破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: yawai
打印 上一主題 下一主題

!!!!澳門這鬼地方,因賭博破產會否唔批??

flypig 發表於 16-5-2014 17:30
你供多一兩期都唔可信喇.
遲死早死,早D 自首好過喇.你同6C 傾傾.你BOTTOM LINE 係可以判刑,但唔想坐.6C有 ...

flybig,多謝你的意見,你是一個好人。不過我系一次過系銀行到將所有錢提出,全部都是系貸款批卑我d錢,跟住拿去大海輸曬,問題系: 官會查得出我一次過拿曬d錢嗎?他一定會懷疑我點解一次過拿曬d錢?不過事實系一次就輸曬,我點解釋都系甘,你教我點包裝古仔,我唔識架,講事實唔信,包裝先信,唔系瓜
yawai 發表於 16-5-2014 23:18
flybig,多謝你的意見,你是一個好人。不過我系一次過系銀行到將所有錢提出,全部都是系貸款批卑我d錢,跟 ...

包裝唔係講大話,一個比喻姐. 包裝指避重就輕.呢D 野你要同6C 慢慢傾...
如有誤會,在此SAY SORRY!!!
flypig 發表於 16-5-2014 23:54
包裝唔係講大話,一個比喻姐. 包裝指避重就輕.呢D 野你要同6C 慢慢傾...
如有誤會,在此SAY SORRY!!! :hand ...

好吧,我下星期穩6c傾傾,萬分感激你,flypig.....
flypig 發表於 16-5-2014 23:54
如有誤會,在此SAY SORRY!!! :hand ...

避重就輕甘講,你能否指導下我,點樣講先合情合理,拜託,麻煩,感激,flybig...
yawai 發表於 16-5-2014 23:58
避重就輕甘講,你能否指導下我,點樣講先合情合理,拜託,麻煩,感激,flybig... ...

1 欺詐的界線(斷估姐):你一申賃一刻,如果諗住不還,就係欺詐.即申賃的動機.
如果諗住還,但有事故,就無問題
2 問清楚6C 以下做法是否合法:A 借500K 去大海博殺.借時諗住一定贏.不過手風不順.最後......只有申破.
其實我一直想,可能都合法的. 你去問清楚法律意見.因為如果合法,就可以求其講,唔駛左度右度.
甚至6C講,呢D 都係緩刑,你如果唔介意,其實可以照去.
3 如果 2 為有問題,咁你起碼要 Consistent: 以前我借LOAN,會寫原因.唔知 CHING 需不需要??如果要,就勸你,最好包裝出黎,要同借LOAN 原因一致. EX: 借錢做生意. 拎D錢準備去珠海,點知PARTNER 臨時唔做.於是........
4 事實就係 有證有據, 有機會俾人捉到,就應講事實.
避重就輕就係 人地唔會捉到的.比如話:本來想做生意....呢D 野人地唔知你諗咩的.真係任你天花XX.
你講得O岩,一次過提錢,有機會俾人發現.於是,你要好好解釋了.
5 最後,如果我係你,可能最壞情況唔係坐監. 坐都係6-9個月.而係 唔俾老破.
你想下,100個坐9個月.1個月俾110K 你去坐,制唔制???
仲有,呢110K 係淨袋.如果以你入息.一個月SAVE 5K,1年60K, 要16年-20+年(計唔計inflation 的差別)先得.
你要問清楚6C 兩樣野. 老破會唔會REJECT. 坐的機會.
6 如果法官唔信你輸哂.其實你有證據的.照你銀碼,玩左12個鐘.房都有一個星期喇.
你係唔係黑卡持有人??? 你一SHOW 有幾分(主場係威記定老何??),照計老破無問題.
flypig 發表於 17-5-2014 12:04
1 欺詐的界線(斷估姐):你一申賃一刻,如果諗住不還,就係欺詐.即申賃的動機.
如果諗住還,但有事故,就無問題 ...

