破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

當皇子遇上大眼仔

smallcat 發表於 12-9-2013 14:25# e. c- Y/ u! Z& ]. w' }& E
其實係因為  涼生當正, 所以, 龜仔膏要變成黑心涼粉咯  哈哈1 v# y& Q" f  @: R# I# c
: ?3 E1 x+ D( s( }
發霉, 好正常架  ...
4 j2 {  X4 r. {. z0 c& t+ R3 h
龜苓膏冇龜$ d0 E& ?/ d; W( n% b
馬騮搣冇馬騮
1 t) `- U. q( t# c: ~4 _

- ~* K: S: Q  r1 M7 Z+ B/ u老婆餅冇老婆
# ^7 S1 J$ _$ L' l# n: U

1 w9 P# n8 U( `% a8 E6 `' D! ~冬陰功冇陰功

' Z1 t( k; m# J% M; r3 J
; \% X9 Y; B8 |7 p! X4 J
wahtung 發表於 12-9-2013 14:48. t% P+ |% r& O9 T1 ]
龜苓膏冇龜# F6 f. p4 ~( T# ]8 Q4 w  X
馬騮搣冇馬騮

# n& Y3 L5 q; t4 j7 Z" }: |  樓房正策 無樓住 $ c! {; B; @' L( i
& w: \' c% ?1 U0 {
wahtung 發表於 12-9-2013 14:48% Z2 _4 f4 B- s1 V3 }& h
龜苓膏冇龜
. b5 O. [- V8 W: d/ Z, [4 g馬騮搣冇馬騮
' r; y+ l8 T6 p$ v. O, O
呢d就係 企業矛良心, 用 van仔送, 都加d 冰 keep住溫度呀, 大佬, 咁曬法唔發霉先怪 ' `0 U* t6 i6 t) L2 l( Y

. w2 I  M+ `9 [$ ~8 Y/ C" [, R$ j+ T今次呢舖成個品牌收功都似  不過, 好多人仲有 龜仔卷, 大獲
# T; r2 q( o* b
8 ~- V+ g( y5 m: }  T* g/ R
smallcat 發表於 12-9-2013 14:52$ ]" ~: X( [: q# J3 i
呢d就係 企業矛良心, 用 van仔送, 都加d 冰 keep住溫度呀, 大佬, 咁曬法唔發霉先怪
) h& B  u+ y$ _7 R7 G: _- ?8 P, o' }2 H, [! P# }5 M
今次呢舖成個品牌 ...
; d# d+ V% N2 A) N# z; ]: L" e
又冷龜板咩,只係涼粉嚟詐
wahtung 發表於 12-9-2013 15:01
9 n( V9 S, r/ s5 A. H; u9 v又冷龜板咩,只係涼粉嚟詐

8 w7 Y" P0 y9 r. y# ]/ n; q/ X他們在內地無拿藥品牌, 菠蘿報網講 健康工房龜仔板成份多過佢地50倍
( v- g* h4 {3 r* }7 f3 K& v, y, C5 m* b2 O$ k5 `3 F, R
所以, 你食龜仔膏, 咪即係食涼粉, 依家興食涼粉
smallcat 發表於 12-9-2013 15:06( h$ @2 J; R3 P4 h8 U% O8 a8 b
他們在內地無拿藥品牌, 菠蘿報網講 健康工房龜仔板成份多過佢地50倍
% H; t2 R( n! f$ {. P
) a1 h; ^! T) A& v所以, 你食龜仔膏, 咪即係食涼 ...

