破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

吹貓經

我屋企隻貓 叫 咖啡, 成日夜晚攪攪陣, 好似飲左咖啡咁high 同咁精神   r: T/ d. h" i; V* F; f
smallcat 發表於 2011-10-11 13:08

/ m/ N  C' E0 t1 a5 R小CAT,你隻咖啡又無呢隻貓咁連狗都照打呀 5 Q$ v1 C# z, x. Z' T
http://i234.photobucket.com/albums/ee178/greenochoy/83ef6c5e.jpg9 G) b6 l! }& I/ ~
4 `, B5 z# ?$ t% r: e/ }: S

; W0 l& A) Z  O! r( \8 t7 u喵喵~ 我支持開寵物版 我會叫主人有時間多d上黎支持4 i) ]! U' e" W* j' D( O
annie728 發表於 2011-10-11 23:11
& ?/ d* [4 W' V( Y
你都支持開寵物版,咁要真係要啦

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
我未搬去公屋前屋企最多養過四隻貓,而家住緊公屋就唔敢養轉左養龜,我都支持開返個寵物版
呢段短片媽咪抱抱仲得意 $ A+ j) |. W* e) Q  }; D
Vw4KVoEVcr0
! B8 d  Y; H4 U' Cwahtung 發表於 2011-10-12 14:34

+ x* x, M2 ]& s' ^, s/ e 好錫貓B呀
哈哈, 我依家隻貓好細膽, 邊有咁醒, 再上一次個隻貓, 就會打大貓 8 `  {. v0 r9 ]/ D4 l$ Y# t" Q/ i

: G; G9 `7 x, x" x
小CAT,你隻咖啡又無呢隻貓咁連狗都照打呀 ! Z& L& }' H8 f: @$ X5 W8 V
wZUx7-H4Exk
& B- \1 }6 V, awahtung 發表於 2011-10-12 14:40
我未搬去公屋前屋企最多養過四隻貓,而家住緊公屋就唔敢養轉左養龜,我都支持開返個寵物版
% f" P8 c: e) C  |5 H7 u& |8 pcc4321 發表於 2011-10-13 00:15
" r6 C8 a& i) z; T

G" N  R& a/ l# i
8 e: r5 y+ Y" P& Z1 s1 g哈哈 你講開呢個住公屋問題 我就唸起 我養i仔前同我屋企辨駁既一句話
2 M( y) C' x/ @5 a0 o, J: B: }, ]4 @  X8 O2 t3 s
我留意到大部份屋村會將貼通告 都會話“ 禁止自養狗隻" 但我未見過會打“禁止自養貓狗” 哈
. D) f8 v& h  M1 l) h" y- G: H$ s, ^7 D3 s: I# J# ]  v
就係呢個重點 我成功帶到i仔歸家
   9 A. a1 @. U, j
  V( f) n0 O! ?9 G* x9 k
這是i仔小時候相片
46# annie728
0 z5 u! \: Y* o. @" {% d# A9 K' ^: q. Q4 ^) X' G
. f6 y2 d3 p* `1 F' H; o$ {, b
係呀,唔比養狗就有但唔見話唔比養貓,而且我住緊呢度都會見到樓梯口有貓糧貓沙袋掉係度,所以如果有緣份的話我都會考慮再養
你都支持開寵物版,咁要真係要啦
1 C0 z  a1 o0 F8 q+ wwahtung 發表於 2011-10-12 21:53

1 j, \7 w; J; `8 |0 U' `1 ^  I/ J& K* l, C. q  O; o! ?
* m2 P- F5 [! Q# [
' k6 x# a* d. B$ W( F
係呀係呀 因為養寵物都係一門學問 我都有唔明白地方
貓奴報到~~~~~~~~~
係呀係呀 因為養寵物都係一門學問 我都有唔明白地方
: `- r: Q  m1 P& ^annie728 發表於 2011-10-13 09:52
# y" f. k7 h, v; P
早晨,我最唔明白養貓就係有關吐毛膏問題 啲貓食咗隔日就會嘔,咪好傷胃 師姐有無呢方面高見
5 e# K3 V, V* D0 ?  B9 x2 ]ice1307 發表於 2011-10-13 10:21
) o+ |) ]6 u" i, ^& E' m0 o
歡迎
46# annie728 3 C9 [+ I4 z7 E0 Q
2 ~! e2 P& {9 i5 W4 N) Y$ e
" e1 t) n& [/ _3 k
係呀,唔比養狗就有但唔見話唔比養貓,而且我住緊呢度都會見到樓梯口有貓糧貓沙袋掉係度,所以如果有緣份的話我都會考慮再養
7 @, I# h" A7 z- L- v' D! o+ Tcc4321 發表於 2011-10-13 09:36

