破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: vanabby1978
打印 上一主題 下一主題

已見外判,還有問題得煩惱。

vanabby1978 發表於 21-11-2013 18:40
另外本人4月中,同女朋友去雲南旅行,比團費係用信用卡,一共兩位6600蚊,被外判以送禮他人為理由,
要我向 ...

佢地出信由佢地出  唔信佢一個case 收幾百外判費, 攪壇大龍鳳, 唔係叫你同外判對抗, 一D無理既要求, 你接受左佢地唔會多謝你, 只會4年食到你盡!

外判合理既話, 亦無胃同佢地嘈, 有時外判想你一個月還幾百, 好多師兄都會算, 亦知破產還少少好正常, 無胃去到咁行, 大家好來好去, 4年後各不相干, 問題係, 叫你同女朋友傾, 真係完全奇怪同荒謬!

你話你女朋友發你老脾轉左電話都仲得, 吹咩?
未就係,我一話我女友可以出庭宣誓,佢就話唔好為小小錢攪到上法庭 ,叫我
同女友傾,可以分期還。呢D似銀行收數多過會計師!
vanabby1978 發表於 22-11-2013 09:32
未就係,我一話我女友可以出庭宣誓,佢就話唔好為小小錢攪到上法庭 ,叫我
同女友傾,可以分期還。呢D似銀 ...

所以唔使擔心, 唔係叫你同外判玩野, 有d太唔合理既野, 你做左佢唔會多謝你

唔好講女朋友, 老婆有時你想叫佢比翻1千幾百你都難

d官會好公正咁在中間, 唔會偏幫任何一方, 叫女朋友嘔出來, 真係攪笑, 依家你破產定你女朋友破產, short short 地
呢間嘢真係SORT SORT地.....
如果要宣誓,可能都要錢,有CHING 好似講過要3K........我唔清楚.
如果要$$,記住同殺手暗示要申請多3K 以作宣誓之用.

到時損失係殺手+一眾債權人....
我已經聯絡外判,話我女友唔會比番D錢出黎,外判叫我提供女友電話,地址比佢
我話唔知自已有冇權提供別人個人資料,要問律師意見。
我想問外判有冇權咁做?
vanabby1978 發表於 23-11-2013 08:37
我已經聯絡外判,話我女友唔會比番D錢出黎,外判叫我提供女友電話,地址比佢
我話唔知自已有冇權提供別人個 ...

我覺得要俾。
因為﹐理論上﹐破署可以追討餽贈工個時期的贈品款項。
你唔講 contacts,佢無辦法證實的。

當然﹐贈品有無得追討成功﹐要等個官判。

之前提供另一個LINK 的#31﹐當事人開了支票俾朋友﹐
兌現了一段時間。主任亦需要問佢拎 contacts.