破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: anson068
打印 上一主題 下一主題

有關2012年12月尾債權人大會(6000蚊問題)

天帝 发表于 10-1-2013 17:01
甘 米 吾 洗 交 還 啦 , D 外 判 玩 野 ,捉 心 理 戰, 博 你 驚 不 合 作 態 度 就 範  ...

咁樣都好d, 起碼唔洗咁唔開心先...唔該哂你地呀>3<
dopod123 发表于 10-1-2013 16:38
硬係唔洗嘔,道理如天帝兄所講一樣

但某啲外勞係都要玩嘢唔奇,只要証明領錢時間,佢地唔會夾硬嚟.

所以佢就要我print番幾時收果6000蚊既statement比佢地睇啦係咪??
anson068 发表于 10-1-2013 17:25
所以佢就要我print番幾時收果6000蚊既statement比佢地睇啦係咪??

係,,,,,我估佢地係敢念
每個外判唔同, 其實理論上你未申請破前用左, 應該問題不大, 外判一般都係用 破產條例43A  條去通知你, 需將6000交回, 至於點交, 使唔使交, 硬交, 軟交, 其實睇你點同外判傾
天帝 发表于 10-1-2013 17:01
甘 米 吾 洗 交 還 啦 , D 外 判 玩 野 ,捉 心 理 戰, 博 你 驚 不 合 作 態 度 就 範  ...

x2......

冇錯,有機會嘅野,佢地都會做........
講真佢蝦你唔識啫 你拿6000蚊時 係冇唸過申破 是嗎? 正府派sugar 你唔去攞 笨囉 呢果味係你解圍的因素囉
lulumason 发表于 10-1-2013 21:30
講真佢蝦你唔識啫 你拿6000蚊時 係冇唸過申破 是嗎? 正府派sugar 你唔去攞 笨囉 呢果味係你解圍的因素囉 ...

係囉~就算係呀~我領左呢6000呀, 我都係用黎還錢咋嘛...
你話有錢都嚟還錢啦,仲邊有錢退
6K , 坐車,食飯,找卡數 都無左喇.
過左11個月,咁駛唔駛將呢11個月內的所有駛費列張表外判,
問佢邊D 唔合法要回水呀???

外判搵 唔同STAFF 做,佢地求其做, 又或者唔識.
你PRINT 張STATEMENT 幾時拎6K, 跟住話 一早用左.

駛鬼同佢傾分期還款咩??? 宜家係6K,唔係60K.一野用左喇.

再嘈就去投訴.講到底,道理唔係外判個度.
anson068 发表于 11-1-2013 10:46
係囉~就算係呀~我領左呢6000呀, 我都係用黎還錢咋嘛...

你只要PRINT 張STATEMENT 出黎.同埋講佢知個幾個月入左數還左錢,就可以CLOSE FILE.外判CONFUSE 你個CASE係已老破人士一樣. 好大可能係個位STAFF 都唔識.
師兄:今日情况怎様呢,能否分享下,我15見佢地傾生话費呀!祝你今日順利啦!
k018354 发表于 5-2-2013 09:57
師兄:今日情况怎様呢,能否分享下,我15見佢地傾生话費呀!祝你今日順利啦! ...

唉~~慘啦~我要每個月還1000比佢, 佢仲講明, 如果我第時出雙糧要比8成佢, 比2成我過年-,-