2 k% t3 u  h5 J1 E+ Z但前地文台台長話佢政策係癌細胞嚟喎,台長本身食開涼粉突然扭計唔食涼粉
wahtung 發表於 12-9-2013 22:48" R" Q. G1 [" j7 D
但前地文台台長話佢政策係癌細胞嚟喎,台長本身食開涼粉突然扭計唔食涼粉 ...
; j$ C! f) P/ t% J+ R( R
龜仔膏乜野都變晒涼粉, 就黎出制食芝麻糊溝涼粉
wahtung 發表於 12-9-2013 22:48
, b6 x2 y& L& q) ]% t' m但前地文台台長話佢政策係癌細胞嚟喎,台長本身食開涼粉突然扭計唔食涼粉 ...
- Q! [" i2 d% B/ L% C  {: v( S& j
老細, 唔該比個2黑
* A. i" w" V8 v0 u+ Q老細話, 乜叫二黑9 E6 t/ p2 C; g6 u- T; A
二黑咪 黑芝麻黑涼粉咯! a+ }. M/ W% V" l7 ~( W
老細話, 啊, 收到,
smallcat 發表於 12-9-2013 23:02. b  t9 U0 ]. T5 i) u
老細, 唔該比個2黑, P8 \; d7 s" z+ J7 j, c- J
老細話, 乜叫二黑% C, ?6 _2 e  O
二黑咪 黑芝麻黑涼粉咯
& A+ U8 ~& e9 _5 m) c- q
涼粉未必係黑,重慶啲涼伴菜有一味係涼粉,是白色的
smallcat 發表於 12-9-2013 23:02; D1 e& s1 V, x; Y& s' y+ z3 ^
龜仔膏乜野都變晒涼粉, 就黎出制食芝麻糊溝涼粉
/ ?, V: m# o4 \6 @% Q* w9 k
咁以後飲五花茶好了呀
wahtung 發表於 13-9-2013 01:14' X! n* x1 g( B  _

, J* u" ]0 H( E  Q咁水哥在魚港, 當然變左黑心黑色
wahtung 發表於 13-9-2013 01:14& P4 ^$ g2 b! \3 H1 h
- K- n# u% z) A0 B' ?
白色都可以  像豆腐花
smallcat 發表於 13-9-2013 11:27
  {6 l# A: t  O7 e  J9 ]咁水哥在魚港, 當然變左黑心黑色
& P. ]1 X- P' D' i
黑心皇上呢個星期日又微服出巡到灣仔
wahtung 發表於 13-9-2013 12:033 x! [* T2 |9 q5 ~
黑心皇上呢個星期日又微服出巡到灣仔
7 `2 [: |" p1 ]+ N+ o$ t
支持 皇上施正
wahtung 發表於 13-9-2013 01:15& `! G6 K* u4 X) }+ o2 P
咁以後飲五花茶好了呀
9 B, a3 l: F9 L
五花茶依家唔知係唔係用五花, 其實五花都好平, 菊花, 木綿花..等
- G( ~. n, B% g" N- o2 z! _; y$ k* j: z0 ^5 `
涼茶24味都話 依家唔足24味  暈左
smallcat 發表於 13-9-2013 13:13
" v/ C5 N& s4 j9 J五花茶依家唔知係唔係用五花, 其實五花都好平, 菊花, 木綿花..等
% A- @! V! n7 o7 l  b4 F7 d6 M: N- j2 b7 F9 ~6 H, M6 F
涼茶24味都話 依家唔足24味  暈左 :han ...

3 L. D( B4 ~) V6 S# s4 e2 a% Y" z/ V24味唔好飲咁多,好傷胃
smallcat 發表於 13-9-2013 13:12
. e- c2 [' ^+ V- ?支持 皇上施正
# M; K8 k& k! _* O+ j" E
咁你要扮城管落區做嘢
wahtung 發表於 13-9-2013 14:053 O# _$ t8 s2 J" O0 a+ B' x
咁你要扮城管落區做嘢
/ ?; a) U6 T1 C7 a, [% _" W5 R; q
支持 皇子條 0靚皇上施正
smallcat 發表於 13-9-2013 14:50- N# o8 N8 L' x4 P6 P# K( Q/ M
支持 皇子條 0靚皇上施正 確

+ }+ c* [; V. B1 }5 U% A佢一定正確,條 0靚去行地雷,唔死得就出來句.....
5 g& z0 U& r* K' F死左又唔關佢事.6 ]7 t( }0 L* ]" H) W

" ]; t/ T/ g+ j7 c* H(仲好想鬧,唔得閒省下一千字)
bb_q_888 發表於 13-9-2013 16:59& O3 v1 y( ~- V% N. R5 [
佢一定正確,條 0靚去行地雷,唔死得就出來句.....: B; }- B1 I& `" t6 U! \8 p# z
死左又唔關佢事.
! J, E+ t( f( ?. j- l% H
波波係一個出色局長, 要支持佢吹水, 4成同7成郊公基本係無分別