破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: ireneeneri
打印 上一主題 下一主題

有關債權人會

ireneeneri 發表於 6-2-2015 14:35
今日都有聽到石石外判問其他人佢家人有無破產或知唔知佢破產
但咁啱我個位職員就無問(石石有三個職員黎) ...

我補充一下。。。問果兩條問題既職員说了一句。。下次见面可能係我或其它同事。。
相信應該话到事的。。
roy2014 發表於 6-2-2015 18:28
我補充一下。。。問果兩條問題既職員说了一句。。下次见面可能係我或其它同事。。
相信應該话到事的。。 ...

今日都聽到其中一位咁講
ireneeneri 發表於 6-2-2015 14:35
今日都有聽到石石外判問其他人佢家人有無破產或知唔知佢破產
但咁啱我個位職員就無問(石石有三個職員黎) ...

其實多餘, 家人有無破產根本當事人答都多餘, 答無, 如果親人私下破, 咁唔通當當事人老點外判? 當事人都唔知  

有既當然會影響生活費, 但一家人多過一個破產, 真係睬過佢, 變杏仁產
ireneeneri 發表於 6-2-2015 14:36
係,個職員又講得大聲,我見在場都有人偷笑

你問我我只會答唔知, 老實講唔知根本好正常, 依家各自各搵食, 好多時又唔同住, 鬼知屋企人外面發生乜樹  破產又唔係比人打到爆缸  流晒血, 邊有樣睇的
roy2014 發表於 6-2-2015 18:28
相信應該话到事的。。 ...

你唔好攪錯, 職員只係officer (they have name card given to you)  但真正話事係入面既律B  你到時申請乜額外支出  係入面律B批, 唔係officer 批的   因為我試過  officer 只係transfer 條line 比番律B 的  

不過開完會仲要等三四個月先再上去傾,有無師兄都係要等咁耐架?
ireneeneri 發表於 7-2-2015 11:25
不過開完會仲要等三四個月先再上去傾,有無師兄都係要等咁耐架?

一般快過佢講既時間 2個月得架喇  無咁耐 不過  這段時間你準備好D單, 水電煤等  因為係計平均數