破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: 叱叱
打印 上一主題 下一主題

請過來人回答小妹IVA既疑問?

lulumason 发表于 14-11-2012 20:45
1) 你是經6C攪破產嗎? 係 由6C 做
2) 取消IVA申請要等幾耐? 我不知
3) IVA轉破產等候期間有冇比人追數?  ...

lulumason 多謝你既答覆, 但當時你取消IVA及申請破產是同一時間做嗎? 所以不知道取消IVA申請要等幾耐

樓主,你好!!
我係做DRP的,計落現在都係供了3期。
DRP 又好 IVA都好,都係長路慢慢........
我希望你找到工,解決問題

以下係我的情況

現情況我都為學費煩緊......
因12月就要交啦。
計埋,最壞的情況有機會差千幾兩千蚊先夠.....
但呢期係最後一期來的了,點樣都要頂撞上,搞店佢。
讀到下年年8月,就讀完,之後就可以有時間返多一份part time
IVA即係等同吸血鬼
OCO1582 发表于 15-11-2012 21:34
樓主,你好!!
我係做DRP的,計落現在都係供了3期。
DRP 又好 IVA都好,都係長路慢慢........

Add Oil 呀! 咁你DRP要供幾耐, 好似D利息會貴過做IVA, 希望你能平平安安供完DRP啦!
macauranger 发表于 16-11-2012 10:24
早D扒文就唔使走冤枉路!除非你份工或你嘅專業破產唔做得,否則一定揀破產!反正揀邊個其實都會有案底。
另 ...

好彩依家醒覺都未算遅, 另用四成到五成既人工來還債真係會好吃力呀! 恭喜你已經甩身!
叱叱 发表于 20-11-2012 15:11
Add Oil 呀! 咁你DRP要供幾耐, 好似D利息會貴過做IVA, 希望你能平平安安供完DRP啦! ...

3條數。
2條供3年
一條細數要供6年。
生生性性,我自已唔再亂來,其實日子係過得到。