' X$ G" n% k- ]/ |2 W- n! D6 r8 E3 S+ W* i8 [: I0 h3 M) O
2 |7 {! D2 m8 n
$ d4 X( }3 {0 L) C/ V
係呀 狗仔始終氣味好大 會影響左右隔離屋d人 反而貓咪無咩味 : ^' G9 k1 e/ v
1 W7 Q  E3 d9 F
係啦 宜家都有好多領養貓貓 可以考慮啦:)
哈哈 你講開呢個住公屋問題 我就唸起 我養i仔前同我屋企辨駁既一句話
/ b" Z7 y: J( f6 C8 b+ l8 _- r* K1 z4 g0 {. H) Z
我留意到大部份屋村會將貼通告 都會話“ 禁止自養狗隻" 但我未見過會打“禁止自養貓狗” 哈 1 J* b. h& D2 X, b9 N

0 G2 K0 T! Q! }6 E- m9 q就係呢個重點 我成功帶到i仔歸家 ...& q* ]+ k6 l% i& Z  x* P: @3 r) C
annie728 發表於 2011-10-13 09:22
, n) K6 j2 P  z( {6 a) @
妳隻i仔好可愛,其實公屋基本上都唔比養貓的,只是貓無狗咁嘈(唔會吠)所以如無人投訴都會隻眼開隻眼閉的
46# annie728 ( q( r2 Z) }" B
; O7 ?# X; q  T+ \4 N- ^* I: l

+ ^$ _8 b' C7 E9 F係呀,唔比養狗就有但唔見話唔比養貓,而且我住緊呢度都會見到樓梯口有貓糧貓沙袋掉係度,所以如果有緣份的話我都會考慮再養
$ N  P( m# L; Q4 n: C) Scc4321 發表於 2011-10-13 09:36
; l- D5 i) K: C. n5 x$ [
我好多年前有養番狗仔,又養熱帶魚,又有養彩鳯,真係海陸空三軍有齊
早晨,我最唔明白養貓就係有關吐毛膏問題 啲貓食咗隔日就會嘔,咪好傷胃 師姐有無呢方面高見
& _, T9 O$ h( M, T/ v7 E  N) j: O+ Vwahtung 發表於 2011-10-13 10:39
  j8 Z- Z4 c' ~; Y3 R4 P) y

2 z5 G! O6 ?+ X1 n4 l
8 I- e' r1 Y6 L$ P& @2 g+ X/ N我隻i仔宜家一年兩個月 我都係一星期比一次吐毛膏 都係比一毫子份量左右 但咁耐 我只見到i仔嘔過一次 * b+ S% ^8 j1 N4 s5 _4 K  s
# i, w' Y9 P% l' G7 ]' Y
我都成日聽人講 d貓食完會嘔 用人既角度 成日咁嘔 我都覺得好傷胃
我好多年前有養番狗仔,又養熱帶魚,又有養彩鳯,真係海陸空三軍有齊1 X, p1 `6 f, \8 ]$ q. ~) Z
wahtung 發表於 2011-10-13 14:01
- k3 ?. j7 d( O/ u3 q& N/ w1 Z

! H: n( L5 z' k; v& R. H# P
' t% i$ F: N5 x- Q2 Q嘩 彩雀都有
妳隻i仔好可愛,其實公屋基本上都唔比養貓的,只是貓無狗咁嘈(唔會吠)所以如無人投訴都會隻眼開隻眼閉的4 G' [4 l5 Z! Z. E8 ?$ e- V6 F1 ^
wahtung 發表於 2011-10-13 13:57

: T" c) r/ p: x( p. j" v( _
4 G2 s' H- Z2 I% I0 T6 O! j5 h3 a5 j3 u1 d+ l# y1 h; ~$ U; \4 d

4 ?4 Z" Y+ [5 O+ s' z. O: e哦 我宜家開始見多左人養貓咪
3 W. {2 R  Y7 }: |ice1307 發表於 2011-10-13 10:21
/ R. ~9 \7 [8 h! S
/ k  k1 H$ n# ^* C0 i* R
+ K+ L) D5 I- q
歡迎你呀 得閒多d上黎傾計呀 $ C: z% O- k' ]; t
' @9 ~( y0 ?( w. W
你養果隻係咩品種貓咪
我隻i仔宜家一年兩個月 我都係一星期比一次吐毛膏 都係比一毫子份量左右 但咁耐 我只見到i仔嘔過一次
) {4 y/ a5 x. Y( I  R* R4 Z) h5 S9 A( i- @9 \4 ]5 I
我都成日聽人講 d貓食完會嘔 用人既角度 成日咁嘔 我都覺得好傷胃  ...( h+ h: R6 x/ q( r1 m- H
annie728 發表於 2011-10-13 18:11

2 d, ?2 t" ]7 @& e" i3 o' s, H係呀,我都係每星期給一次吐毛膏比啲貓食,有時隔半日或一日間中會嘔啲香蕉形毛球,聽講話呢啲毛球如不吐出嚟係好禍害健康的,有時睇到啲紀錄片見一啲貓科動物如獅子咁,佢哋都有嘔吐呢個動作的,可能貓科個胃係特別脆弱
嘩 彩雀都有
1 x' f; C% h* I* ?8 z; Hannie728 發表於 2011-10-13 18:13
& S  v9 H# S8 e& Y+ t* J2 F% z
好似出面啲人叫嬌鳯,係屬小鸚鵡品種嚟,講起鸚鵡,香港如養那種金剛鸚鵡是否要攞牌照