破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

人生有幾個二十二年(一切從零開始)

yip8827 发表于 12-12-2012 23:59
問過銀行唔肯做,仲有唔想給老婆知,我想知做破產可以嗎?

你有新數會煩啲可能要等多一二個月,要破冇話唔得一定可以架,(但原因不可以係賭博)

老破自已攪都成萬。6C就再多4000﹣5000,如果你申破唔想比你老婆知?可能有難度

就算唔比佢知暫時第日總會可能知,到時唔知你點,不過你自己家事總有你原因
三條數都係續借,攞好少錢,如果話輸股票可以嗎?
yip8827 发表于 13-12-2012 00:09
如做到破產對我可能係好事,因再也借唔到錢,同老婆唔會知,而我亦會重新開始,為家庭努力賺錢(做兼職), ...

老破唔代表你唔洗還錢

如果你成功老破就唔好念住做兼職,要兼職不如而家去捱幾年清數.

破產對你係咪好事我唔覺一定,冇正財都有黑財,大EO,重點係你唔好再賭就一定係好事

唔好意思私懚清咗
yip8827 发表于 13-12-2012 00:17
三條數都係續借,攞好少錢,如果話輸股票可以嗎?

破產原因,是不可因為賭博同投資高風險活動

前者一定出事,後者大把每個人不同。

通常都係飲飲食食又投資有損手或生意唔掂,又洗大咗,之後借錢來還錢,

點知還極都還唔完又越還越多,還到不能生活,去申破.

你情況要睇幾時借幾時輸
yip8827 发表于 13-12-2012 00:23
係兩條各5萬10月份續借,另一條數8萬係6月績借,而錢係入中銀再

續借可否加期數減供款?
最重要係同老婆交代唔到,我唔想頭家散咗,如可做破產我將改變生活方式,只要未來日子過得好些,到時知亦已被時間沖淡咗
加咗期數亦加咗供款
dopod123多謝你的意見!要瞓啦,明天再講
yip8827 发表于 13-12-2012 00:34
最重要係同老婆交代唔到,我唔想頭家散咗,如可做破產我將改變生活方式,只要未來日子過得好些,到時知亦已 ...

你喜啦,只想話你知要佢唔知有難度,破署啲信為住破署架,

同第日傾生活費問題。。。。。。。。PASTTIME份錢可能等於無

加期只會加大利息開支但每月還款額應該會少咗
yip8827 发表于 13-12-2012 00:34
最重要係同老婆交代唔到,我唔想頭家散咗,如可做破產我將改變生活方式,只要未來日子過得好些,到時知亦已 ...

恕我直言, 想唔想頭家散, 唔係你今時今日可以決定到, 最重要係你肯面對問題, 你太太一定會原諒你, 但大前題你係真心改過, 否則, 破左產環境好D又來賭博, 我見我有D朋友都係咁, 破左產解除後又係去賭, 根本死性不改!

如果你真心肯改, 我唔相信你個家人咁易放棄你, 不喜勿插
好多人覺得人地唔會原諒自己, 其實係錯, 對方唔原諒好多時唔係因為你錯幾多次, 係因為方對根本睇清楚你既性格, 先會死心, 所以, 如果樓主真心想頭家好, 就應該面對問題, 愛你既人你真心去改一定會原諒你, 不愛你的人, 你有錢都可以離你而去啦, 唔好講依家幕財添

私懚清咗

私懚清咗

私懚清咗
睇樓主回覆的說話, 想破產的決心都好大, 只不過想上來找人支持下, 其實我跟你差不多case, 都是賭博原因而要破產, 不過沒買股票, 只欠咭數, 長期最低還款而终有一日支持不住就搞破產了, 差不多欠成30萬, 我在2009年3月破的, 還有3個月就出獄了, 由我搞破產到現在老婆都不知, 原因跟你一樣, 就是她沒信箱鑰匙, 不過最煩是在年尾出雙糧的錢要還給破署, 故個個月要留定的錢,年尾把雙糧的錢給她, 免得不給她懷疑, 所以不給她知道的日子都好難捱, 家家有本難念的經, 自己決定吧, good luck  
yip8827 发表于 13-12-2012 08:48
仲有她講過如再一次一定離婚,其實我買股票係想買到層樓就收手(自從買股票之後冇再買過馬),但事與願違 ...

樓主,其實你睇左咁多版主和師兄的回覆,究竟明白自己有什麼問題未呢?恕我個人直言,我覺得你未肯面對現實囉,
如果你諗住上來破聯搵你想要的答案,我相信你唔須要上來喇,你想點做就點做,去破產囉
破聯唔係比人搵自己想要答案,想搵人支持自己嘅答案,我相信版主和大部份會員都真心想幫一些有須要幫忙和不知怎做的朋友.
破產係要還錢架,破產先來做兼職...做來做咩...
其實點解唔現在就搵兼職,辛苦捱些時間,好快就無事喇,一家人最緊要坦白,如果你真係真心去改變,家人係會睇到的,唔好自己呃自己,堂堂大男人,點解唔面對自己嘅問題,去承受一些必要的責任.
以上只是我個人感覺,如果唔啱聽,講聲唔好意思

評分

參與人數 1城市人氣 +20 城市金錢 +20 城市魁力 +60 城市權力 +20 收起 理由
wahtung + 20 + 20 + 60 + 20 講得好!

查看全部評分

其實我係想破,但唔知會否破唔到俾人告,所以先上來問各位朋友

仲有我唔再去借錢就係唔想越踩越深,想搞破產就係要令自己負上責任(破產嘅日子唔會好過)亦唔會累到老婆
如果你決心破,你情況最好搵6C幫你攪,佢地會教你點填。