破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: cftong
打印 上一主題 下一主題

諗多咗?還是暴風雨前夕?

cftong 發表於 7-7-2024 00:25
其實知嘅,但簡中又會爬出一啲case係同理解中唔同的。記得有人交26頁已經被質問、態度勁串、強制修改等不 ...

你之前係咪做老師/律師?咁鐘意問咁多假設性既問題,咁鐘意睇之前既案例。同你講多次, case by case 個個人都唔同,交26頁有啲有問破產原因有啲冇就係咁簡單。冇問咪唔洗講囉,你又唔開心?咁想講,係到講。我依家問你點解會衰到要破產呀?大洗定賭?
我懷疑你有被迫害妄想症…
cftong 發表於 7-7-2024 00:25
其實知嘅,但簡中又會爬出一啲case係同理解中唔同的。記得有人交26頁已經被質問、態度勁串、強制修改等不 ...

師兄,家庭膳食本來寫幾多?
最後拆開點寫同寫幾多?
師兄,問埋你邊一間交文件
Lee1234 發表於 7-7-2024 15:47
師兄,家庭膳食本來寫幾多?
最後拆開點寫同寫幾多?

家庭膳食,根據呢度師兄同埋社工嘅提示,我寫4500一個人,然後乘以家中無收入的成員。

佢就話,「錯,只寫你一個,即係4500。」

我話,「吓?咁要供養佢哋膳食寫喺邊?」

佢就話,「冇㗎,一係你喺下邊寫其他囉。不過主任唔一定批㗎。」

結論:當我有妄想症兼毫無根據嘅推論就係:佢想將啲錢寫落去一啲本身唔應該批嘅item上,例如在其他中寫「供養」,咁到時拗數佢就有優勢,批俾我都係人情,係恩賜。

不過唔好信我,我妄想㗎咋
Reeves 發表於 7-7-2024 06:27
你6c無俾意見你?我個6c同我講,到時開大會,佢問到先俾証明,無問千奇唔好自爆 ...

我冇6C㗎,由頭到尾自己搞,所以問題多咗少少。

我諗住盡量自爆,俾個好印象,全力配合。

貓女 發表於 7-7-2024 00:23
我好配服樓主個老婆,點解頂得佢順
又煩又唚

比佢搞到神經緊張,仲話唔做野都要借錢上繳,真係嚇死人
從新做人1000 發表於 7-7-2024 07:40
你之前係咪做老師/律師?咁鐘意問咁多假設性既問題,咁鐘意睇之前既案例。同你講多次, case by case 個 ...

佢之前有講過架啦,又話搵到工就唔洗破
a981142 發表於 8-7-2024 12:57
比佢搞到神經緊張,仲話唔做野都要借錢上繳,真係嚇死人

我見到...其實佢再開POST 問尼D 問題一係唔答佢,,
如果唔係佢只係不斷輪迥....
貓女 發表於 8-7-2024 14:53
我見到...其實佢再開POST 問尼D 問題一係唔答佢,,
如果唔係佢只係不斷輪迥....
...

我都係答咗佢一兩個post,之後選擇無視佢的問題