破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

準備交文件,但有問題.....

完全同意,你個外判弗上腦

你有單據或睹錢紀錄怕條毛咩.

佢兇下你姐.等你心驚驚.日後易辦事
ken2542de 發表於 25-9-2015 19:18
完全同意,你個外判弗上腦

你有單據或睹錢紀錄怕條毛咩.

遇到d麻煩外判一定要盡快擺到道架子同雷氣佢睇,應該比既野就比

無關破產的事情都挑你機的話,就串到佢無地自容,等佢識收斂,知道你唔好蝦

唔係日後有排煩你
Alex2233 發表於 25-9-2015 19:22
遇到d麻煩外判一定要盡快擺到道架子同雷氣佢睇,應該比既野就比

無關破產的事情都挑你機的話,就串到佢無 ...

依度有財仔,收數,中介,同理外判助理久不久就上黎坐下

睇下老破人士驚D咩,就針住黎打
咁我同人買外圍波輸清晒,D單據當時我怕比屋企人發現全部無留低,咁我係咪會好危險?
DW123 發表於 25-9-2015 19:04
同我傾個位外判話好大機會要我再寫多封書面解釋去講我D借款去左邊,話銀行唔接受的話最壞情況係會唔比我破. ...

唔到銀行話事。最壞打算係銀行不接受,要等個官判。
DW123 發表於 25-9-2015 19:50
咁我同人買外圍波輸清晒,D單據當時我怕比屋企人發現全部無留低,咁我係咪會好危險? ...

你都係請教下alex兄。你情況好大機會俾人狂盤狂寸。但我認為過關機會95%+。。原因係,令已頒。唔通外判身痕玩多次上庭??俾人寸完都係不了了之多。btw,你輸幾多?欠幾多??最後半年欠幾多??

http://www.hkiva.org/forum.php?m ... 12893&mobile=no
flypig 發表於 25-9-2015 21:51
你都係請教下alex兄。你情況好大機會俾人狂盤狂寸。但我認為過關機會95%+。。原因係,令已頒。唔通外判身 ...

我同一時間問左好幾間借(全部都係一線銀行),冇比過額外資料只比年薪資料下,咁多間夾埋批左七十幾個P Loan。
後來買外圍買大左輸清,就申請埋信用咭透支現金填數。後來都係抵唔住引誘拎埋去博又輸埋。好幾張信用咭碌咭連透支都欠接近三十個......

以上既事都係破前三個月發生晒.....
好麻煩下。你不如同alex兄傾下。佢都係短時間輸6位數。但你情況係pl 一時間無左70個。。。。其實破署外判check最緊就係你呢d,佢驚你資產轉移。。。
flypig 發表於 25-9-2015 23:34
好麻煩下。你不如同alex兄傾下。佢都係短時間輸6位數。但你情況係pl 一時間無左70個。。。。其實破署外判ch ...

最弊係每筆P Loan一過賬我就一次過提晒現金,之後的去向完全無記錄.....呢次我頭痕
睇黎外判講個張書面解釋真係走唔甩.....

我係6C代上庭聽候頒令,而家咁既情況最壞真係會上多次庭撤銷頒令?!
有案例但搵唔番條link.只係記憶。
陀槍女c姐成日打去大海博殺,欠七個位。最後佢都唔講輸哂。但法官不願意情況下判佢老破成功。判詞好似話佢資不抵債,只有判佢老破。但c姐另外隱瞞自己係重數組而虛報資料,就被判入册。
flypig 發表於 26-9-2015 00:19
有案例但搵唔番條link.只係記憶。
陀槍女c姐成日打去大海博殺,欠七個位。最後佢都唔講輸哂。但法官不願意 ...

其實而家我已經頒左令,6C代我上庭時佢點同個官解釋我真係完全唔知(呢方面我有冇必要問返6C??),有冇可能再被傳召返案呢??
頒令當日大班人排排坐,唔可能逐個講。
我睇法係,外圍輸就照講。真的假不了!!賭外圍大不了緩刑。資不抵債,俾老破的機會好高。就算玩到上庭,都奉陪。
至於會唔會取消破產令,我唔知。你問番律師睇佢點講,再番黎教我。thanks
flypig 發表於 26-9-2015 01:42
頒令當日大班人排排坐,唔可能逐個講。
我睇法係,外圍輸就照講。真的假不了!!賭外圍大不了緩刑。資不抵 ...

你上面的案例我睇好似係上第一次庭時個官唔接受個解釋唔頒令住,要再開第二次庭另外再聆訊.....
其實見自己個名登左報之後係咪都已經「十拿九穩」??

判緩刑係咪都會留案底??
flypig 發表於 26-9-2015 01:44
至於會唔會取消破產令,我唔知。你問番律師睇佢點講,再番黎教我。thanks

我本身係先搵顧問再由佢代找6C,不過我仍然可以直接搵我個6C傾的.....
絲姐有幾單野要上庭係身。其中一單係申請老破。審幾次就唔記得,唯一記得係批准。至於頒左令再取消,就真係唔識。你同代申破律師傾傾。
DW123 發表於 26-9-2015 10:23
你上面的案例我睇好似係上第一次庭時個官唔接受個解釋唔頒令住,要再開第二次庭另外再聆訊.....
其實見自 ...

如果人地告你,會架。點都好過唔俾破喇。
flypig 發表於 26-9-2015 10:31
如果人地告你,會架。點都好過唔俾破喇。

佢地乜證據都冇只係有合理懷疑,但係我真係乜都比唔到,告得入的話就真係慘......
DW123 發表於 26-9-2015 10:56
佢地乜證據都冇只係有合理懷疑,但係我真係乜都比唔到,告得入的話就真係慘...... ...

當你話自己輸哂外圍,仲洗證據??
我建議係外圍輸就照講。如果講大話,你可唔可以轉數快而且好記性先??以我作為一個講話好手話你知,講大話唔易,好易俾人識穿。所以我真係好少講大話。尤其係萬一上庭,你個腦一片空白,一俾人問法官唔信就好大劑
DW123 發表於 26-9-2015 10:56
佢地乜證據都冇只係有合理懷疑,但係我真係乜都比唔到,告得入的話就真係慘...... ...

進展如何?