有自己既故事,當然人地肯唔肯批卡係人地商業決定。
我解破七年已經有八張信用卡了