破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: 迪維斯
打印 上一主題 下一主題

我覺得好混亂,好多問題,有無朋友可以分享下經驗?

maksiusang 發表於 12-1-2017 23:22
父母果度約4千,醫生費可能實報實銷,要開單。

供養父母分3份,冇4千咁多
1.MPF<======要交幾多照扣!
2.個人膳食 <====視乎環境同身體情況一般預$35餐
3.個人交通 <====睇你返工要幾錢到,俾證明
4.個人電話費 <=====好視乎主任定外判
5.家居上網 <=====係咪有必要
6.預留個人薪俸稅 <=====呢個政府錢一定俾
7.供養父母親<====唔多清楚
8.家庭水電<=====照計
9.家庭雜項開支<======家庭約2000一個月
10.個人衣履<====我諗唔會有囉!有都唔多
11.個人護理<====咩護理先
12.家庭膳食<====同2一齊計
13.個人醫藥費<====實報實銷,最緊要有單,有醫生信!
我係外判黃x錫,呢個外判計法 膳食-120/日        交通費每程計算x返工日數          個人電話費,上網照計,當然幾百蚊既未必批足                家庭雜項500一個人               個人雜費1000        我呢個係比較鬆手既計法