破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: laam92517
打印 上一主題 下一主題

呢間外判真系...

flypig 發表於 21-11-2014 23:36
司法覆核???你個賺左幾百個的fd 教你???

好高級!!!!

係。一單賺 幾百個。另一單就重和味。
admin 發表於 21-11-2014 23:40
係。一單賺 幾百個。另一單就重和味。

你個fd 應該讀law,可能就係 青紅 的一類人物.
flypig 發表於 21-11-2014 23:43
你個fd 應該讀law,可能就係 青紅 的一類人物.

唔係。佢工程老一名。但係比人陷害,所以佢就拼命反抗,做足陷阱比對方大律C,咁就 bingo !
樓主,你如果預左同 外判反面,你都係唔好 apply 食煙費......
apply 呢d 野可能俾一個唔好印象法官.
講真,我真係未聽過會批 煙,大麻,cocaine, 搖頭,草,肥仔水 etc...
呢間野~~ 好黑人憎的
最叻咪講"我地岩岩見果個人, 我地都係批8000俾佢, 仲要一個3口定4口"
記住, 要先忍住忍住, 再出信俾佢地做反對.
提你一句, 見你果個人, 多數係一個灰頭4眼阿伯龜,
態度惡劣, 不知所謂.
正撚L上身, 會用極怪責口吻同你講野,
點解你咁咁咁, 又咁咁咁  
同埋, 當日有可能會係2對1咁見你,
姐係4眼龜+一個低級少少既STAFF見你
提多你一句, 呢間野一批完你生活費, 會要求你立即還款
以我為例, 2月中頒令, 2月2X號上去傾生活費, 即日知還款幾多
佢會再寄信你通知你還款ACCOUNT (我估多數係HSXC)
一定會要求你7號前入錢.
而我第1期供款係3月7號前入錢

btw, 呢間野似乎staff流動性幾大,
同埋wu sir sir咁, 一定要小心,
唔好沖動, 所有野要小心留record.
始終我唔會相信呢間野既人講既野,
我只會信白紙黑字

此於開戶, 反而我好順利,maybe我本身用痕生
我頒令next day打俾佢地, 叫佢地出開戶信
第2日我已收到信wor...
仲有仲有~~
如真的傾唔掂, 先出信做反對,
但記得反對信一係寄掛號(呢個係MUST), 一係親身拎上去(但一定要叫佢COPY信再CHOP簽收日期印)
仲有, 任何一封來自佢地既信一定要KEEP, 包括佢地個信封.
要留意佢地出信的日期, 及信封上面既郵CHOP日期
因為我經驗係佢地可以有封信俾我係5號出, 12號先寄出
我有問番佢地點解會咁, 佢地個回覆"咁我都唔知WOR"
佢老X
masaki 發表於 22-11-2014 11:35
呢間野~~ 好黑人憎的
最叻咪講"我地岩岩見果個人, 我地都係批8000俾佢, 仲要一個3口定4口"
記住, 要先忍住 ...

咁如果我唔滿意要點反對 我只知佢比我既任何野都唔好立亂簽
即系如果我唔滿意個生活費 應該系我比信佢定佢比信我

封信格式系點嫁
laam92517 發表於 23-11-2014 00:09
即系如果我唔滿意個生活費 應該系我比信佢定佢比信我

封信格式系點嫁

我會要求佢講嘅嘢用文字方式說明,因為我聽唔明。
kungfu 發表於 23-11-2014 01:26
我會要求佢講嘅嘢用文字方式說明,因為我聽唔明。

睇下醫生証明你聽唔明
可唔可以講白啲 我....唔明
想問我跟外判咁個破處主任有咩用 如果我唔滿意外判既行為可以同佢投訴嗎?
我慶幸吾係你果間外判