破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: 好人難做
打印 上一主題 下一主題

周年報表。連續3年無交點算

報表一年一次, 佢唔追你, 你就唔著緊, 到而家就黎解破先問點算好, 知道要問點算好就做乜當初年年都唔交, 交左就而家唔駛煩, 唔記得真係唔係籍口, 破產呢家野係自己人生真係一世都記得, 破產已經唔駛點還, 自己每年做返少少責任都唔係太過份啦。
anyway, 希望師兄你可以解決到問題啦!
之前第一年我出佐外國揾食,都試過欠交佐成年報告,之前問朋友揾律師補做手續,並向破產署負責之官員求情補交報告文件,好彩之後都冇事,順利解除破產令。
樓主,個人睇法。

做番羅。

老實講,就算上到庭,你要法官信你有send 過,但係咁多年都收唔到…真係有D難羅,一次半次就話姐!
我個人覺得咁樣搏,不如份死狗,話唔知要交,以為破署會提你,唔提就唔駛,重要好可憐個隻。

我假設一次收唔到的機會係 5%,四次都唔得就真係難過中 6 環彩。所以唔好用呢個理由啦。

301 發表於 9-3-2016 13:12
總之"主任"無收齊年報就唔會自動解破 !
唯一行動你要立即交回四年報.

好多外判唔得閒追. 話之你.
總之4年後再同你算帳.到時要本要利.
好人難做 發表於 9-3-2016 13:27
真係收五到。。我都無諗過要呃佢地。佢批我12500。但我入息12000我寄信比佢地。到以家無人理我。我都五過入 ...

如果入息跌左,就講得通.
因為係以
生活費做常數.
而 收入係 變數.
生活費少左,你通知左對方,就可能可以唔需要上繳.

問題係,你唔交年結,俾到位對方入.加監唔出奇.咁到左5月份,我就先行一步,畢業先喇.
你就要同外判 傾下喇.
扮死9啦。。講五記得頭2年報告。如果五係五知好
呢幾年跟你個主任,外判無打過比你?點解咁重要你都可以吾記得架-_-
Flyp兄,你5月畢業啦?恭喜晒。 我先岩岩開始
無打過比我。無寄個任何野比我。
好人難做 發表於 9-3-2016 09:30
我五記得交。。但我想問我無交一年佢地應該會追我、但到以家都無人理我。佢地係五係有問題 ...

無交唔會追你,因為準時交係你責任bor~~你快啲聯絡返主任啦,如果唔係有機會要加監架

一次過做返四年交比佢,再寫幾隻字認錯,錯係你無得賴,千祈唔好死唔認錯,唔係加監就係自己攞黎