破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

2,3線數,破產有沒有用

咁你電話數點搞?
其實我睇好多三心兩意的post.就我睇法,你唔破頂得住咩??你清到三期,清到十期??如果你清到三期,都未必諗住老破喇??定係相信時來運到,中期6合彩??我認為諗咁多都無用。無錢就要老破。二三線恐嚇又好,淋油又好,唔係你可以控制。但佢咁做就犯了法。起碼有成隊警隊企係自己一面。
flypig 發表於 17-4-2017 13:30
其實我睇好多三心兩意的post.就我睇法,你唔破頂得住咩??你清到三期,清到十期??如果你清到三期,都未必諗 ...

朱 Ching 正解。

其實好多人都想找個借口,話呢樣唔破得,個樣唔破得,咁樣唔破得,能…樣又唔破得

過來人經驗,我2015年破產,比中介講兩句借左三線,我上兩個星期,屋企人收到電話叫我找數,甘你話呢?

補充內容 (24-4-2017 15:35):
我系破產前比D中介兩句借左三線,出左破產信都仲追
bbb123456 發表於 24-4-2017 15:08
過來人經驗,我2015年破產,比中介講兩句借左三線,我上兩個星期,屋企人收到電話叫我找數,甘你話呢? ...

最怕就係呢D情況
ccwa 發表於 24-4-2017 15:25
最怕就係呢D情況

好煩,2年幾仲系煩
bbb123456 發表於 24-4-2017 15:35
好煩,2年幾仲系煩

頂住呀!!!
俾得一次,就有幾十隻怨鬼出黎.
宜家佢地都係博下大霧咁.出下信,打下電話,無咩做到.

原來你已經兩年幾,咪好快畢業LOL.
建議破產 重新開始, 11k, 仲有兩個小朋友, 由申請破產到判令, 大約6-8星期,有令,大部分都唔追,我之前都有UX 同兄弟 ( 呢兩性間由我入都出令)無打過比我.有某幾間3線會煩D.Cxxhing Pro 仲賤,入我fb 找一個有公司既朋友打去騷擾佢. ching..長痛不如短痛
我想請問各位。可否只申破三間一線的 其他的幾萬元我家人會幫我還
slc059018 發表於 25-4-2017 11:52
我想請問各位。可否只申破三間一線的 其他的幾萬元我家人會幫我還

申請了就全數唔還, 申請了私下還款犯法的,況且那也是家人的血汗錢
Ching 因為家人不想被2,3線的人騷擾 所以只幫到我 而一線的財務則不會騷擾。我家人的意思是這樣。我想知道我可否這樣做。會否犯法?家人的名義去還
slc059018 發表於 25-4-2017 12:10
Ching 因為家人不想被2,3線的人騷擾 所以只幫到我 而一線的財務則不會騷擾。我家人的意思是這樣。我想知道 ...

唔係有冇用,係應該早解決。你還唔到只有利搭利永不返身。

我諗呢度的師兄包括我在內最後悔既係冇一早搞破產。

諗返之前個個月出糧係為咗交數,屋企人生活都被拖累。

破咗雖然有少部分不便,但就起碼過返人既生活。

講真咁多年以來我都自認好客仔,每個月準時交數,

還哂佢地又電話來借多筆更大數比我分期,

講真有時我都唔知自己借來做咩,

最後當然入不敷出自己攞嚟衰。

所以呢諗起過多幾個月後就4年,其實真係好快過去。

以後亦都唔使比人誘惑我出卡、借貸對我來講係好事。
咁咪還清曬D 2,3線 先搞破咪冇問題
slc059018 發表於 25-4-2017 12:10
Ching 因為家人不想被2,3線的人騷擾 所以只幫到我 而一線的財務則不會騷擾。我家人的意思是這樣。我想知道 ...

那麼您還完您想還那些再申請囉...............
Mr.brown 發表於 25-4-2017 13:47
唔係有冇用,係應該早解決。你還唔到只有利搭利永不返身。

我諗呢度的師兄包括我在內最後悔既係冇一早搞 ...

出 15-16K 糧  供8K幾 成9K 俾埋 3K 家用
之後再捱下一個月
Ching們。即是不可以暪數是吧? 這是家人的意思因爲如果還哂2、3線需要3個月時間慢慢還。一線財務都已經遲緊就快2個月。
flypig 發表於 24-4-2017 23:13
頂住呀!!!
俾得一次,就有幾十隻怨鬼出黎.
宜家佢地都係博下大霧咁.出下信,打下電話,無咩做到.

系啊,兩年啦
slc059018 發表於 25-4-2017 16:48
Ching們。即是不可以暪數是吧? 這是家人的意思因爲如果還哂2、3線需要3個月時間慢慢還。一線財務都已經遲 ...

咁就搞唔掂,1線都差不多欠2個月,掟左出街仲麻煩又起多個火頭
如果屋企人知道曬不如直接搞啦,唔好再用屋企人D血汗$反正都破.....仲還黎都冇咩意思(個人意見only)
三線破都追?咁點算好?