破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: boeing747
打印 上一主題 下一主題

煩惱

仲有唔好理咩72小時

我個人建議,

離開一個鐘定離一年,就係叫做'離境'

破產條例沒有限制離境時間長短,沒有因長短做區分,

最緊要背後有人撐你就可以(幫你支付)
照樣通知佢

打過去好浪費你時間咩?定係你連同佢溝通都怕?

唔怪得成日有咁多仆街外判恰住d老破者,

就係捉住你果種罪惡感,可能情感上你破產,係衰仔,敗家,

但法律上沒有話破產係錯的行為,只係一個法律程序

唔好比佢d外判偷換慨念,用感情上既罪惡代入去法理上

你要記住,只要你冇犯破產條例,你可以大大聲,一五一拾,列晒道理出黎,講清講楚佢,

唔好比佢食住上,唔需要恭維佢,敬畏佢 (當然要有人同人溝通既基本禮貌)

佢只係同你一齊執行合法破產程序既對象

老講實講

你通知夠十次八次都輪到佢煩啦

請問C 兄 我出境要報比外判主任,我問以下我咁寫比主任有沒有問題?

致 : 李XX周XX辨事處                         日期 : 2015年X月XX日
      XXX主任                                    時間 :

關於 : 破產檔案 : 20XX年第XXXX 宗
          XXX
      ID card : XXXXXX (X)

離港通知 :
本人現向李XX周XX辨事處XXX主任申報,會在2015年X月XX日,去XX旅行, 一切費用由朋友支付.

簽名 ____________________
                                                          XXX
我會寫埋預計去幾日,邊一日番。朋友/親人寫埋名。。
請問C 兄,我打算FAX 比主任通告佢出境,下面就是內容,請指教下咁寫得唔得,謝謝!

致 : 李XX周XX辨事處                         日期 : 2015年X月XX日
      XXX主任                                     時間 : XX:XX

關於 : 破產檔案 : 20XX年第XXX 宗
         XXX
        ID card : XXXXXXX (X)

離港通知 :
本人現向李XX周XX辨事處XXX主任申報,會在20XX年X月XX日,去曼谷旅行一切費用由朋友支付.

簽名 ____________________
                                                          XXX