破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

吹貓經

54# wahtung
0 h# X# g" ~5 l  u
% A+ @4 S- L# `7 {: _. V+ ?: k8 `
我都養過蜥蝪,螳螂同狗,但係狗死左就真係唔敢再養因為投入太多感情,死左真係接受唔到,所以發誓永世都唔會再養狗,依家齋養陸龜,有錢同時間想玩埋蛇,變色龍
54# wahtung / U1 e) K& I  U6 v

: w6 E- y$ R  o- h1 J
* T8 R4 \1 s+ U( }) R我都養過蜥蝪,螳螂同狗,但係狗死左就真係唔敢再養因為投入太多感情,死左真係接受唔到,所以發誓永世都唔會再養狗,依家齋養陸龜,有錢同時間想玩埋蛇,變色龍 ...- }$ g4 ?# N, ?% }
cc4321 發表於 2011-10-14 11:20

# j0 U  L# k3 f) w, v4 ?# o嘩,容乜易遲吓你養埋哥斯拉,異形同血獸架講笑詐
係呀,我都係每星期給一次吐毛膏比啲貓食,有時隔半日或一日間中會嘔啲香蕉形毛球,聽講話呢啲毛球如不吐出嚟係好禍害健康的,有時睇到啲紀錄片見一啲貓科動物如獅子咁,佢哋都有嘔吐呢個動作的,可能貓科個胃係特別脆弱: ...
! z8 T8 L- w9 H, |! R9 [wahtung 發表於 2011-10-14 11:11

' K" U1 Z2 S! ?& I' q0 I" |7 d  u

7 \/ x" W! {( Z  a0 l但我隻i仔就係好少嘔 我唔知係好定唔好
54# wahtung
! X* I" a+ o0 S6 b
8 F2 X! l$ Z  |8 q, |/ _+ s" T6 E8 j' R0 ]; ^; Y6 E/ @
我都養過蜥蝪,螳螂同狗,但係狗死左就真係唔敢再養因為投入太多感情,死左真係接受唔到,所以發誓永世都唔會再養狗,依家齋養陸龜,有錢同時間想玩埋蛇,變色龍 ...
# T+ ^$ a( {  z3 Pcc4321 發表於 2011-10-14 11:20

# X8 `5 F+ Q0 }6 ^/ w! K7 d
& g, X2 v$ c) b
% N; B  }9 w9 t7 h! d8 l* a* G4 d$ v  ^5 O
我媽咪都有朋友專養蛇蟲鼠蟻 變色龍應該幾得意
7 \- E$ p( l% p) c$ x

% K( y0 R/ P8 X* l" v1 |3 N4 F我好鐘意i仔望上去既表情 好靚仔
65# annie728
8 J0 S+ t7 Z/ S% o* B
; ~$ \8 _- _: p! @8 f- j你隻貓無論點睇都咁靚.
http://i234.photobucket.com/albums/ee178/greenochoy/dde5f567.jpg8 T$ O5 S! b: [% A* w, u
7 A( [. M( u* e9 B# G8 R# a
我好鐘意i仔望上去既表情 好靚仔 " c3 B) T5 u" z$ U( b0 `! \# G
annie728 發表於 2011-10-16 04:06

+ y0 c# S  J  T' o( H  N2 T咦,妳揾乜嘢令牠主意,佢眼定定咁,不過真係好靚仔
65# annie728 & R7 p. m* S1 e  R

4 O/ _4 X8 v; r! x1 k; n# X% [" a7 a9 g

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
65# annie728  4 i. i( B; g& a8 T9 o2 ^/ H

9 s: J4 e2 i$ h) W: q) U! k8 q& A9 i* u你隻貓無論點睇都咁靚.. ]- P' ?5 j% m* ^- m
bb_q_888 發表於 2011-10-16 13:27

8 N: n9 w! x7 [5 B' w
% X- k% [2 y7 D+ b% [
9 F3 C7 R. h7 n! d: a哈哈 佢daddy 媽咪都係參加貓展比賽囉冠軍 所以生左佢個咁靚仔 我仲以為係細個果段時間靚仔 宜家越大越靚仔 同乖乖
" ]( f- s" @2 p- i0 _1 ]! c+ T3 S5 w  P, U1 r, ^
- \  m2 \+ {% o+ ]3 a! x- K" ?1 m
1 @; p$ l+ d2 F( o3 g* Q) L$ V
wahtung 發表於 2011-10-16 17:17
3 N7 {/ x6 A( }" y
, R2 n7 f: R7 F
5 G  x- e6 T# A8 s+ A, n& u$ i
佢係屬於蝴蝶紋三色貓??:)
5 Y2 i4 }- d1 j1 y% q9 E7 l" G& V$ r* r0 U: [0 B$ E2 v8 t9 B! I
你隻貓無論點睇都咁靚.
4 ~+ r- ~9 j4 m/ X2 A5 ?1 x! T" g" x5 Gbb_q_888 發表於 2011-10-16 13:27

