破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

未有令嘅時候好難捱!

我都準備同屋企人坦白 同申請,借錢有瞞數 驚比人答
MoneyZero 發表於 19-7-2024 14:43
師兄 你兩間扣底唔洗咁緊張 你條數大嗎?
我十幾間 間間小則幾千最多4-5萬
因為我仲未有正令又未有Number ...

我最多個間2萬5,你借個時有無瞞數,佢地係咪淨係打電話煩諮詢人,同埋會吾會上公司,想清楚d先

waterfish 發表於 19-7-2024 21:14
我最多個間2萬5,你借個時有無瞞數,佢地係咪淨係打電話煩諮詢人,同埋會吾會上公司,想清楚d先

...

我都有暪呀多得經紀教囉
但呢個我覺得唔係重點 佢哋其實有個系統都睇到你有幾多數
我刨左好多post 有啲師兄啲數幾十萬至過百萬
都無咩大問題(比人告詐騙或暪數呢類)
我自己覺得係已經去到舉手呢一步已經唔可以驚咁多
大前提真係同屋企人講哂先 資詢人煩硬架喇
(我最開頭嘅擔心同你一樣就係驚佢煩諮詢人)
由佢一pass俾收數開始
第一日已經拉哂我屋企人入群組問候下老母
所以要有心理準備一日未有令都日日比人鬧祖宗十八代咩都出齊

上公司同打爆公司電話都聽唔小
你同公司啲同事或者老細有冇偈傾啊 可以嘅單定聲佢哋聽 的佢哋知道有呢啲人搵你點應對(話你無撈又好乜都好) 我自己覺得佢哋其實係想搞到你肉酸面慒而要你就範還錢 我自己覺得最緊要唔好怕醜 因為佢地就係想你難睇比人話咁心理壓力迫你死番啲錢出黎如果你可以單定聲俾同事聽 其實已經解決一半
明白 ,謝謝你先,咁我要連工都轉埋 不過都問左鄺來興,個邊話1知就可以頒令
MoneyZero 發表於 11-7-2024 13:57
師兄 你數多人膽大呀 我嗰度加埋唔係大數
啲能樣打來串柒柒 講真 有心還都唔能想還
一時又喊打喊剎 一時 ...

要拿相係咪金X?
waterfish 發表於 20-7-2024 15:44
要拿相係咪金X?

唔係 但好多間原來睇你手機時攞左好多相原來
MoneyZero 發表於 21-7-2024 16:21
唔係 但好多間原來睇你手機時攞左好多相原來

我之前有個做二線清數比佢地收埋部手機, 之後個幾個月啲whatapps比佢監察住, 依家個號碼直頭無用到
grosjeanalan 發表於 21-7-2024 17:07
我之前有個做二線清數比佢地收埋部手機, 之後個幾個月啲whatapps比佢監察住, 依家個號碼直頭無用到 ...

收埋部手機就太癲啦
一般當住你面玩你部電話就經常有
(但佢地都好能鬼鼠 原來靜靜雞偷左好多相 正pk)
樓主依家咩環境?佢地暫時除左把口講 仲做左乜?我岩入學無耐就被通知做左諮詢人,佢扣底電數都有
我剛剛7月2日盼左令,我5月24舉手時都同你一樣,擔驚受怕,我仲要慢半拍,比佢搵到我Facebook同IG,當下就已經通晒天,但我想講,通晒天嗰下,你已經無敵,因為你已經冇嘢怕比人知,如果想安靜啲,裝兩個眼係門口,要影到正門,側面影到全相,裝眼之前自己印張大字報,內容要有咁激得咁激,要有恐嚇字眼,之前攞張大字報同埋張臨時令去警署報案,張嗰張有晒RN同CID電話既報案紙貼係門口,再提示上你們既人望去你裝眼既方向,通常上門見到咁就唔敢做嘢,最好轉電話號碼啦,佢哋搵唔到你,自然會不了了知
我剛剛7月2日盼左令,我5月24舉手時都同你一樣,擔驚受怕,我仲要慢半拍,比佢搵到我Facebook同IG,當下就已經通晒天

但我想講,通晒天嗰下,你已經無敵,因為你已經冇嘢怕比人知

如果想安靜啲,裝兩個眼係門口,要影到正門,側面影到全相,最重要裝眼之前自己印張大字報,內容要有咁激得咁激,要有恐嚇字眼,之前攞張大字報同埋張臨時令去警署報案,如果唔係門口個呀SIR都只會備案
之後開左檔案之後,你會得到一張有晒RN同CID電話既報案紙神器,張佢貼係門口當眼處,再提示上你門既人望去你裝眼既方向,通常上門見到咁就唔敢做嘢,因為有晒CID跟,分分鐘轉角就比警察伏

最好轉電話號碼啦,佢哋搵唔到你,自然會不了了知,好肯定既係,只要你電話仲響,WHATSAPP仲有雙Tick,佢地就會時不時煩你,Send野比你,又會扮電話數搵你然後氹你上門夾你,所以要真真正正告一段落,都係轉電話號碼
同埋之後會有好多白撞既人會比信你,搵你,叫你入錢,呢啲全部都係詐騙

我一二三線都太多,剩係電話數都有30幾個人,得兩個有上門,但上到來見我Set晒陣,影晒佢首照,咩都冇做就走左
kelvin7120 發表於 22-7-2024 20:25
同埋之後會有好多白撞既人會比信你,搵你,叫你入錢,呢啲全部都係詐騙

我一二三線都太多,剩係電話數都有 ...

師兄你搞破產應該無寫到電話數落債權人?
啲電話數2,3線有無勁騷擾諮詢人? 搵到你ig fb有無貼埋你朋友之類
kelvin7120 發表於 22-7-2024 20:25

我一二三線都太多,剩係電話數都有 ...

師兄你果陣佢哋最激進做過啲乜?
我依家屋企貼過兩次大字報 攝過一次信 信箱一堆收數信
uukth 發表於 22-7-2024 23:38
師兄你搞破產應該無寫到電話數落債權人?
啲電話數2,3線有無勁騷擾諮詢人? 搵到你ig fb有無貼埋你朋友 ...

我都無寫電話數
老婆電話一直俾人騷擾恐嚇 然後佢分居搞緊離婚
MoneyZero 發表於 21-7-2024 22:49
收埋部手機就太癲啦
一般當住你面玩你部電話就經常有
(但佢地都好能鬼鼠 原來靜靜雞偷左好多相 正pk) ...

個陣我都好後悔去呢間二線做清數, 聽番好多人講呢間都幾癲, 好在我都捱佐幾個月到頒令