破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

不知如何是好... 迷惘中

dopod123 发表于 3-11-2011 17:41
只要定期交年報,第4次就自動解破

沉默個案係破署用語

收到,明白,唔該
wahtung 发表于 3-11-2011 17:05
樓主都知道未傾生活費呢個過程,咁那間顧問公司小姐何來會知填報那一份表會OK?咁已知這間公司好大問題,你 ...

係中環交單時, 律師樓俾咗四張一樣嘅年報表(一年一份), 我去到旺角顧問公司填年報, 話俾佢知邊間律師樓, 佢就拎份同之前律師樓俾我個份一樣嘅表幫我填囉... 而家搞到我頭昏腦脹, 疑團重重!!!@@
MoMo720 发表于 3-11-2011 17:47
係中環交單時, 律師樓俾咗四張一樣嘅年報表(一年一份), 我去到旺角顧問公司填年報, 話俾佢知邊間律師樓,  ...

你今年自己填好過,年年啲內容照搬落去好高危架,分分鐘日後比人揪秤你,無理年年收入同支出都一模一樣
自己填都吾係好難,你都係張全年總收入除十二個月,
wahtung 发表于 3-11-2011 17:51
你今年自己填好過,年年啲內容照搬落去好高危架,分分鐘日後比人揪秤你,無理年年收入同支出都一模一樣{:4_1 ...

但我今年收入多咗k幾以上, 可以填得d咩支出? 我又無什麼單據?填完又要拎俾邊個呢?

沉默個案係破署用語

中環律師樓都係俾咗四份年報表我, 都係就咁叫我一年交一份.... 我會唔會就係呢?
交年報可以無單無據都得?照計無咩理由喎,交左果份年報後無人聯絡過你

沉默個案係破署用語

個案都有沉默?   依家應該大部份外判, 外判你想沉屍就得, 沉默就唔使想 
樓主既case咁怪既, 好似無人理, 但應該唔會架, 支出少過收入, 一定要還錢, 唔使還主任或外判都會話到你知, 無理由乜都無提咁怪 ? 唔通判左去 小貓愛護協會 ? 個邊實唔會問, 因為d 貓係唔鐘意問人野  
cc4321 发表于 3-11-2011 18:30
交年報可以無單無據都得?照計無咩理由喎,交左果份年報後無人聯絡過你  ...

信無收過, 電話亦無聯絡過我... 我通訊地址係報家人住址, 一定唔會寄失信件....
MoMo720 发表于 3-11-2011 18:39
信無收過, 電話亦無聯絡過我... 我通訊地址係報家人住址, 一定唔會寄失信件.... ...

咁你查下發生乜事好d, 咁係保障你自己, 最重要攪清楚, 唔好出錯, 唔係延長破期吃虧係自己
咁你出糧係點出架....
smallcat 发表于 3-11-2011 18:36
樓主既case咁怪既, 好似無人理, 但應該唔會架, 支出少過收入, 一定要還錢, 唔使還主任或外判都會話到你知,  ...

小貓愛護協會? 唔明? 主任?外判?我無見過亦唔知跟邊個? 生活費問題都係呢個論壇見到, 先知係咩一回事.... 搞到我好似一個怪胎咁:-( 究竟老破後, 過程係點樣先係正?
smallcat 发表于 3-11-2011 18:36
樓主既case咁怪既, 好似無人理, 但應該唔會架, 支出少過收入, 一定要還錢, 唔使還主任或外判都會話到你知,  ...

小貓愛護協會? 唔明? 主任?外判?我無見過亦唔知跟邊個? 生活費問題都係呢個論壇見到, 先知係咩一回事.... 搞到我好似一個怪胎咁:-( 究竟老破後, 過程係點樣先係正?
MoMo720 发表于 3-11-2011 18:56
小貓愛護協會? 唔明? 主任?外判?我無見過亦唔知跟邊個? 生活費問題都係呢個論壇見到, 先知係咩一回事.... ...

小貓協會只係一個愛貓協會, 哈哈, 同老破無關 咁你不如將成個過程, 從搵律師到宣誓, 到頒令到收信, 咁詳細d寫一次, 睇下大家搵唔搵到問題係邊?
唔使咁驚先, 最主要係睇翻個情況, 老破又唔係殺人, 最多係補翻d 程序或資料咁既姐, 或問清楚邊個跟, 使唔使還錢之類
信無收過, 電話亦無聯絡過我... 我通訊地址係報家人住址, 一定唔會寄失信件.... ...

咁就真係好奇怪,你果間中介公司都幾得意喎
你頒令拎上律師樓果份收入支出表係填幾多?如果佢無同你傾過生活費最好都係跟返果份填穩陣d,唔好話搵多左就支出填多d,自把自為咁做對自己無咩好處
其實你知唔知自己單case係邊個跟?主任定外判
林風 发表于 3-11-2011 18:51
咁你出糧係點出架....

我係小型公司返工, 出糧用現金... 但老闆會報足強積金! Ot錢每個月都k幾, 仲要係唔情願下被迫OT...@@

樓主我想問下你出糧係點出架......
MoMo720 发表于 3-11-2011 19:05
我係小型公司返工, 出糧用現金... 但老闆會報足強積金! Ot錢每個月都k幾, 仲要係唔情願下被迫OT...@@ ...

你出左破產令會叫你去交文件,咁交完文件會有四份年報表比你,佢叫你每年填好一份交比邊個?你中介公司上年填果份又交比邊個
林風 发表于 3-11-2011 19:07
樓主我想問下你出糧係點出架......

佢寫左出現金