7 R3 B5 e* V. y$ n* V8 F" H8 S9 I. f7 o3 k- r3 e( V
嘿,你未見過我個隻姐
但我隻i仔就係好少嘔 我唔知係好定唔好 $ Y- f$ I; ]3 U0 g7 A
annie728 發表於 2011-10-16 04:00
6 ^+ L. V/ m) N& w! Z$ h

3 u: J8 D( d( y- T. [- E# D唔係呀…佢見到老溫的金句就…
咦,妳揾乜嘢令牠主意,佢眼定定咁,不過真係好靚仔, g6 u5 w  a) A4 L. c
wahtung 發表於 2011-10-16 15:07

9 ~2 e. N3 G) r0 W# {
/ B7 H0 o2 j2 U& G9 o6 ?1 @1 ?/ j
8 A2 L8 ^0 @; J) X0 q4 i8 ~# w我係搵緊佢好鐘意毛毛老鼠公仔引佢啦 望到眼金金0 I6 [! V0 Q4 l4 ~8 g

: b& H! x7 a* s/ I不過我同佢影親相都好困難 成日要搵野引佢
唔係呀…佢見到老溫的金句就…* u2 I8 e! g* W; e  d
admin 發表於 2011-10-17 02:10

7 u$ a: e' Z2 z$ d4 j6 y2 V# k $ j5 s9 ~. g6 d& h3 H
  Q% O1 h. q" q* p1 e' t
/ p% O# K8 o! A  [
溫sir
嘿,你未見過我個隻姐7 @8 e& L& i$ i: C- s
admin 發表於 2011-10-17 02:09
) I' x- s. o  q0 s$ X8 `* i

; p- j. g) `2 `, }* x: Z: A  j3 O) P! q# q

7 M- k+ J; G  C. A% p你果隻咩先 ????
我係搵緊佢好鐘意毛毛老鼠公仔引佢啦 望到眼金金
& {; s" ~) Y+ Q" b% x+ O1 q
- _* G: n& o& m7 A不過我同佢影親相都好困難 成日要搵野引佢
' B0 m- R9 M. Q4 V0 w2 p1 V7 Sannie728 發表於 2011-10-17 02:10
+ y3 L  R6 P; C$ w
我果隻細貓就肯影相,一見到人攞住相機就企定定 大果隻就週身郁無咁鍾意影相
我果隻細貓就肯影相,一見到人攞住相機就企定定 大果隻就週身郁無咁鍾意影相
6 O, p( ~& q" D; l" A/ m5 M1 t) Xwahtung 發表於 2011-10-17 10:21
8 l+ a$ _+ ]/ e9 ~# U* t

: y0 ~0 {$ c4 V0 b! B% f8 }' L" |4 H( e1 U3 L* t+ O
- c0 `" E+ w# c* B
woo 咁都幾好woo 我好難幫i仔影到相  佢好似知我影佢 佢就特登玩野
woo 咁都幾好woo 我好難幫i仔影到相  佢好似知我影佢 佢就特登玩野
& u0 u* `+ A' f+ r: D' ]0 Tannie728 發表於 2011-10-18 01:31
" S. y# }; V+ [, o$ i5 `
咁佢唔挑皮活潑又無咁可愛啫:)
wahtung 发表于 18-10-2011 10:35 : R$ ~6 Y! g; [- h0 b7 J- I5 Y0 B1 j0 w
咁佢唔挑皮活潑又無咁可愛啫:)

+ i0 w0 J/ [# ~; ^5 X; l% s' \睇到呢段新聞好唔開心呀,啲人咁無陰公架
0 X/ G. W: b% q$ T4 l
  X* Z* p" r: ?# H, y4 t' O新蒲崗四隻初生小貓疑被拋落街死亡8 n, }+ t# |/ s( l2 c; {
1小時50分前寄給朋友列印新蒲崗崇齡街八十二號,最少四隻初生小貓,懷疑被人從一幢大廈,擲落附近後巷死亡。現場一隻貓徘徊不肯離去,懷疑是貓媽媽,警方將案列作虐待動物案處理。
wahtung 发表于 25-10-2011 16:20 + K7 t! T0 @  k) h, H' D3 s
睇到呢段新聞好唔開心呀,啲人咁無陰公架   
% N1 X/ x1 A3 ?. H6 @8 e9 A
& P1 F9 C4 F8 ~. J; ^新蒲崗四隻初生小貓疑被拋落街死亡

& J" n( ]8 o9 G& \5 l2 u! G好似話暫時拘捕咗一名男子喎2 O3 _0 d+ y" }4 e, W' K6 x. n$ A( |
2 g6 R: G0 N' Y& `* m2 d
新蒲崗崇齡街八十二號,五隻初生小貓懷疑被人從大廈擲落附近後巷受傷,警方列作虐待動物案處理,在大廈內拘捕一名男子,五隻小貓交由愛護動物協會照顧。' z: u- t6 l5 i+ {) Y6 g
下午近一時,一名女途人在現場大廈後巷,見到兩隻小貓由高處墮下,懷疑有人虐畜。警員到場發現五隻小貓,而現場一隻貓在徘徊不肯離去,懷疑是貓媽媽。