破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

隻貓告急呀

smallcat 发表于 2-9-2012 23:48 7 z# W% p% i' ~- e5 |3 v# H
多謝晒, 但唔好比坑渠油我  或  女人口服液我

# M% L$ x1 o' F2 e- e# d1 w3 H點會...坑渠油呢D野梗係留番比涼生用,我地對佢咁好
, w4 |; M6 ~) A4 g
本帖最后由 smallcat 于 2-9-2012 23:53 编辑 * m) r/ a3 I, i* D# A3 c2 Q
wahtung 发表于 2-9-2012 23:47 ; j: E* P6 z; A: z# O: r& G
佢呢壇嘢大把時間做,三年為限先强制性的必讀科目,三年後你估有無咁多人反對,貓兄,唔好唔記得,香港人好多 ...
1 H3 Q0 o, o" s0 G) W8 w
我一向支持 涼生依法施政!  施降! ; \. R  x3 i, t( F. ~
回到題目, 涼生只不過係隻肚餓既貓 好可憐架
2 {# n: R- }# O( c" x
smallcat 发表于 2-9-2012 23:52
& L0 o* x. B' O5 C我一向支持 梁生依法施政!  施降!
( K6 W9 v- A* D* N9 h
三年後都唔知乜嘢環境,況且日日都搞嘢認命啦
wexchau 发表于 2-9-2012 23:50 , f2 \' V7 f6 [( v6 X/ f$ N
點會...坑渠油呢D野梗係留番比涼生用,我地對佢咁好

7 W6 J* d$ \3 a$ R/ E涼生工作辛苦, 我想送太太口服液比佢, 靜心先可以身體健康
smallcat 发表于 2-9-2012 23:52 % Q. @1 _% a6 K
我一向支持 涼生依法施政!  施降! 9 `- w& X8 S, J+ v9 \) K5 [7 x! y; P! ^
回到題目, 涼生只不過係隻肚餓既貓 好可憐架
' @/ P* {/ E; M' T$ F ...
8 n+ S9 j8 C; j% b( H
佢點似貓呀,係老虎嚟
wahtung 发表于 2-9-2012 23:53 ' f1 ^( i; w1 K6 A
三年後都唔知乜嘢環境,況且日日都搞嘢認命啦
8 D0 T" ~+ |; |* g5 Q
涼生只係隻 好肚餓既貓, 好可憐架
wahtung 发表于 2-9-2012 23:54 # e4 I, Q, c9 e) X1 H; R) Z
佢點似貓呀,係老虎嚟
- ~- e0 L( `! q) X( E2 X
或者 係一隻塑膠做既貓     膠質比較硬
smallcat 发表于 2-9-2012 23:49 % b3 g: k/ A/ r
但D石應該會排出來  抗生素殺左菌應該會止痛
/ _" l) c7 i. Z
佢獸醫都有俾兩支止痛針俾我,但叫我必要時先用三天後再覆診,無時就掹咗條導尿管就無事,獸醫都OK,佢都知我要返工,無時間日日帶佢嚟打針,況且日日帶隻貓出嚟隻貓都好緊張,所以佢俾啲針叫我自己注射
smallcat 发表于 2-9-2012 23:57
0 Q0 T9 _1 T( @  p* f+ i或者 係一隻塑膠做既貓     膠質比較硬
$ _- D8 h/ w! n) }) ^8 s
佢塊面都膠啦,永遠對住傳媒都係咁笑的表情
wahtung 发表于 2-9-2012 23:57
0 f1 a1 D% {2 P佢獸醫都有俾兩支止痛針俾我,但叫我必要時先用三天後再覆診,無時就掹咗條導尿管就無事,獸醫都O ...

% Z$ o3 H- T0 W2 J' Y( U* a D貓一般唔鐘意出街,  醫生貓例外, 因為醫生貓去探D小朋友, 唔驚人仲好鬼定
  l1 U" @9 B$ l+ c  Y. X5 n" C( i$ @佢獸醫都有俾兩支止痛針俾我,但叫我必要時先用三天後再覆診,無時就掹咗條導尿管就無事,獸醫都O ...

: [* n5 y4 o7 \. c$ i 涼貓呢排日日出街
+ L9 t* A" Z# k" j# ]' Q! y3 K0 a' y佢獸醫都有俾兩支止痛針俾我,但叫我必要時先用三天後再覆診,無時就掹咗條導尿管就無事,獸醫都O ...

% m6 h6 K! Q& F* N: t不過, 呢排隻貓食乜真係有D頭痛, 但點都要比D野佢飲, 食少少
smallcat 发表于 2-9-2012 23:59
; _. D1 L) j  z6 Q8 QD貓一般唔鐘意出街,  醫生貓例外, 因為醫生貓去探D小朋友, 唔驚人仲好鬼定 ...
9 j/ C% z! |5 `4 B' ^) ~1 r. R
醫生貓有咩,醫生狗我就聽過
smallcat 发表于 3-9-2012 00:02
! a0 ^! z  ]& T6 W7 n9 x, H) a不過, 呢排隻貓食乜真係有D頭痛, 但點都要比D野佢飲, 食少少
! N) w* n' S8 }, c
飲多啲水囉,佢以往好餵食架
smallcat 发表于 3-9-2012 00:00
; E! j% {! q. R* X) V, T3 `8 Z涼貓呢排日日出街
: }" @  y$ m6 [1 i0 W# o0 e7 b. q
唔係日日扑街咩
wahtung 发表于 3-9-2012 00:02
$ F6 R0 N3 D9 d! \' Y( P. U醫生貓有咩,醫生狗我就聽過

5 q$ J8 S- T7 d8 L6 Z9 ?有, 以前我摸過D貓, 有個組織有醫生貓的, 大部份係D波斯貓, 去探D智障小朋友, 或抑鬱小朋友!
' w1 D% a3 J2 o" K3 }& I3 k9 ^1 x+ {% }7 q& a
wahtung 发表于 3-9-2012 00:02 , u  I# O) \7 p, s% s* {( b; q& B
醫生貓有咩,醫生狗我就聽過
. f) v& I8 w' P+ ^
隻隻貓都好定, 好乖!  
wahtung 发表于 3-9-2012 00:03
: o8 o# o+ y+ v& o* |6 p唔係日日扑街咩
& V3 Y- |5 P" E; P! `
呢排D貓籠貴, 個個買唔到貓籠, 咪要出招出街解釋下D貓籠點解咁貴
/ _) c1 O+ P- f8 N, B7 |5 l; ~. W8 R  O) I* r
香港人做既貓籠將來只會比香港既貓隻用翻
smallcat 发表于 3-9-2012 00:04 ( a1 i1 f0 U) X6 I" i
隻隻貓都好定, 好乖!

* ], A+ D6 a5 X( g( f  I7 @咁應該受過啲特別訓練
smallcat 发表于 3-9-2012 00:03
& p' {  e! ~& s( D9 R  ^$ w8 M" W有, 以前我摸過D貓, 有個組織有醫生貓的, 大部份係D波斯貓, 去探D智障小朋友, 或抑鬱小朋友!
! o- L3 ]' `: \# O# X
+ A$ C4 ~' p* g9 V9 x( ] ...
. q' B+ R2 k# y6 O# \  W
咁都幾得意喎波斯貓我未養過,啲長毛貓好難打理