破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: nana
打印 上一主題 下一主題

破產後財務公司仲會唔會追數?

你有姿色
原帖由 nokia 於 2009-6-17 12:45 發表
John 哥

辛苦你了..........

我都好努力同你分擔中,可惜"知"識同"資"識都有限....

突然間咁...............................謙虛既!
原帖由 nana 於 2009-6-17 11:55 發表
咁我想問咁我應該點同佢地講呀?...我驚講錯呀...

下?

下?

下?

回復 #22 zbridgehead 的帖子

我一向低調,有令你誤會嗎?

回復 #23 admin 的帖子

我都說John哥好耐性
原帖由 nokia 於 2009-6-17 12:36 發表
John 哥

你好好耐性.....

唔止,可能仲會好好耐力添

回復 #26 老柴 的帖子

哈哈......i hope so
原帖由 nana 於 2009-6-16 02:54 發表
申請左破產但仲未上庭...財務公司會唔會繼續追數...真的很擔心!

轉貼舊Post..

有乜依郁就報警,

並剪存以下備用投訴,

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

有關放債人的投訴
可向以下部門提出投訴:
香港警務處牌照課放債人牌照組
地址:香港灣仔軍器廠街1號警察總部警政大樓12樓
電話:(852) 2860 3574
傳真:(852) 2200 4514
公司註冊處放債人註冊小組
地址:香港金鐘道66號金鐘道政府合署14樓
電話:(852) 2867 2634
傳真:(852) 2526 9495

關於不當追收債款活動方面的投訴,請到就近警署作出舉報。

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
其他財務機構
《銀行業條例》(第155章) 所指的認可機構(包括銀行、有限制牌照銀行及接受存款公司)是受香港金融管理局監管。

查詢
如欲查詢申請放債人牌照及有關的註冊事宜,請聯絡公司註冊處放債人註冊小組:
電話:(852) 2867 2634
傳真:(852) 2526 9495

http://www.cr.gov.hk/tc/public/moneylender.htm

http://www.hkiva.org/viewthread.php?tid=1531&extra=page%3D1

....................................................................................................................................................
舊Post..

應該好多財仔得閒上網也有看本網,
財仔你聽住,
無聊又無得益既滋擾,
祇有令破產管理處列你入"黑名單",
到四年後有錢派都唔到你,知味!
原帖由 nokia 於 2009-6-17 22:14 發表
哈哈......i hope so

john 兄,有機會就要表現吓啦,唔好衰比人睇,加油價!

回復 #29 老柴 的帖子

你睇下某靚女個簽名改左,就知道有野啦!

回復 #30 admin 的帖子

你哋唔好誤會,果句係講比我姐姐聽

回復 #31 nokia 的帖子

以為講緊我哋.....:)
原帖由 老柴 於 2009-6-18 18:11 發表

john 兄,有機會就要表現吓啦,唔好衰比人睇,加油價!

我今日好攰,連續係公司做左14個鐘頭,因明天有大粒佬落區,要洗太平地.

回復 #33 gpo4074 的帖子

咁你今晚要好好休息吓,無咩事唔去行來行去