破產聯盟

查看: 1906|回復: 12

轉台出機

pcxx 台話有個優惠係用公司名義登記 402元/月 簽24個月 出一部 "s4"  5GB 流動數據用量.我而家心郁郁.
' |" e5 ^) r% Z7 y/ C想問下價錢是否合理, 大家可否俾D意見?
, R$ H( l- o. y8 C
$402/month 貴 D 喎
. ^5 n: ^: `7 N( q6 {$ h- X
天帝 发表于 2-5-2013 10:37 5 x. e8 V; E) m$ r6 [, A
$402/month 貴 D 喎
" S6 R; k: c5 t7 e% o9 N- t
thankyou 天帝兄.頭先個sales來電講: 免一個月. 轉台客戶 5GB 計劃平均月費只需 $387.0 (全包)
$ F+ R/ Z2 J* F: r
! f: q" k8 `/ O6 a( }  ~% i: x/ J
MEIMEI 发表于 2-5-2013 11:01
8 ?# A) i9 q' f: h* Zthankyou 天帝兄.頭先個sales來電講: 免一個月. 轉台客戶 5GB 計劃平均月費只需 $387.0 (全包)
( a" q/ {' X9 }% |% g- x( O3 `3 f( I2 q, H- @$ h: l# _- R
...
; W  @/ E3 c3 `0 p, F
但 合 約 拖 足 兩 年 , 而 且 $387/月 刀 係 貴
美美姐遲D出痲..可能送電/叉座/套....問清楚先....如合約到,轉號碼用儲值咭先用最低月費,3仔我識人,但我仲未問佢....
唔一定公司優惠,我都有2次電話叫轉,"月費/流量/合約期都係一樣。"
0 ?6 t( H5 }9 N; Q: ?8 n電訊公司用新機氹人改有限上網嘅計劃之一。
  ^: |& [9 e+ |) C' h4 Z& ?
3 v: A7 N/ }2 e9 M- r% d睇你而家嘅無限上網合約期仲有幾耐,差不多到期就可以考慮轉。
4 Q6 x5 b% C: [# q* d  p7 D. J我自已就等合約到期至諗。
* i' ^! D* L8 c# F4 m: [
温sir 发表于 3-5-2013 08:51
& S' q& o1 @& e' z唔一定公司優惠,我都有2次電話叫轉,"月費/流量/合約期都係一樣。"
- Q8 W' {; I6 ?- ]$ y) @電訊公司用新機氹人改有限上網嘅計劃 ...
/ D+ M' X9 x" b+ k( O7 S
我而家已經無約, 佢呢個plan勝在唔洗預繳. 佢話行4G網絡, 不過要用公司名登記.  如果唔係就要用信用卡.我睇過其他電訊公司都要400元再加其他增值服務(幾拾元). 4 x* M/ W% O8 ]+ _
casualking 发表于 3-5-2013 01:31 ' L5 Z) G! ?* T4 e5 i" l8 {
美美姐遲D出痲..可能送電/叉座/套....問清楚先....如合約到,轉號碼用儲值咭先用最低月費 ...

, n& G: ^$ p8 d  @casualking兄, 我而家用緊72元電X數碼, 呢排係公司講電話都成日斷線, 都唔知係我個電話舊定網絡問題.
MEIMEI 发表于 3-5-2013 09:24
# W+ @: f& g0 t+ k8 W我而家已經無約, 佢呢個plan勝在唔洗預繳. 佢話行4G網絡, 不過要用公司名登記.  如果唔係就要用信用卡.我 ...
4 u4 ?/ X, m! Q3 o+ z
無約都0K,因為5G流量,月費間間差唔多,1 I# t0 ~* b& C2 p. v( x
無預繳咪當供2年分期囉!
温sir 发表于 3-5-2013 19:47 : M+ b3 p# R( Q7 g" q
無約都0K,因為5G流量,月費間間差唔多,( t* d- L: L' L% l5 s6 B+ u/ F5 S& ?
無預繳咪當供2年分期囉!

% r; N- Y5 p  \1 n5 X  h多謝溫SIR意見
MEIMEI 发表于 4-5-2013 09:03 2 l1 V/ B2 e& [# `% B
多謝溫SIR意見

( |; |; f: h  i( s+ r' `我等 NOTE 3~~~~
japanesegirl 发表于 4-5-2013 22:05
9 g0 }+ |* r# ~  Z  c  W* K8 O我等 NOTE 3~~~~

4 \+ W* ~- y' ]note 3 幾時有?
MEIMEI 发表于 6-5-2013 09:25
( U9 Q; r+ F3 Enote 3 幾時有?
8 _, \5 x: O  @5 H) }' K
我都唔知~~~我估年尾~~~