破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: 阿三妹妹
打印 上一主題 下一主題

俾財務上門騷擾

啲朋友都知我破產,無踩兩腳,只是無在我面前提起呢啲
我都有三數間三線,我宣誓左佢都仲追!打嚟淨係識得x老母,我就同佢鬥x!又話上屋企,上公司!我同屋企人講左,等佢上嚟睇下佢攪邊科!至於公司,唔做就算,無嘢做,還條毛?我仲報埋警呢……
今日新聞 九龍城警區反三合會行動組,調查一宗追數刑事恐嚇案件,根據線報及深入調查,昨午約4時進行代號「雷霆一七」(THUNDERBOLT 17)的反罪惡行動,拘捕兩名有14k黑幫背景男子。  警方指出,上周六(6日)下午,一名男子因欠債,其位於天光道的住所被人貼追數大字報,以及收到追債短訊。當晚再有兩名男子上門恐嚇他還錢,鄰居亦受威嚇。九龍城反三合會行動組接手跟進,經深入調查及情報分析,昨晚在油麻地及葵涌大窩口邨富榮樓,拘捕兩名30歲姓陳及22歲姓洪的男子,他們涉嫌刑恐的收數公司職員,帶署通宵扣查。
報警絕對正確
Owen1234 發表於 11-5-2017 09:33
今日新聞 九龍城警區反三合會行動組,調查一宗追數刑事恐嚇案件,根據線報及深入調查,昨午約4時進行代號「 ...

到底去到咩情到先報警呢?
佢地要我星期六清數, 之前一直有電話打黎追我還。
今早上門係門口放低紙寫要我還錢。
係咪要等佢哋上門叫晒先可以報警?
因為屋企有小朋友同媽媽, 媽媽仲要剛做完手術……唉…
carrie.carrie 發表於 11-5-2017 10:55
到底去到咩情到先報警呢?
佢地要我星期六清數, 之前一直有電話打黎追我還。
今早上門係門口放低紙寫要 ...

師姐你拖左佢地幾耐?
我冇拖佢地, 我逢25號就交min pay, 冇拖過, 跟手5月4號去入紙宣誓申破,6月6 頌令, 我諗住這月25號之前先通知佢地我申破, 點知佢地8號知我入左紙, 咪要我le個星期六前一筆清晒佢, 我只係8號聽過佢地電話, 昨日傳真埋申破個封野比佢地, 今早就上門啦
上左門? 其實係咪因爲知你搞破 所以特登快快手上門
不得了 發表於 11-5-2017 12:54
上左門? 其實係咪因爲知你搞破 所以特登快快手上門

係, 佢地就係知道左先要搵我還