破產聯盟

查看: 26203|回復: 58

解破後即申請信用卡

解破後即申請信用卡 是不是絕對冇可能?

(如在同一公司工作了兩年

autopay出糧)

珍惜 , 珍惜,
確實得來不易.

回復 支持 1 反對 0

我諗你有返幾十個嚮銀行佢唔會唔自動寄張卡俾你,個人意見

師兄,公司咭可以嗎。

我試過匯X银行,唔批,連交form都拒收。

職員說,已bad  list 了,不要浪費時間

點解咁急要申請翻卡?  如果欠過債銀行就係定唔使想, 無欠過債就唔知了, 或者你試下, 同有筆定期存款在那銀行, 在呢處睇既舊文好似隔了一段時間會好D  唔知我有無記錯了

唔係.不過機會唔好.
1 最好搵間無牙齒印.而且出糧個間
2 可以試下做定期
我啱啱解破冇耐. 搵老婆向中X申請信用咭同附屬咭, 主卡就批咗廾個, 附屬咭就唔掂. 尋日去搵老婆公司嘅往來銀行傾吓搞張公司咭, 睇嚟有D機會. 稍後再同各位報告.
Ching, dont be hopeless.

It is definitely possible to have credit card.

I just finish my 4 years in June 2014. (still dont have the discharge cert on hand yet)

I have applied for PC last week and received my visa card yesterday (with $10000 credit). took only 2 days to approve. received no calls what so ever. just got my card in the post.

salary around 25K autopay. no money in bank acc.
bcgr33n 發表於 13-7-2014 09:12

It is definitely possible to have credit card.

well done brother

Which bank are you applied for ?
siesiuy 發表於 13-7-2014 18:26
Which bank are you applied for ?

primecredit

Thankyou ! ching
我都剛申請咗PC,成功咗!
以後可以方便付款買嘢了,我會好好珍惜得來不易嘅信用!
knc 發表於 9-8-2014 04:19
我都剛申請咗PC,成功咗!
以後可以方便付款買嘢了,我會好好珍惜得來不易嘅信用! ...

我以前同渣X銀行有債. 請問C兄是否可以申請?因PC 係UNDER 渣X.

Hi, May I know how to apply? through hotline or other chanel?
smallcat 發表於 25-5-2013 23:48
點解咁急要申請翻卡?  如果欠過債銀行就係定唔使想, 無欠過債就唔知了, 或者你試下, 同有筆定期 ...

我有筆40萬定期存款在中x那銀行有一年.都申請不到白金銀x卡.有pc卡用了一年是全找數都拿不到正常卡
llcw 發表於 5-11-2014 11:29
我有筆40萬定期存款在中x那銀行有一年.都申請不到白金銀x卡.有pc卡用了一年是全找數都拿不到正常卡 ...

師兄之前有差這銀行錢嗎? 是仇家?  如果不是仇家, 有4十皮定期都唔得?

primecredit 卡全找數係乜意思? 無credit 比你? 無都好架    個個月清, 唔係壞事  唔使再欠吉數呀, 利息真係針針吉肉
我本人都係上年2014年12月解破,申請安xPC卡連"解除破產令"一樣唔批,破產前有欠過佢地錢,因為方便工作出差希望有張信用卡傍身。最後,我申請Aeon Visa卡而且交埋解破令即批$5000,我會好珍惜得來不易既信用卡,希望我既分享可以幫到大家
、請問之前有欠佢地錢嗎?