破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

情緒病的入學者

cftong 發表於 25-6-2024 13:02
嘩真係好無助,外判擺明玩你。破產好似冇晒人權。佢鍾意點就點。
同某啲國家聲稱調查,其實困你幾年,最 ...

拖我個年幾不用上繳
明天會變好 發表於 23-6-2024 18:38
可以申請唔外判?

剛剛主仼覆我已批生活費,有40000蚊一個月,感恩
LALALALA 發表於 27-6-2024 11:32
剛剛主仼覆我已批生活費,有40000蚊一個月,感恩

恭喜晒,批到咁多真係難得。
可否分享你點報?
我水電煤學費校服嗰啲全部都有單,但係如跟單冇就好少,仲有啲冇單嘅。
cftong 發表於 27-6-2024 15:09
恭喜晒,批到咁多真係難得。
可否分享你點報?
我水電煤學費校服嗰啲全部都有單,但係如跟單冇就好少, ...

我都係乜都報,個主仼完全乜都批
LALALALA 發表於 27-6-2024 17:06
我都係乜都報,個主仼完全乜都批

父母,小朋友,自己,4個人枇到4萬?
咁真係好鬆,有無上繳?
我真係唔係好信 一二千蚊點都要你供既
有啲唔合理 。 你收入咁高 但欠債唔過20萬 又攪破產?  
父母,小朋友,自己加工人,批40038每個月,我連埋傷殘津貼未扣強積金出大約32000左右糧,依家主仼批左扣埋強積金後所有收入加埋唔過40038就不用上繳
kenjichau 發表於 8-7-2024 23:19
我真係唔係好信 一二千蚊點都要你供既

我總收入未扣強積金32000,主仼批40038,我有好嚴重情緒病,有晒醫生證明,連小朋友工人其實係5個入頭,仲要成5千工人姐姐人工,我係直接跟破產署,係批咁多就咁多,無需要講大話
菲尼克 發表於 9-7-2024 04:08
有啲唔合理 。 你收入咁高 但欠債唔過20萬 又攪破產?

我欠債差不多300萬,邊到睇我欠債唔過20萬?
LALALALA 發表於 12-7-2024 08:45
我欠債差不多300萬,邊到睇我欠債唔過20萬?

師兄,你搵32000,但欠債300 萬,差唔多一百倍,邊樹借到咁多啊?好多二三線?
whysodump 發表於 12-7-2024 14:51
師兄,你搵32000,但欠債300 萬,差唔多一百倍,邊樹借到咁多啊?好多二三線? ...

你信? 2012 破第一次 2023 咁快就借到3球? 仲要得果三萬二人工
好假...........差3球 唔洗外判
whysodump 發表於 12-7-2024 14:51
師兄,你搵32000,但欠債300 萬,差唔多一百倍,邊樹借到咁多啊?好多二三線? ...

我無需要講大話,借錢有好多辦法,無2,3線,全部大財或銀行,識玩就會借到
菲尼克 發表於 12-7-2024 17:12
好假...........差3球 唔洗外判

洗唔洗外判係睇你差邊間機構同埋黎緊破產期內預計有幾多錢還,唔係差得多就要外判,我就係第二次,所以最大個幾間今次都無欠佢地,全部細行同大財
LALALALA 發表於 15-7-2024 14:44
我無需要講大話,借錢有好多辦法,無2,3線,全部大財或銀行,識玩就會借到 ...

師兄你緊係識玩。破足兩次,仲要賭輸就嗌自殺仲要R埋傷殘兩蚊搭車 ha  祝你長賭長有 唔洗上繳d錢應該都係去賭
天意玩弄人心 發表於 15-7-2024 17:48
師兄你緊係識玩。破足兩次,仲要賭輸就嗌自殺仲要R埋傷殘兩蚊搭車 ha  祝你長賭長有 唔洗上繳d錢應該都係 ...

你Lee d人咁黑心,有本事你咪試下我嘅處境,連政府醫院,私家醫生都話我係病態賭博,係病黎,我好積極去緊介賭中心同見輔導員同社工,傷殘津貼係唔使,係你長期睇精神科社工會安排俾你,都要你真係有病先會批俾你,無得R番黎,我唔使上繳係因為連埋自己加工人總共5個人開支加全屋開支加工人姐姐人工,我都想我有本事上繳,唔使個個月都仲係負緊錢,要屋企人幫手
LALALALA 發表於 15-7-2024 21:16
你Lee d人咁黑心,有本事你咪試下我嘅處境,連政府醫院,私家醫生都話我係病態賭博,係病黎,我好積極去 ...

爛賭就爛賭咪,咪自欺欺人啦 都衰左兩次 R埋傷殘 你仲要面架咩?
樓主是有公司的嗎?  可以借到咁多錢既
jackywong 發表於 15-7-2024 23:32
樓主是有公司的嗎?  可以借到咁多錢既

大家都問點可以借到咁多,我解釋俾大家知大概係點

第一你TU要靚grade,份工做左2年或以上,大公司自動轉賬出糧,無遲還款超過30日紀錄,破完第一次5年後已經可以整靚個TU

第二例如你人工3萬,你信貸報告見到你總欠出面大概50萬外債,Lee部分好緊要

第三,除左果50萬外債,你另外有50到80萬左右信用卡額係未用嘅

最後去幾間大銀行或大財申請清數計埋,佢地多數都會批你人工最多18到21賠清卡數加現金1到2賠,1間50到60萬3間都已經150到180萬,仲未計你原本欠緊嘅50萬加仲有50到80萬信用卡額未用,⼀般情況你清數50到60萬係可以最小借到3間到4間左右,如果從來都無破過,借到仲多 。

真心都已經係Lee到請教人地嘢,我無需要吹水
當然普通人係唔會識,睇完上面你會知大約流程,但進行中有好多細節,唔係行內人唔會做到。

出面都有公司收錢專門幫人整好個TU做類似嘅嘢,當然唔係叫你借完走去破產,例如你搵2萬左右,你欠40幾萬,好多人還緊萬幾蚊俾銀行,跟本生活唔到所以破產,但其實整番好過TU,係借40幾萬可能還8千到1萬,分60期,Lee 5年真係乖乖地唔好再洗大,其實就已經可以還番晒所以錢,但有唔小人整番好個TU,減低左個供款,又洗番大就無人幫到佢哋