破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: worldcat
打印 上一主題 下一主題

捉蟲之 創*銀行 ---- 想申破嘅朋友唔好用佢地

superlemon911 发表于 28-8-2012 00:55
我係永燶開架, 行左6-7間先搵到佢幫我開...

請問係幾時嘅事?
superlemon911 发表于 28-8-2012 00:55
我係永燶開架, 行左6-7間先搵到佢幫我開...

所以, 做任何事都係會有阻礙, 但努力總會搵到方法
worldcat 发表于 28-8-2012 08:23
我應該下星期收到票,試完話你知。

照睇應該會好過 創x   等你好消息
worldcat 发表于 28-8-2012 08:33
請問係幾時嘅事?

都兩年前la...
smallcat 发表于 28-8-2012 12:09
所以, 做任何事都係會有阻礙, 但努力總會搵到方法

好記得果個朝早行到腳跛, 果時未識黎呢度, 盲頭烏蠅禁周圍問銀行, 幾驚果個月無錢用...
superlemon911 发表于 28-8-2012 19:27
好記得果個朝早行到腳跛, 果時未識黎呢度, 盲頭烏蠅禁周圍問銀行, 幾驚果個月無錢用... ...

呢D野唔係你好朋友 身先士卒先既咩?  
自己的屎自己執
worldcat 发表于 27-8-2012 19:02
有人有經驗創x都無事,可能宜家改左。但聽佢地其他staff表達,可能係bm搞事only. ...

我果時開創X係冇事. 可能太多人係咁做. 攪到轉左掛.
今日創記總行覆左,佢地話公司據破處指引係收到破處資料後會凍結申請破產人仕戶口。有關存款問題,有關分行經理可以酌情處理。即係分行經理答左唔得就唔得。
熱到痴線~
啱啱去永*問開戶。我表明已經申請左破產但未頒令。個職員問我攞id check 機,之後話無backlist開戶無問題。但解釋返佢地宜家係每日更新資料俾金管局,破處會有資料收到。如果佢地收到破處資料就會即時凍結戶口,咁我就算入到錢都有機會提唔到款。我問今日入票,聽日提錢係咪應該無咁快凍結。佢話50/50,真係要睇破處同佢地後勤同事,中。理論上今日上資料俾金管局,破處今晚已經有資料,咁破處幾時發同埋後勤收到資料後幾時更新系統唔係佢話事。我扮晒話律師叫我問下你地,因為你地會彈性處理呢啲case. 個職員話以前無咁快係因為系統問題,宜家新系統同埋要即時上資料俾金管局(防黑錢) 所以更新快好多。佢仲提我可以同法庭申請一次性提款,我話申請左但創記唔俾我入錢所以有信都無得拎。佢話有無搞錯,入錢都唔得,佢地銀行可以開放存款,但提款就要信。最後佢叫我考慮搏唔搏,咁我話諗諗先。

同家人傾過,佢肯呢個月幫我代支主生活費先所以宜家決定唔搏。等正式開返戶口先入錢。

但永*職員態度真係要讚!