破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

向左走向右走 求意見

其實廿皮你都唔夠數而且你2寶都出齊(電話/街招)不如直接問外母借14500去搵三姓舉手啦,數你又唔夠清重有俾得收數根本無得傾,加上破產又唔係乜嘢大件事只係比普通人多左個身份咁大把
bjerrykmc 發表於 8-7-2024 11:54
其實廿皮你都唔夠數而且你2寶都出齊(電話/街招)不如直接問外母借14500去搵三姓舉手啦,數你又唔夠清重有 ...

師兄 我已經搵三姓搞緊;
但因為我有公司啲數又亂依家舉手都唔係話舉就舉得
都一心向舉手呢條路行架喇但真係日日都好精神折磨
啲收數又貼哂大字報 老婆岳母見到都好鬼驚
MoneyZero 發表於 8-7-2024 17:53
師兄 我已經搵三姓搞緊;
但因為我有公司啲數又亂依家舉手都唔係話舉就舉得
都一心向舉手呢條路行架喇但 ...

難得你家人知,亦黑財兩寶都知道咁理論上已經無乜好驚!
當然你條數係天文數字,就小心啲人身安全如果1-2萬都係街招電話紅油,夾人呢啲唔會為果萬幾2萬攪到咁大放心順其自然啦!

俾個忠告你!越心急越易出事唔好因為有張三李四add你幫你手就當真!人有時黑起上嚟會無晒理智,講兩講你會當真,你40幾個除非中六合彩,其他人(親人叻計)根本幫唔到你,亦唔會幫你!
當見到大字報已經無咩好輸嘅感覺 鬼叫你
MoneyZero 發表於 8-7-2024 21:05
當見到大字報已經無咩好輸嘅感覺 鬼叫你

鬼叫自己真係爭人錢咩 啲收數由客氣到恐嚇 十幾間真心煩到瞓都瞓唔到。 題外話 啲大字報有哂我身分證 樣 地址,其實係咪可以掉轉告佢地起底罪?因咁岩我鄰居係退休警察 知道睇到提我索性投訴埋呢幾間貼大字報嘅收數公司喎因已經有起底行為(但係應該都冇乜阻嚇作用?)
MoneyZero 發表於 8-7-2024 21:11
鬼叫自己真係爭人錢咩 啲收數由客氣到恐嚇 十幾間真心煩到瞓都瞓唔到。 題外話 啲大字報有哂我身分證 樣  ...

理論上可以!但係問題你要知邊間「幫人收數」
bjerrykmc 發表於 8-7-2024 21:18
理論上可以!但係問題你要知邊間「幫人收數」

其實我有寫低邊個人負責收邊間
但佢地啲大字報就咁寫 搵乜生咁
其實 啲警察真係要做野時
啲收數佬同財仔實扯貓尾話唔關自己事啦
MoneyZero 發表於 8-7-2024 21:11
鬼叫自己真係爭人錢咩 啲收數由客氣到恐嚇 十幾間真心煩到瞓都瞓唔到。 題外話 啲大字報有哂我身分證 樣  ...

可以係可以,但問題係差佬只係做個紀錄,會唔會咁有心幫你查就另一回事。你試吓幫佢係大字報上面加8隻字再報警,保證唔洗兩日就會捉到個收數佬。
Yuyuyuu 發表於 9-7-2024 08:20
可以係可以,但問題係差佬只係做個紀錄,會唔會咁有心幫你查就另一回事。你試吓幫佢係大字報上面加8隻字 ...

真心好困擾
果時佢地偷左啲圖係家庭相
老婆仲後生省鏡 琴晚發惡夢啲人話要捉左老婆影裸照做G
雖然可能真係睇得戲多 一諗起啲收數佬口吻真係驚佢搞到屋企人
MoneyZero 發表於 9-7-2024 09:05
真心好困擾
果時佢地偷左啲圖係家庭相
老婆仲後生省鏡 琴晚發惡夢啲人話要捉左老婆影裸照做G

咁好想像力 叫咗你唔好睇咁多港產片啦
不過真心咁講 男人老狗爛命一條
琴日啲兄弟查到我有3單court case 全部都無出席 2單區院 1單高院
香港果面啲兄弟叫我返黎開得工
啲仔女就黎放暑假啦  我仲係澳門唔敢返黎呀  驚過關入得唔出得到時67
caveman10 發表於 9-7-2024 10:10
琴日啲兄弟查到我有3單court case 全部都無出席 2單區院 1單高院
香港果面啲兄弟叫我返黎開得工
啲仔女 ...

你意思係啲收數知道你要出值啲court case會捕你所以你唔敢出庭?
大鑊啦 我諗緊我黎緊有單小額錢債case 好唔好唔出值(到時應該已有令)出唔出都分別不大不過聽你咁樣講完都驚真係有咩關事嘅野都唔敢蒲頭

今朝啲收數又繼續兇下我咁 仲打埋比我岳母
話上來探下佢果啲 我叫岳母見一個block一個
但啲仆街係咁用新電話又留言又message
仲話咁樣搵人幫我湊孫 我吊 真心驚會搞鳩啲細路仔
MoneyZero 發表於 9-7-2024 11:39
你意思係啲收數知道你要出值啲court case會捕你所以你唔敢出庭?
大鑊啦 我諗緊我黎緊有單小額錢債case  ...

老友,你真係唔好太多幻想!
雖然而家香港個治安好差,但係你條數唔係大(我拍每條過10或者兄弟會過30)佢哋夾你都無意思!
重有,雖然而家好多人等錢駛但係夾人老笠好大罪,(如果有乜頭暈身慶除時10碌)咁就算等錢駛都要有返咁上下回報先有人做!
所以你真係唔好太多幻想或者睇得戲多
bjerrykmc 發表於 9-7-2024 12:08
老友,你真係唔好太多幻想!
雖然而家香港個治安好差,但係你條數唔係大(我拍每條過10或者兄弟會過30) ...

可能我真係蛇qhere!
我其實最大條嗰條先係40,000未供過,
三兩萬嘅有10幾條;如果一間半間我都唔太驚。
係驚加埋一齊 有啲又話同會 可能同會有四間咁樣
嗰度都十幾 如果佢搵同一個人追呢十幾咁我咪碌柒????
MoneyZero 發表於 9-7-2024 12:12
可能我真係蛇qhere!
我其實最大條嗰條先係40,000未供過,
三兩萬嘅有10幾條;如果一間半間我都唔太驚。

呢個機會率除非你全部都係同一個老闆,咁就有機會啦!
但係睇你啲數,可以既3轉(電話/地址/工作)
咁以我所知我數下手指嘅17間,
MoneyZero 發表於 9-7-2024 15:12
咁以我所知我數下手指嘅17間,

17、18間,每三四間係同會。
咁樣加埋加埋應該分三條大數(每條十萬)
我見有師兄話去到10幾萬都冇乜嘢大問題發生過
所以我唯有諗我自己都係咁樣啦

一日未正式頒令一日都好驚

話時話有冇師兄系街撞到/撞過呢啲財仔嘅人
佢哋雖然唔係收數但會唔會即報串搵人捉你咁堅
MoneyZero 發表於 9-7-2024 15:14
17、18間,每三四間係同會。
咁樣加埋加埋應該分三條大數(每條十萬)
我見有師兄話去到10幾萬都冇乜嘢大 ...

點都好,手你舉硬收數點攪你都要過,可以既轉工轉電話轉地址先,到正式搬返去都可以!