破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

求教有煩惱

失敗者 發表於 14-5-2014 01:26
所以如果有野未搞齊就要做哂去之後去申破

係呀!
kumiko1030 發表於 14-5-2014 01:22
有晒月結單喇,我冇講我會破產的=3=" 當然儘量唔好講住尤其我仲有錢嚮佢到未到手講咗就大件事了 ...

申破完都會繼續工作,因為唔想哂4年時間唔反工,因為我係地盤工作,唔會無工開,加上年資耐左,就算加人工忍下去不出四年內可以清,同比自己一個挑戰,新事物,只要有行心,世上無難事,只怕有心人,所以如果唔係間間比唔肯,我都唔會選擇行最後一步
kumiko1030 發表於 13-5-2014 22:52
嗯,我宜家俾人要脅

師妹, 你前度在玩什麼呢????????
事情辦法去拆..........
失敗者 發表於 14-5-2014 01:35
申破完都會繼續工作,因為唔想哂4年時間唔反工,因為我係地盤工作,唔會無工開,加上年資耐左,就算加人 ...

對於老破來說, 可以正面去面對就是最好的, 有能力去還, 就還, 其實也不是壞事,
當正面去面對, 理解老破是幫大家無痛苦還債, 努力四年後, 人反而更樂觀, 更珍惜身邊的人和事.

如果, (時常去想: 我都老破了為何仍然要還.) 這種心態不但沒有幫助, 人會變得更負面說,
如這種心理一直發作下去, 就算四年安全完結, 人都會站不起來了, 會認為天是欠了他們的.

同一件事, 用不同的心去看待, 事情會變得很不一樣........
笨笨狼 發表於 14-5-2014 11:26
對於老破來說, 可以正面去面對就是最好的, 有能力去還, 就還, 其實也不是壞事,
當正面去面對, 理解老破是 ...

多謝你既安慰,我會好好珍惜這四年時間