破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: flypig
打印 上一主題 下一主題

年結一問

joetang 发表于 20-9-2012 14:04
咁報個個月多出 d 錢是否有人資助(填表時)

我之前有係網上見到有人話..主任會問你...個個月都over..邊個支助你..要交支助人身分證
咁我個日就帶左家姐細佬既身分證去...諗住如果佢問..我就比佢..
點知佢都無問...係我反問反佢...要唔要..佢話唔使..
man3x 发表于 20-9-2012 13:39
我都係咁話....尋日交文件同比個份簡報比會計師樓既職員..佢都係咁同我講..
只要係你真正既開支都可以照 ...

but 收 文 件 是 會 計 師 樓 職 員 , 日 后 交 年 報 係 交 給 邊 個 ? 9000 蚊 之 差 要 留 恴 下
天帝 发表于 20-9-2012 15:18
but 收 文 件 是 會 計 師 樓 職 員 , 日 后 交 年 報 係 交 給 邊 個 ? 9000 蚊 之 差 要 留 恴 下 :han ...

多謝提點..
個日交文件係比會計師樓...日後..暫時都係破處主任跟....不過有人話,...都有可能日後轉反比外判跟..
不過...呢一刻我都認為...如果我所有開支..都係有單有據..而個生活開支又係合理既..佢都要比我填咖啦..
無理由...因為同收入有差距.而要我報小d囉...
而且個日交文件...會計師樓同我講...9000..都唔係好跨張...有d人...出入幾萬蚊都係咁啦..
我自問...我報既...全部都交得出單據...又唔係報假野...所以暫時我都會照咁報..到時佢問..我先同佢講..係屋企人幫我呢幾年...日後呀女出身...我再還比屋企人囉..
再者...我見過我個主任2次..佢係個後生仔...好好人....所以如果日後係佢跟...我諗佢都唔會咁緊..
man3x 发表于 20-9-2012 15:26
多謝提點..
個日交文件係比會計師樓...日後..暫時都係破處主任跟....不過有人話,...都有可能日後轉反比外 ...

D 事 情 要 保 護 自 己 , 因 收 文 件 係 另 一 個 人 , 日 后 睇 你 年 報 又 是 主 任 , 標 準 不 同 , 有 足 夠 單 據 刀 找 定 支 助 人 較 穏 陣
man3x 发表于 20-9-2012 15:26
多謝提點..
個日交文件係比會計師樓...日後..暫時都係破處主任跟....不過有人話,...都有可能日後轉反比外 ...

其實我想問﹐收據係唔係要提供所有收據。
舉例而言﹐手電每個月的收據。
電費一年的收據。

因為 好多開支個個月差不多。俾幾個月大家當OK。
flypig 发表于 20-9-2012 17:32
其實我想問﹐收據係唔係要提供所有收據。
舉例而言﹐手電每個月的收據。
電費一年的收據。

最近的兩期便可