破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

希望大家比啲意見

Ken0601 發表於 17-5-2019 17:44
咁不如自己填表搞,節省5000,上到破署佢有份Sample俾你自己跟住填,你準備好MPF同欠債資料就可以,即時 ...

但係咪要自己print啲表格出黎架?如果我扑民同we仔冇欠債文件呢?
萬念俱灰 發表於 17-5-2019 17:40
一個女人用咁多青春時間同你一齊。再同你結埋婚生埋小朋友。點都有感情架。如果佢暫時唔同你傾住。你比啲 ...

現在情況下佢唔傾,繼續攪緊離婚,佢已經填完。
努力改變 發表於 17-5-2019 17:45
萬念 師姐..要加油支持下去阿...好快會搞得掂...跟住就可以重新做人

努力改變你又係搞緊入學?我都希望可以快啲搞掂。淨係今個星期日日都精神分裂真係人都癲呀。我係呢到都只係師妹。好多野都係靠班師兄師姐教我架咋。
萬念俱灰 發表於 17-5-2019 17:47
但係咪要自己print啲表格出黎架?如果我扑民同we仔冇欠債文件呢?

債務資料只係財務公司名同結欠(大約都得)
萬念俱灰 發表於 17-5-2019 17:11
總數14100。我問左佢係咪實數。佢話係。但係以家就叫我過5千幫我搞文件先。等我個日上到去就簽名。喂呀。 ...

又唔可以叫呃 wor, 起碼我兩日就有 number. 你死唔加服務 14100 攪掂,另外佢起碼會跟進,兩日來見佢同3個攪解破, 1 個就攞封銀行信問作點攪。

kpchg4 發表於 17-5-2019 17:51
債務資料只係財務公司名同結欠(大約都得)

我仲以為所有文件呀信呀月結單都要帶埋去。諗住呢啲法律野實好複雜。
kpchg4 發表於 17-5-2019 17:56
又唔可以叫呃 wor, 起碼我兩日就有 number. 你死唔加服務 14100 攪掂,另外佢起碼會跟進,兩日來見佢同3 ...

仲要加服務費架?點解你連上左2日既?
hornet 發表於 17-5-2019 17:48
現在情況下佢唔傾,繼續攪緊離婚,佢已經填完。

好似搞離婚都有個冷靜期架。
萬念俱灰 發表於 17-5-2019 17:58
仲要加服務費架?點解你連上左2日既?

講咗好多次佢星期二五先帶人宣誓

因為我之前提取過保險,佢話要寫封嘢解釋,咁就收咗三千。

聽其他人佢有親人去派信比財仔, 收二千定三千, 你咁驚一定 sell 你
萬念俱灰 發表於 17-5-2019 17:51
努力改變你又係搞緊入學?我都希望可以快啲搞掂。淨係今個星期日日都精神分裂真係人都癲呀。我係呢到都只 ...

我仲未入學...我欠2間 同埋家人朋友...UB同幫人  UB近5個月都係還息...仲要月月遲 1-2星期 有時3星期...幫人都係一樣 現在一個月找 17000左右..住租15000..
現在經濟差..公司搵唔到錢..要蝕錢
金天UB同幫人 都到期...唉
kpchg4 發表於 17-5-2019 18:02
講咗好多次佢星期二五先帶人宣誓

因為我之前提取過保險,佢話要寫封嘢解釋,咁就收咗三千。

嘩。咁好彩我百冇姐。保險都冇。我打左比佢幾次。可能佢覺得我煩。應承左我星期四一定搞掂哂連埋宣誓。佢以家係我唯一希望架啦。但係如果又要比多幾千佢搵人拎信去公司。咁我寧願佢幫我fax去唔加費用啦。始終都係我屋企人啲錢
我呀哥個日仲要請假陪我去。唉
萬念俱灰 發表於 17-5-2019 18:11
嘩。咁好彩我百冇姐。保險都冇。我打左比佢幾次。可能佢覺得我煩。應承左我星期四一定搞掂哂連埋宣誓。佢 ...

咁佢只係帶人去, 隨時可去, 如果 14100 我覺得 ok 既, 律師你 whatsapp 佢半日都唔覆, 佢起來聽電話同覆 whatsapp

雖然我覺得唔抵, 但見 Ironman 攪咁耐,又覺得算啦
努力改變 發表於 17-5-2019 18:03
我仲未入學...我欠2間 同埋家人朋友...UB同幫人  UB近5個月都係還息...仲要月月遲 1-2星期 有時3星期... ...

唉。快啲搞入學啦。與期都計到自己會爆煲。煩到自己係應該。煩到屋企人同身邊人種感覺真係好差架。
kpchg4 發表於 17-5-2019 18:15
咁佢只係帶人去, 隨時可去, 如果 14100 我覺得 ok 既, 律師你 whatsapp 佢半日都唔覆, 佢起來聽電話 ...

我以家根本都冇得選擇咁多。肉隨針板上。岩岩個兄弟女人又打黎。雖然今次語氣好左好多。但係都係講同一句說話。就係已經交左比收數公司搵人上門。我30歲多小小冇為屋企人付出過啲咩。又冇咩比過好日子佢地過。仲要佢地呢幾個月為我還左咁多錢。連搞入學都要靠佢地。內心真係好難受。
hornet 發表於 17-5-2019 17:18
好灰,我太太已經攪緊離婚........

若單方面離婚好似要先分居兩年後才自動生效,就算雙方簽紙都要分居一年,若中途雙方傾點數可cancel唔離婚,所以非沒機會同時間挽留,只係有難度
hornet 發表於 17-5-2019 17:18
好灰,我太太已經攪緊離婚........

搞掂曬重新做人,再要求佢原諒你
努力改變 發表於 17-5-2019 18:03
我仲未入學...我欠2間 同埋家人朋友...UB同幫人  UB近5個月都係還息...仲要月月遲 1-2星期 有時3星期... ...

既然諗唔掂,,留返啲錢快啲攪入學啦。
呢兩間收到号碼即收皮,唔再追,再拖掉比收數你仲頭痕。
萬念俱灰 發表於 17-5-2019 18:24
我以家根本都冇得選擇咁多。肉隨針板上。岩岩個兄弟女人又打黎。雖然今次語氣好左好多。但係都係講同一句 ...

你以後醒醒定定孝順父母作補償
萬念俱灰 發表於 17-5-2019 18:11
嘩。咁好彩我百冇姐。保險都冇。我打左比佢幾次。可能佢覺得我煩。應承左我星期四一定搞掂哂連埋宣誓。佢 ...

呀妹,預祝你下星期四順順利利。 唔駛搵人攞信去嘥多幾千蚊,既然屋企人知道晒 打嚟都唔驚,到時唔聽電話,聽都係同佢講冇錢還,捱到頒令就輕鬆晒啦。
好煩2019 發表於 17-5-2019 18:49
呀妹,預祝你下星期四順順利利。 唔駛搵人攞信去嘥多幾千蚊,既然屋企人知道晒 打嚟都唔驚,到時唔聽電話 ...

不過兄弟話已經交左比收數。係呢到擔心就算fax左去都會煩姐。