破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: 好日子
打印 上一主題 下一主題

追數

man3x 发表于 26-9-2012 12:08
依家基本上...如果住客或業主有權拒絕比來訪者上樓..雖然只係住公屋..但租入面都包左管理費..
我之前試過好 ...

公屋莫講話收數,如收賣佬,電訊佬都出入自如啦
man3x 发表于 26-9-2012 12:08
依家基本上...如果住客或業主有權拒絕比來訪者上樓..雖然只係住公屋..但租入面都包左管理費..
我之前試過好 ...

我樓下都係問搵邊戶咩名,簽名加身分證登記就放行.
但一有人打電話投訴都會即刻出動,我覺得保安算唔錯.
但偷偷地上樓既人總會有,但擋追數.....未必係佢地責任.
man3x 发表于 26-9-2012 12:14
而且....成層樓唔係一個人住晒...食蕉放收數上樓..合法既..就當然無事啦...如果係大耳隆...放火淋油就會影 ...

我聽過保安係會放人(收數)上樓,但之後會上去跟果個人.
大耳隆...放火淋油,會唔會問准先上樓,咪講笑啦~
咁就真係可能係我好彩...我住過2邊公屋....2邊都係...管得好嚴...
有一之...我姐夫去我屋企..個食蕉真係由電梯將我姐夫拉反出黎..要佢打比我...問完登記完先比我姐夫上樓..
又有一次...我...跟我朋友(男)一起返的屋企...個食蕉係新黎既...我行左去攞信...我朋友係著西裝的...個食蕉唔比我朋友入lift...問佢搵邊個..
我覺得佢無禮貌..行去問佢咩事...個食蕉話...佢未見過我朋友....我即時串佢話..我夠未見過你啦...你都係新黎..點會見過佢...
食蕉即時收聲..不過佢係都要問我...住邊層..我無答佢..只係比個住戶証佢要佢收聲...
又另外....我間中都會去隔離樓打牌....有時會叫呀女攞野比我...最記得有一次..呀女著住校服去隔離樓搵我...個食蕉都要呀女登記先比佢上樓..
依家公屋既管理都好嚴咖...唔似以前d舊公屋..
man3x 发表于 26-9-2012 15:00
咁就真係可能係我好彩...我住過2邊公屋....2邊都係...管得好嚴...
有一之...我姐夫去我屋企..個食蕉真係由 ...

應該噤講,收數的有住户性名,就算有保安問如果佢地唔係(行動組),又肯在大堂登記.

一般屋村保安又點可以唔放.
man3x 发表于 26-9-2012 15:00
有一之...我姐夫去我屋企..個食蕉真係由 ...

老實講,嚟得收數都知債仔門牌,姓名,係樓下登記咗咪可以上去收數
就等如用戶如用樽裝石油氣咁,送貨來啲人講得出門牌又可上樓(任可送貨人士都係)
dopod123 发表于 26-9-2012 15:35
應該噤講,收數的有住户性名,就算有保安問如果佢地唔係(行動組),又肯在大堂登記.

一般屋村保安又點可以唔 ...

無錯,追數係合法的,保安唔放人咪叫佢上司傾吓,睇吓點