我是賭場黑卡之下個張,住賭場酒店我根本唔洗錢,因為注碼大,免費送房,我也知道送房是手段,賭錢是主要。我想問你flybig(唔好意思,太多問題要諮詢你,感恩):法官會check到你銀行幾時提曬d錢出嚟嗎??他會check到我的澳門出入境嗎??我是否解釋只需要口頭上合理,不需要提供證據,法官就會通過,如果唔信你,是否他會叫你給證據,假設找不到證據,法官最後又會點處置我呢???
yawai 發表於 17-5-2014 17:53
我是賭場黑卡之下個張,住賭場酒店我根本唔洗錢,因為注碼大,免費送房,我也知道送房是手段,賭錢是主要 ...

官會check到你銀行幾時提曬d錢出嚟嗎??

你個案唔同.你個D 債主係BANK, BANK 搵證據唔難.佢係COMPUTER 一按個製即知. 至於私隱法有無保護大家呢樣野.唔知!! 你要問 6C. 不過陀槍C姐案例,人地主控官就 知道C姐 經常係上環 拎幾十個出黎,第2日又入番(搵唔番段NEWS,不過當時印象好深刻.因為我都LIKE 去大海玩兩手,但C 姐上到頂樓玩 1球1手,我未見識過).... 呢個案例見到,對方好大機會知道.
大海出入境:都要問6C. 不過建議就話輸哂算吧喇. 俾人呃,要報警.到時衰多條罪.
D 錢去左邊,最易講人地又信就係輸哂.

至於CHECK 唔CHECK, 呢D野據我理解,YES AND NO. 易CHECK 就建議唔好博, 如 一炮過提款.
難CHECK 就 任你UP,如你有個朋友唔係香港人,想合作做生意. 可能要一手交貨一手交錢.如朋友做玉石,搵到賣家,要一筆錢.你拎CASH去,對方取消交易之類之類。呢D野對方唔信,都唔會叫你搵證據。如果唔信,法官可能做兩樣野。可能是但一樣,或者兩樣做齊。
1 玩你幾堂。
2 唔俾你破

最後,你不妨打同錫安教社會服務處度搵那一位 李敬威先生 - 亞太問題賭博研究中心傾下.
人地08年開始研究,做埋統計一年老破幾多單俾人告,幾多單緩刑.真係幾SOLID!!!
 http://www.ylh.org.hk/
flypig 發表於 18-5-2014 11:32
官會check到你銀行幾時提曬d錢出嚟嗎??

你個案唔同.你個D 債主係BANK, BANK 搵證據唔難.佢係COMPUTER  ...

感激flybig嚟兩日的指導,感激萬分,如果我坐監了,記得來探望我,賭博,讓我人生盡毀滅,嚟次死就死啦,都無咩好念架啦,無路可走,一系死,一系老破,再見!!!!
yawai 發表於 18-5-2014 16:50
感激flybig嚟兩日的指導,感激萬分,如果我坐監了,記得來探望我,賭博,讓我人生盡毀滅,嚟次死就死啦, ...

其實,我又覺得未必一定要坐,呢D野睇個官.
如之前有個CASE 中間寫,幾年內老破CASE, 未有判囚.

GOOD LUCK!
flypig 發表於 18-5-2014 17:48
其實,我又覺得未必一定要坐,呢D野睇個官.
如之前有個CASE 中間寫,幾年內老破CASE, 未有判囚.

感激flybig,你解答了很多的問題,我真心感激你,以後我有錢一定會還給銀行,而我不會再賭博,我會照顧好的家人,願所有人平安一生,快樂一生,謝謝!
我講的野同呢個 case 無關。會員意會到另外一D野就同我無關,係你地自已有問題咋。

我記得有D人斬死人,係無需入去坐,因為佢地係有病。

有病係要醫,唔係要判刑。
yawai 發表於 18-5-2014 16:50
感激flybig嚟兩日的指導,感激萬分,如果我坐監了,記得來探望我,賭博,讓我人生盡毀滅,嚟次死就死啦, ...

祇系欠債姐,唔使死喎。呢度個個都一樣喇。

你第一件要做既,搵社工幫手,等佢地轉介見醫生,打定個底,申請破產,d錢你根本還唔起。有乜依郁,都有醫生社工睇實。