破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: zwind
打印 上一主題 下一主題

求幫忙- 破唔破產好?

zwind 發表於 25-1-2016 12:07
多謝ADMIN 比個對照計法我睇, 雖然條數錯左(暫時正確月薪係32000 , 扣埋強積金30500), 但係都好有參考價 ...

計的方法比左你,你自已改番數字就得。但係要注意,你的息口可能貴好多。
拎左出黎,再破產佢問你,你咪話比晒屋企人,屋企人都要錢開飯,如果有錢,我唔洗破產啦
Bkk 發表於 26-1-2016 17:22
拎左出黎,再破產佢問你,你咪話比晒屋企人,屋企人都要錢開飯,如果有錢,我唔洗破產啦 ...

有無師兄試過? 如果得既話我一於咁做
琴日絕望之下買注六合彩, 今日一對, 第一個號碼中, 第二個號碼又中, 第三個中特別號碼, 跟住全部唔中... 空歡喜一場, 真係諗盡辦法唔破產到傻左...
如果你失業, 拎錢出來做生活費, 最好計你之前薪的數來計每月生活費
zwind 發表於 27-1-2016 13:05
琴日絕望之下買注六合彩, 今日一對, 第一個號碼中, 第二個號碼又中, 第三個中特別號碼, 跟住全部唔中... 空 ...

我破產前欠債10年,每期都有買六合彩,由開始時只望中三獎就可以清數,到後期要二獎先可以清數,但你一次都未中過,到最後終於明白到有事只能夠靠自己.
俾屋企人做生活費如果只係幾萬都或者還講得到 十幾萬就難有說服力
財不入急門