破產聯盟

樓主: queenielamok
打印 上一主題 下一主題

申破期間收到 律師信

wahtung 发表于 11-9-2012 15:28
都就快宣誓有NO.

聽我朋友講返... 佢星期四宣誓... 個律師話要等起碼3個工作工先有no... 我估佢最快都要下星期二先有... 想當年我係宣誓後之後一日就已經有no...
queenielamok 发表于 11-9-2012 15:42
聽我朋友講返... 佢星期四宣誓... 個律師話要等起碼3個工作工先有no... 我估佢最快都要下星期二先有...  ...

係囉,咁慢?我當年都係下一日已經有NO
queenielamok 发表于 11-9-2012 13:56
咁我都覺得佢靠嚇多d... 宜家只係驚aexn 將條數賣左俾間收數公司... 咁變左我朋友係欠間收數公司錢... 而 ...

只係時暑上問題,銀行財仔本身就有機會賣(正常情況),只係未知佢申破,交比6c睇就得.冇事的
queenielamok 发表于 11-9-2012 15:42
聽我朋友講返... 佢星期四宣誓... 個律師話要等起碼3個工作工先有no... 我估佢最快都要下星期二先有...  ...

可能佢儲返幾單先一齊去。
我見自己呈請書同申請法庭都係分兩日。

間嘢知佢申破自然會停手啦.唔理收數公司有no就打番去axxx話申破叫佢停追數.
worldcat 发表于 11-9-2012 16:25
可能佢儲返幾單先一齊去。
我見自己呈請書同申請法庭都係分兩日。

係呀... 我朋友仲話... 個律師同佢講... 宜家佢地一個禮拜得2日有得去宣誓... 唔會好似我地以前咁... 日日都可以宣誓...
queenielamok 发表于 11-9-2012 16:28
係呀... 我朋友仲話... 個律師同佢講... 宜家佢地一個禮拜得2日有得去宣誓... 唔會好似我地以前咁... 日 ...

如果政府果邊應該日日有喎,我律師兩次都問係佢地搵其他律師定我自己攞文件去金鐘,佢話金鐘自己想幾時去都得。

可能問下man3x清楚啲。
worldcat 发表于 11-9-2012 16:37
如果政府果邊應該日日有喎,我律師兩次都問係佢地搵其他律師定我自己攞文件去金鐘,佢話金鐘自己想幾時去 ...

而家客小,6c樓咪唔日日去囉
worldcat 发表于 11-9-2012 16:37
如果政府果邊應該日日有喎,我律師兩次都問係佢地搵其他律師定我自己攞文件去金鐘,佢話金鐘自己想幾時去 ...

乜搵律師申破... 都可以自己上金鐘宣誓架咩?... 我真係唔知喎...
dopod123 发表于 11-9-2012 16:39
而家客小,6c樓咪唔日日去囉

但佢話上次上律師樓... 都有幾個人係做申破喎... 應該都唔少客...
queenielamok 发表于 11-9-2012 16:44
但佢話上次上律師樓... 都有幾個人係做申破喎... 應該都唔少客...

6C一1個星期咪去2-3日,宣誓通常又係自己友做2日做宣誓2日去入紙

又可賺多啲
queenielamok 发表于 11-9-2012 16:43
乜搵律師申破... 都可以自己上金鐘宣誓架咩?... 我真係唔知喎...

係呀,佢話填好晒俾叫同事同我去宣誓。但我都係返工鼠出去律師樓方面啲。
worldcat 发表于 11-9-2012 16:52
係呀,佢話填好晒俾叫同事同我去宣誓。但我都係返工鼠出去律師樓方面啲。 ...

嘩你間6c發硬啦叫人自己去金鍾宣誓,行家費用都唔想比
queenielamok 发表于 11-9-2012 16:44

3姓唔洗講。
我去細律師樓,第二次都有人搞老破。不過應該係啲大單野。
dopod123 发表于 11-9-2012 16:55

行家宣誓費用....當年我聽到行家費用(簽名)每個一百,都不過問你係咪同意破產之類,
用二分鐘就攪掂,好賺到無論~
dopod123 发表于 11-9-2012 16:55

佢叫我揀,金鐘1-5 9-5都可以隨時去,搵其他律師就要約實時間,選擇反而少助。但律師樓都近近地我公司,所以兩次都係去返律師樓宣誓。
bb_q_888 发表于 12-9-2012 13:00
行家宣誓費用....當年我聽到行家費用(簽名)每個一百,都不過問你係咪同意破產之類,
用二分鐘就攪掂,好賺到 ...

專業人士......
第二次宣誓個律師超級"專業"。律師問我同我律師樓職員攞身份證,掂左一掂(無睇過)就問我"明嫁喇?",我話明咁就簽名搞掂。
bb_q_888 发表于 12-9-2012 13:00
用二分鐘就攪掂,好賺到 ...

100 ;;;我仲念佢地收500一個

之前試過做有關事要宣誓6C樓收1000,只係做文件之後叫個文員同我行去低座宣誓,真吹脹
worldcat 发表于 12-9-2012 13:19
佢叫我揀,金鐘1-5 9-5都可以隨時去,搵其他律師就要約實時間,選擇反而少助。但律師樓都近近地我公司, ...

其實都申破,我就遲一二日冇都所謂最緊要方便自已

我記得當年由見6C至有NO都成10天有多,到出令就2個幾月
dopod123 发表于 12-9-2012 13:27
100 ;;;我仲念佢地收500一個

之前試過做有關事要宣誓6C樓收1000,只係做文件之後叫個文員同我行去低座宣 ...

宣誓6C樓收1000,我諗呢個係你本來個6C樓收費,但宣誓6C係第二間6C樓(見證之類).
我聽到個職員講簽個名好簡單,同見到即時比錢,幾個人比幾張紅底.