破產聯盟

查看: 1642|回復: 12

轉台出機

pcxx 台話有個優惠係用公司名義登記 402元/月 簽24個月 出一部 "s4"  5GB 流動數據用量.我而家心郁郁.  R7 N* S/ s* {7 Z' ?5 q
想問下價錢是否合理, 大家可否俾D意見? + h' M% y$ g5 E; K3 w" F4 }
$402/month 貴 D 喎
7 A4 I# k2 Y$ M+ V7 S! A
天帝 发表于 2-5-2013 10:37
% h0 Q% g, s% I$ R$402/month 貴 D 喎
% L! l" p; p8 F4 c
thankyou 天帝兄.頭先個sales來電講: 免一個月. 轉台客戶 5GB 計劃平均月費只需 $387.0 (全包)
! M/ c, e- l1 @( i
9 _, b: |# u4 F* b3 D) j
MEIMEI 发表于 2-5-2013 11:01 5 u6 @' v1 U8 ?; R
thankyou 天帝兄.頭先個sales來電講: 免一個月. 轉台客戶 5GB 計劃平均月費只需 $387.0 (全包)
5 h3 k3 X6 _% G# a) F2 m) a! u1 X
- k7 C2 H( A" G ...

. Q: q% [8 C5 b0 O* _/ k- s但 合 約 拖 足 兩 年 , 而 且 $387/月 刀 係 貴
美美姐遲D出痲..可能送電/叉座/套....問清楚先....如合約到,轉號碼用儲值咭先用最低月費,3仔我識人,但我仲未問佢....
唔一定公司優惠,我都有2次電話叫轉,"月費/流量/合約期都係一樣。"* M5 y! D% B" v5 O8 k0 k4 q) ?" m
電訊公司用新機氹人改有限上網嘅計劃之一。% B% T4 n" g& @2 r
7 Y1 L% ~7 B( q  e5 a! U
睇你而家嘅無限上網合約期仲有幾耐,差不多到期就可以考慮轉。
) G% H, M$ d4 H# z. B我自已就等合約到期至諗。
温sir 发表于 3-5-2013 08:51 * V4 c5 ^1 O* c- L$ I5 T6 i. B- p, q
唔一定公司優惠,我都有2次電話叫轉,"月費/流量/合約期都係一樣。"
/ X3 A, s$ h+ b, w- y# y電訊公司用新機氹人改有限上網嘅計劃 ...

# F+ J- a/ E8 b; V2 w我而家已經無約, 佢呢個plan勝在唔洗預繳. 佢話行4G網絡, 不過要用公司名登記.  如果唔係就要用信用卡.我睇過其他電訊公司都要400元再加其他增值服務(幾拾元).
+ L5 P" d8 y& |4 N# T" }( E
casualking 发表于 3-5-2013 01:31 * d8 P2 Y7 H( y9 ^
美美姐遲D出痲..可能送電/叉座/套....問清楚先....如合約到,轉號碼用儲值咭先用最低月費 ...

6 W( D2 J( R% @! rcasualking兄, 我而家用緊72元電X數碼, 呢排係公司講電話都成日斷線, 都唔知係我個電話舊定網絡問題.
MEIMEI 发表于 3-5-2013 09:24
% {$ t$ G$ `6 M9 ]- ~& \- T我而家已經無約, 佢呢個plan勝在唔洗預繳. 佢話行4G網絡, 不過要用公司名登記.  如果唔係就要用信用卡.我 ...

' U1 [/ K7 i% i: ]0 [  F無約都0K,因為5G流量,月費間間差唔多,
& i8 x2 `: m. J5 \無預繳咪當供2年分期囉!
温sir 发表于 3-5-2013 19:47 & Y* C0 c% H9 k/ Q" M- `
無約都0K,因為5G流量,月費間間差唔多,0 ]- ?( ]" G+ x6 d
無預繳咪當供2年分期囉!

, o& R1 Z% z; S( X; x; T) }* T多謝溫SIR意見
MEIMEI 发表于 4-5-2013 09:03
) s1 e# p( S" P& N( R9 B( q多謝溫SIR意見

- H) K% z. d8 v- D1 Y; L我等 NOTE 3~~~~
japanesegirl 发表于 4-5-2013 22:05 9 L! A1 D/ \: |' \9 m+ h
我等 NOTE 3~~~~
7 q% w$ Q8 q! d  U3 o
note 3 幾時有?
MEIMEI 发表于 6-5-2013 09:25
& l- M, Z6 O3 q- x! R, M4 m, vnote 3 幾時有?
" J7 a, z' Q) ?5 i
我都唔知~~~我估年尾~~~